Agenda Constructiilor
Vineri, 27 Ianuarie 2023
Abonare reviste
Home - CONSTRUCTII & INSTALATII - Analiza pietei de ciment, aditivi, betoane si agregate pe anul 2020

Analiza pietei de ciment, aditivi, betoane si agregate pe anul 2020
Analiza pietei de ciment, aditivi, betoane si agregate pe anul 2020
PDF, 3 pag A4
Pret: 36 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: CIMENT, BETOANE & AGREGATE
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Elena Mitea
Data actualizare: 08 iul 2020
Sumar: click aici
Inceput foarte bun de an pentru producatorii de ciment si betoane
Consumul de ciment din Romania a depasit pragul de 10 milioane de tone in 2019, dupa o crestere de 12% fata de nivelul anului anterior. Tendinta ascendenta a continuat si in primele trei luni ale acestui an, cand cererea s-a majorat cu aproximativ 15% fata de aceeasi perioada din 2019, conditiile meteorologice favorabile si cresterea generala de peste 30% a sectorului de constructii reprezentand principalii factori care au sustinut aceasta evolutie, potrivit CIROM - Organizatia Patronala din Industria Cimentului. Pe un trend ascendent se inscrie si piata de betoane si prefabricate din beton. O evolutie spectaculoasa in ultimii ani a avut-o segmentul de elemente prefabricate mici (pavele si pavaje din beton), care a crescut cu aproximativ 20% in 2019 fata de 2018, Romania fiind cu multi ani in urma statelor Europei de Vest, atat in ceea ce priveste infrastructura rutiera, cat si segmentul de amenajari de spatii exterioare, rezidentiale sau comerciale.
Pentru 2020, majoritatea operatorilor pietelor de ciment, betoane si prefabricate estimeaza evolutii bune ale vanzarilor, avand in vedere ca activitatea pe santiere nu s-a oprit in contextul pandemiei de coronavirus, dar previziunile sunt, in general, facute cu precautie si pot fi schimbate in functie de evolutia situatiei generale din tara. Chiar daca analistii nu mai anticipeaza o noua perioada de lockdown, nici in eventualitatea unui al doilea val al pandemiei, planurile investitorilor sunt foarte usor de influentat si pot fi determinante pentru activitatea de constructii. Pe de alta parte, Planul National de Redresare Economica lansat de Guvern la inceputul lunii iulie da noi asigurari sectorului de constructii ca acesta se va mentine strategic cel putin pana in 2030. Ramane insa de vazut in ce masura va fi mentinut de Guvernele viitoare, desi calea de urmat evidentiata de aceasta criza este una singura: investitiile.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Agenda Constructiilor la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor celor mai importante companii active pe piata cimentului, in domeniul betoanelor, agregatelor, aditivilor si elementelor prefabricate din beton. Totodata, sunt disponibile informatii furnizate de Patronatul din Industria Cimentului si altor Produse Minerale pentru Constructii (CIROM).
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de ciment, aditivi, betoane, agregate si prefabricate din beton va fi disponibila in trimestrul al doilea din 2021.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
VideoConfAC-iulman and machineMESENBURGTERAPLASTALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A apărut editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 171 (Noiembrie-Decembrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
MAKITA
leviatan
FRONTALE
leviatan
CELCO 2020
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
Ubitech
hilti
BMI_Icopal
rigips
viarom
BALTIC
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023