Agenda Constructiilor
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - CONSTRUCTII & INSTALATII - Analiza pietei de ciment, aditivi, betoane si agregate pe anul 2021

Analiza pietei de ciment, aditivi, betoane si agregate pe anul 2021
Analiza pietei de ciment, aditivi, betoane si agregate pe anul 2021
PDF, 4 pag A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: CIMENT, BETOANE & AGREGATE
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Elena Mitea
Data actualizare: 16 iul 2021
Sumar: click aici
Green Deal schimba modelul de business pe piata de ciment si beton
Piata cimentului a urmat trendul crescator al volumului lucrarilor de constructii in 2020, consumul inregistrand o evolutie de 9%, la circa 630 de milioane de euro, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), citate de CIROM - Patronatul din industria cimentului si altor produse minerale pentru constructii. Cifrele oficiale arata o majorare de 6% a productiei interne, diferenta fiind reprezentata de importuri, care s-au majorat cu circa 77% fata de nivelul din 2019. In industria cimentului, lucreaza ca angajati directi aproximativ 2.600 de persoane, dar daca se ia in considerare intregul lant valoric, precum si activitatile pentru care se lucreaza cu firme terte, probabil ca cifra depaseste 10.000 de angajati. Evolutii bune au fost raportate si de reprezentantii pietelor de prefabricate din beton si aditivi utilizati la fabricatia cimentului, in contextul in care sectorul local de constructii a avut o evolutie foarte buna anul trecut.
Pentru 2021, estimarile reprezentantilor pietelor de ciment, betoane, elemente prefabricate din beton si aditivi speciali sunt eterogene, majoritatea mizand pe stabilizare. Incertitudinea este generata preponderent de problema cresterii preturilor la materialele de constructii, dar si de scaderea volumului de proiecte noi demarate in prima jumatate a anului 2020, dar si in trimestrul intai al acestui an. Perspective pozitive sunt indicate pentru a doua jumatate a anului, intrucat Romania are nevoie, in continuare, de infrastructuri durabile in toate domeniile (rutier/ feroviar, educational, sanitar). In plus, in contextul aprobarii Planului National de Redresare si Rezilienta, creste presiunea asupra necesitatii de dezvoltare de capacitati de generare si stocare a energiei regenerabile, extinderea retelelor de utilitati si constructia de centre de management al deseurilor si, nu in ultimul rand, asupra renovarii cladirilor si realizarii de constructii nZEB. Pentru 2021, cele mai recente proiectii ale Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza (CNSP) indica o crestere bruta de 6,7% a volumului lucrarilor de constructii. Chiar daca estimarea nu este confirmata, inca, de rezultatele din primele luni (potrivit INS, in primele patru luni evolutia pietei de constructii este de +2,1%), reprezentantii pietei mizeaza pe o crestere mai accentuata in a doua jumatate a anului. Conform INS, in primele trei luni din 2021, atat productia de ciment, cat si livrarile pe piata interna au scazut cu aproximativ 10,5% fata de perioada corespunzatoare din 2020.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Agenda Constructiilor la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor celor mai importante companii active pe piata cimentului, in domeniul betoanelor, agregatelor, aditivilor si elementelor prefabricate din beton. Totodata, sunt disponibile informatii furnizate de Patronatul din Industria Cimentului si altor Produse Minerale pentru Constructii (CIROM).
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de ciment, aditivi, betoane, agregate si prefabricate din beton va fi disponibila in trimestrul al doilea din 2022.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
RAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
Ubitech
rigips
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
noark
FRONTALE
CDS
strabag nivel 1
viarom
Acvatot 2019
MAKITA
quadratum
theda mar
concelex

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
top 500
econet
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander