Agenda Constructiilor
Luni, 23 Decembrie 2024
Home - CONSTRUCTII & INSTALATII - Analiza pietei de constructii geotehnice pe anul 2011

Analiza pietei de constructii geotehnice pe anul 2011
Analiza pietei de constructii geotehnice pe anul 2011
PDF, 2 pag A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: ANTREPRENORI
Data actualizare: 05 iul 2011
Sumar: click aici
Sectorul constructiilor geotehnice este reglementat la nivel autohton printr-un normativ care abordeaza cerintele esentiale pentru efectuarea lucrarilor de acest tip. Specificatia NP 120-06 a fost aprobata de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii in vederea stabilirii unor reguli precise referitoare la cerintele minime de proiectare si executie a excavatiilor adanci in zonele urbane, astfel incat sa se elimine factorii ce pot duce la conceptia defectuoasa a imobilelor nou-construite, ceea ce ar putea afecta cladirile invecinate. Prevederile tehnice din cadrul acesteia au fost elaborate de Institutul de Proiectari pentru Transporturi Auto, Navale si Aeriene (IPTANA), in timp ce anexa apartine Institutului National de Cercetare-Dezvoltare in Constructii si Economia Constructiilor (INCERC) - Bucuresti. Pentru orice viitoare constructie sau achizitie de teren, trebuie sa existe un studiu geotehnic, cu atat mai mult daca obiectivul de investitii va fi amplasat intr-o zona cu risc seismic, asa cum este si cazul Romaniei. Studiile geotehnice au ca obiectiv principal cercetarea unui teren in vederea realizarii constructiilor (pavilioane, imobile, cai de comunicatie terestre, lucrari de arhitectura/hidrotehnice etc.) si, in special, pentru definirea fundatiilor. Acestea se refera inclusiv la fenomenele legate de miscarea placilor tectonice (alunecari, scufundari, ridicari etc.), procesele de deformare (tasari sau incarcari) si rezistentele mecanice. Realizarea unui astfel de studiu presupune analiza unor probe ale solului in care vor fi efectuate forajele, precum si a capacitatii acestuia de a sustine viitoarea constructie. Datele aferente trebuie sa descrie caracteristicile stratificatiei solului, greutatea si presiunea pe care terenul o poate suporta, distanta pana la panza freatica, documentele respective continand si recomandari cu privire la modalitate optima de executie a constructiilor pe terenul studiat. Cu cat structura solului in care se vor efectua lucrarile pentru realizarea fundatiilor este mai complexa, cu atat costurile constructiei vor creste, putand chiar sa depaseasca valoarea suprastructurii lucrarii. Conceptia exhaustiva a unui studiu geotehnic se datoreaza multitudinii de factori din domeniul geologiei si geofizicii (geologie inginereasca, electrometrie, geologie istorica, stratigrafie, seismica), precum si aspectelor specifice unor domenii colaterale, cum ar fi matematica, statistica si geografia. Astfel, studiul geotehnic are o importanta deosebita in ceea ce priveste tranzactionarea unei proprietati si edificarea cladirilor.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Agenda Constructiilor la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor companiilor: Octagon Contractor & Engineering, Solentache Bachy Fundatii, Terratest Geotehnic, Zublin si altele.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de constructii geotehnice va fi disponibila in trimestrul al treilea din 2012.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
ALLBIMABONARE REVISTETotalEnergieshiltiRAWLPLUGSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :



Categoria
Domeniul
konsent
quadratum
SSAB
Ubitech
ELECTROGRUP
rigips
theda mar
strabag nivel 1
MAKITA
Acvatot 2019
EDIT-Structural
leviatan
BogArt
noark
DRS
concelex
CONCEPT STRUCTURE
VEGO
AED
Arduro
SIGM
EURO BUILD
CDS
GEWISS
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<