Agenda Constructiilor
Vineri, 14 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - ANALIZA - TAMPLARIE & FATADE - Analiza pietei de feronerie pe anul 2015

Analiza pietei de feronerie pe anul 2015
Analiza pietei de feronerie pe anul 2015
PDF, 6 pag A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: FERONERIE
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Ovidiu Stefanescu
Data actualizare: 22 iun 2015
Sumar: click aici
Pretul mediu indica importul preponderent de feronerie low-cost
Piata sistemelor de feronerie destinate fabricarii ansamblurilor de tamplarie termoizolanta a inregistrat, in ultimii doi ani, anumite modificari din punct de vedere structural, care, insa, nu se evidentiaza la o simpla analiza valorica sau cantitativa a importurilor, inclusiv in ceea ce priveste pretul mediu declarat la punctele vamale. Totusi, de vreme ce - si in continuare - productia de feronerie pe plan national are un impact minor in cuantumul ofertei totale, datele referitoare la livrarile efectuate de producatorii externi raman singurele relevante, care, dupa cum se cunoaste, contureaza dimensiunea sectorului de ferestre. Insa, factorul necunoscut este constituit de tipurile de sisteme preferate preponderent pe plan autohton, mai precis cotele de piata ale produselor economice, ale celor ce asigura un nivel mediu de echipare si, evident, ale celor din categoria premium, cu finisaje deosebite si proprietati sporite de siguranta antiefractie. In lipsa unor date certe din punct de vedere al cotelor de piata a fiecarei categorii de sisteme in parte, se impune o atentie sporita in ceea ce priveste structura importurilor in functie de tara de origine, presupunandu-se ca, in conformitate cu datele furnizate de Institutul National de Statistica (INS), feroneria livrata din anumite tari asiatice (respectiv, din China, cu peste 600 de tone anul trecut) ar avea o calitate pe masura pretului redus. Revenind la datele statistice, se constata ca, anul trecut, importurile de sisteme de feronerie au consemnat o crestere de 5% fata de 2013, fapt ce ar putea fi considerat de bun augur, dupa saltul din 2013. Din valorile comunicate, rezulta insa o scadere destul de importanta a pretului mediu pana la pragul de aproximativ 3.926 de euro/tona, ceea ce indica orientarea spre produse cu valoare redusa. De fapt, aceasta tendinta s-a instalat inca din 2009 (diferenta fiind de 25,38%) si este dificil de estimat momentul in care se va stabiliza acest indicator.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Fereastra la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor companiilor: Alban Giacomo SpA (AGB), Atto Regal, Bitt-Bau, Cash, Dena Asis, Giesse, G-U Ferrom Com, Maco Sisteme de Feronerie, Roto Romania, Savio, Schachermayer Romania, Schuring Rom, Star-Sistem, Triton, Termo Sistem Trading, VBH Romcom, Winkhaus si altele.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de feronerie va fi disponibila in trimestrul al doilea din 2016.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
ALLBIMSISECAMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
rigips
ness project
theda mar
noark
EDIT-Structural
siniat
quadratum
leviatan
concelex
konsent
MAKITA
Ubitech
CDS
strabag nivel 1
viarom
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander