Agenda Constructiilor
Luni, 02 Octombrie 2023
Abonare reviste
Home - CONSTRUCTII & INSTALATII - Analiza pietei de instalatii electrice si automatizari pe anul 2021

Completati si trimiteti solicitarea pentru primirea documentului cu plata prin OP
Document:
Analiza pietei de instalatii electrice si automatizari pe anul 2021

Date facturare
Denumire firma/Nume: *
CUI *
E-mail: *
Adresa: *
Telefon: *
* Toate campurile sunt obligatorii
Analiza pietei de instalatii electrice si automatizari pe anul 2021
Analiza pietei de instalatii electrice si automatizari pe anul 2021
PDF, 3 pag A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: INSTALATII ELECTRICE
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra
Data actualizare: 24 sep 2021
Sumar: click aici
Piata de iluminat a intrat intr-un ciclu de crestere de cel putin 10 ani
Dezvoltarea accelerata a industriei constructiilor din ultimii trei ani, in special in zona rezidentiala si logistica, a facut ca piata locala a echipamentelor electrice si de automatizare sa inregistreze o crestere peste media europeana. Segmentul se afla intr-o etapa de dezvoltare care va continua cel putin 10 ani, spune Ionut Popa, directorul general al Consolight Com, companie specializata in importul si distributia de materiale electrice. Potrivit calculelor realizate de redactia Agenda Constructiilor pe baza cifrelor de afaceri ale companiilor de pe piata, industria locala de instalatii si corpuri electrice din Romania se apropie, valoric, de cifra de un miliard de euro, evolutia fiind impulsionata de toate segmentele de dezvoltare imobiliara - rezidential, birouri, industrial, dar si sectorului de iluminat public si investitiilor energetice ce vor avea loc in contextul noilor norme europene de eficienta energetica. In plus, noile paradigme impuse in domeniu de mega-trendurile de digitalizare si Internet of Things (IoT) vor continua sa genereze dezvoltarea segmentelor de instalatii si automatizari.
Lumea in continua schimbare, noile cerinte referitoare la siguranta, confort si eficienta energetica vor reprezenta, de asemenea, motive suficiente pentru dezvoltarea acestor sectoare dinamice si inovatoare prin excelenta. Potrivit estimarilor, din valoarea totala a pietei de instalatii electrice si automatizari, segmentul componentelor de medie si joasa tensiune (corpuri si materiale electrice utilizate la cladiri) se situeaza la circa 200 de milioane de euro, la un nivel similar fiind estimata si valoarea automatizarilor pentru cladiri (BMS).
Potrivit lui Dan Vatajelu, directorul general al companiei Flash Lighting Services SA, perspectivele de dezvoltare a pietei de iluminat se impart in doua segmente, ce vor avea dinamici diferite: segmentul privat si cel public. "In cel privat, convulsiile pietei dupa criza sanitara si schimbarea obiceiurilor in utilizarea spatiilor comune vor avea un impact semnificativ in zona de birouri, dar si HoReCa. Totodata, cresterea competitivitatii, necesitatea scaderii consumurilor specifice de energie si digitalizarea vor impinge industria spre adoptarea de masuri. Una dintre cele de luat in seama este si eficienta energetica. In segmentul public, Comisia Europeana va solicita ca obligatorii criteriile de achizitii publice ecologice in perioada urmatoare si vom avea rezultate vizibile in acest sens. In Romania, recomandarile nu sunt suficiente, majoritatea incearca sa ocoleasca cerintele obligatorii, insa programele de finantare europeana PNRR, POR si cele guvernamentale AFM, investitii CNI si posibil PNDL 3 vor crea premisele unei cresteri a cererii pe aceste segmente. Pe scurt, putem avea cladiri mai eficiente energetic, sustenabile cu sisteme digitalizate, dar totul depinde de beneficiar, sa inteleaga aceste cerinte si beneficiile pe care le aduc. Din pacate, in perioada urmatoare, din cauza lipsei de cunostinte si pe baza controlului inexistent la punerea pe piata a produselor de iluminat, vom asista la cresteri ale vanzarilor pentru produse de iluminat neconforme si de calitate indoielnica, ce vor specula lacunele mai sus mentionate", a subliniat reprezentantul FLS SA.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Agenda Constructiilor la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor celor mai importante companii active pe piata sistemelor pentru acoperisuri si invelitori.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de instalatii electrice va fi disponibila in trimestrul al treilea din 2021.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
hiltiVideoConfAC-iulALLBIMman and machineALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
grundfos
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
MAKITA
leviatan
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
rigips
CDS
strabag nivel 1
viarom
BALTIC
Acvatot 2019
noark
leviatan

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
BA 2023
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica