Agenda Constructiilor
Vineri, 01 Decembrie 2023
Liebher
Home - Analiza pietei de lacuri si vopsele pe anul 2013

Analiza pietei de lacuri si vopsele pe anul 2013
Analiza pietei de lacuri si vopsele pe anul 2013
PDF, 4 pag A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: LACURI SI VOPSELE
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Elena Mitea
Data actualizare: 15 feb 2013
Sumar: click aici
Incercari de stabilizare a pietei sistemelor de finisare
Pentru firmele implicate pe piata nationala de lacuri si vopsele, anul care tocmai s-a incheiat a insemnat un interval in care principalii operatori din domeniu au incercat sa-si stabilizeze afacerile, prin intermediul unor masuri considerate a fi atipice. Practic, in pofida sporirii cotatiilor internationale ale materiilor prime, acestia au influentat in sens pozitiv numarul de contracte si comenzi in sensul in care au evitat sa transfere diferentele de pret la nivelul beneficiarilor si au sacrificat o parte din marjele de profit sau, in anumite cazuri, au modificat formularile produselor promovate, fara a face rabat de la calitate, astfel incat sa indeplineasca noile cerinte ale utilizatorilor. In ceea ce priveste importul, din datele partiale disponibile la Institutul National de Statistica (INS), rezulta ca, in ianuarie-septembrie 2012, in cazul produselor provenite din strainatate s-au constatat diminuari valorice si majorari cantitative, reflectand cu acuratete situatia generala a domeniului. Analizand un clasament al primilor zece producatori nationali de lacuri si vopsele, intocmit in conformitate cu valoarea cifrei de afaceri declarate pe portalul Ministerului Finantelor Publice, rezulta ca, din punct de vedere al modificarilor observate in top, liderul din 2009 al pietei fabricantilor de materiale de finisare (sub aspect valoric), care avea in acel moment o cota de 16%, a fost devansat in anul urmator de unul dintre principalii sai doi competitori, firma respectiva reusind sa-si majoreze ponderea de la 15% la 18%, iar in anul 2011 ajungand la 20%. Practic, pe pozitia secunda se situeaza la egalitate, cu 14% fiecare, companii care in 2009 aveau 16%, respectiv 14%, al treilea loc revenindu-i unui alt concurent, cu afaceri stabile (13% atat in 2009, cat si in 2011). Celelalte sase societati formeaza restul clasamentului, contand in proportii cuprinse intre 2% si 11% la valoarea afacerilor totale ale producatorilor si se considera ca aceeasi situatie s-a observat si in 2012.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Agenda Constructiilor la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor companiilor: Arcon, Kober, Casa Lebada, Color Magic 2000, Duraziv, National Paints, Trilak Coatings, Sivi Crom Prod Impex si altele.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de lacuri si vopsele va fi disponibila in trimestrul intai din 2014.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
hiltiVideoConfAC-iulALLBIMALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
FRONTALE
viarom
BALTIC
leviatan
leviatan
theda mar
Ubitech
strabag nivel 1
noark
CDS
grundfos
ERBASU CONSTRUCT
rigips

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
BA 2023
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu