Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - CONSTRUCTII & INSTALATII - Analiza pietei de materiale pentru finisaje pe anul 2022

Completati si trimiteti solicitarea pentru primirea documentului cu plata prin OP
Document:
Analiza pietei de materiale pentru finisaje pe anul 2022

Date facturare
Denumire firma/Nume: *
CUI *
E-mail: *
Adresa: *
Telefon: *
* Toate campurile sunt obligatorii
Analiza pietei de materiale pentru finisaje pe anul 2022
Analiza pietei de materiale pentru finisaje pe anul 2022
PDF, 6 pag A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: MATERIALE PENTRU FINISARE
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Elena Mitea
Data actualizare: 17 feb 2022
Sumar: click aici
Noi majorari de preturi, asteptate pe piata de finisaje din luna martie
Piata materialelor de constructii utilizate la finisaje, estimata la circa 1,5 miliarde euro anual potrivit calculelor realizate de Agenda Constructiilor pe baza rezultatelor financiare ale companiilor din domeniu si datelor disponibile pentru fiecare sector in parte (lacuri/vopsele, placi ceramice, adezivi pentru finisaje, sape si sisteme pentru pardoseli, piatra naturala si gips-carton), a inregistrat o evolutie optima in ultimii doi ani incheiati. Daca in 2020 si 2021 consumul casnic de materiale pentru finisaje a crescut in acelasi ritm cu piata de profil, in 2022 acesta se va comprima, din cauza inflatiei preturilor si a unei reduceri preconizate a puterii de cumparare a populatiei. Desi majoritatea producatorilor si furnizorilor de materiale pentru finisaje estimeaza cresteri de business in acest an, evolutiile vor fi generate mai ales de scumpiri, in timp ce livrarile sunt estimate sa scada usor. Majorarile de preturi asteptate pe piata de finisaje in acest an sunt evaluate la 20%-30%, in functie de fiecare sub-sector in parte, cele mai dinamice evolutii fiind estimate pe piata de lacuri si vopsele.
Companiile active pe piata de finisaje mizeaza, astfel, in 2022 preponderent pe cererea provenita din sectorul constructiilor de cladiri noi, dar si din domeniul termoizolatiilor. Totodata, cererea din acest an ar mai putea fi influentata pozitiv de proiectele de renovari si modernizari, avand in vedere faptul ca lucrul in sistem hibrid devine normal si va fi nevoie, in continuare, de reconfigurarea spatiilor, atat in locuinte, cat mai ales in cladirile de birouri. In ceea ce priveste constructiile noi, cererea de materiale pentru finisaje va fi sustinuta mai ales de proiectele logistice/industriale si de cele din domeniul rezidential. Un aport suplimentar fata de anii anteriori va fi adus de noile proiecte de retail, investitii in centre comerciale cu o suprafata totala de circa 300.000 mp fiind anuntate a fi in dezvoltare, la inceputul acestui an. O tendinta majora remarcata in ultimii ani in sectorul materialelor pentru finisaje este reprezentata de cresterea lenta, dar constanta, a preferintei clientilor finali, in special, dar si a dezvoltatorilor pentru achizitia de materiale din game premium (in special in ceea ce priveste produsele decorative). Totodata, piata proiectelor de reabilitare termica ramane una de volum, in care achizitiile se fac, in continuare, pe considerente de pret. O alta tendinta recent remarcata in domeniu este orientarea producatorilor catre fabricatia de termosisteme, solutii integrate de izolatii si finisaje compatibile si care cresc performanta energetica a acestora si, implicit calitatea produsului final, eliminand o mare parte a erorilor de montaj.
Analiza mai include informatii prezentate defalcat referitoare la pietele de adezivi/ mortare uscate, lacuri/vopsele, placi ceramice si pardoseli. Datele sunt completate de opinii ale managerilor unor companii de referinta in domeniu, precum Celco, WeMat (fosta Decor Floor), Indfloor Group, Quattro Pavimente Tehnice (Menatwork), April 91, Casa Lebada, Color Smart Distribution, Decorator, KronColoR, Sarcom (Roca Industry), Sivi Crom Prod, Lasselsberger Ceramics Romania, Agricin si Roca Romania.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Agenda Constructiilor la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor celor mai importante companii active pe piata sistemelor pentru finisaje (adezivi/ mortare uscate, lacuri/vopsele, placi ceramice, piatra naturala, sisteme pentru pardoseli).
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de materiale pentru finisaje va fi disponibila in primul trimestru al anului 2023.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
RAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
viarom
CDS
Acvatot 2019
noark
leviatan
Ubitech
strabag nivel 1
quadratum
EDIT-Structural
siniat
MAKITA
rigips
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
ness project
concelex

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
top 500
ef-de-n
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander