Agenda Constructiilor
Miercuri, 27 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Analiza pietei de materiale pentru instalatii electrice pe anul 2011

Analiza pietei de materiale pentru instalatii electrice pe anul 2011
Analiza pietei de materiale pentru instalatii electrice pe anul 2011
PDF, 4 pag A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: ASCENSOARE & SCARI RULANTE
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Elena Mitea
Data actualizare: 05 iul 2011
Sumar: click aici
Posibila crestere de 5% a pietei de materiale pentru instalatii electrice
In 2010, piata de materiale si instalatii electrice a fost evaluata la aproximativ 400 milioane de euro, fiind inregistrata o contractie de 20% a activitatii fata de nivelul din 2009. De asemenea, valoarea sectorului de instalatii electrice utilizate la dotarea cladirilor (cu exceptia corpurilor de iluminat si a cablurilor) s-a situat la 120 milioane de euro in 2010, aflandu-se in scadere fata de cele 12 luni anterioare. Bransa fabricantilor de sisteme electrice a fost afectata in mod special de situatia negativa a ramurii constructiilor si de diminuarea puterii de cumparare a populatiei, determinata de masurile de austeritate intreprinse anul trecut de Guvern. Pentru 2011, reprezentantii companiilor specializate estimeaza o stabilizare a segmentului analizat, sau - in cel mai favorabil caz - o majorare de pana la 5%, singura certitudine fiind, insa, faptul ca se va reveni pe un trend ascendent in 2012. Piata echipamentelor electrice a inregistrat o corectie semnificativa in ultimii doi ani, in contextul continuarii declinului domeniului constructiilor si al lipsei de lichiditati de pe piata. Intrucat situatia economica generala se mentine nefavorabila, cele mai afectate firme vor fi - si in acest an - societatile care si-au dezvoltat afacerile pe baza cererii din sectorul rezidential, deoarece numarul de lucrari noi si al autorizatiilor de construire emise continua sa scada fata de anii anteriori. Perspectivele pietei sunt umbrite de faptul ca achizitia instalatiilor electrice este dependenta de fluxul investitiilor private (care se afla, inca, in «stand-by»), in timp ce din directia sectorului public nu se prefigureaza obiective sau programe care sa presupuna utilizarea produselor specifice. In acelasi timp, costurile cu electricitatea vor creste substantial in urmatorii cinci ani. Un studiu realizat la Universitatea Duke (din SUA) arata ca scumpirea energiei reprezinta cea mai mare preocupare a companiilor. Cu toate acestea, majoritatea nu a demarat, inca, programe in acest sens, principala cauza fiind reprezentata de resursele limitate. Principalele probleme pe care le intampina societatile din bransa sunt constituite de volatilitatea preturilor la materiile prime, dificultatea cu care sunt acordate finantarile activitatilor de productie si ale investitiilor private, lipsa lichiditatilor si patrunderea pe piata a unor produse de slaba calitate, comercializate la preturi de dumping.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Agenda Constructiilor la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor companiilor: Elba SA, Electromagnetica, Euro Vial Lighting, Schneider Electric, Romcab SA, Gewiss, Lohuis Romania Impex, Nei Holding, Electroalfa, precum si din partea corporatiilor: Eaton, Legrand Group, Siemens AG, Hager, 3M etc.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de materiale pentru instalatii electrice va fi disponibila in trimestrul al treilea din 2012.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
hiltiALLBIMman and machineALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
CDS
grundfos
Acvatot 2019
strabag nivel 1
viarom
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
noark
theda mar
rigips
MAKITA
FRONTALE
leviatan
BALTIC

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
BA 2023
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica