Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Analiza pietei de materiale pentru instalatii electrice pe anul 2012

Analiza pietei de materiale pentru instalatii electrice pe anul 2012
Analiza pietei de materiale pentru instalatii electrice pe anul 2012
PDF, 6 pag A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: ASCENSOARE & SCARI RULANTE
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Elena Mitea
Data actualizare: 31 aug 2012
Sumar: click aici
Dezvoltare rapida a segmentului echipamentelor electrice integrate
Piata sistemelor si echipamentelor electrice din Romania se afla pe un trend ascendent in acest an, in pofida contextului economic dificil, majoritatea operatorilor din domeniu indicand cresteri de pana la 40% ale cifrelor de afaceri in primele sase luni din 2012. Totusi, este dificil de realizat o evaluare pertinenta a acestui sector, avand in vedere faptul ca nu exista date oficiale disponibile pentru diverse segmente de activitate, iar domeniul in sine este deosebit de complex, cu tipuri de materiale si operatiuni variate. Totusi, in linii mari, piata de sisteme si materiale electrice a fost evaluata, anul trecut, la aproximativ 400 milioane de euro, pentru 2012 fiind estimata o stabilizare sau poate chiar o usoara scadere, ca urmare a dezechilibrelor economice, sociale si politice din trimestrul al treilea, care ar putea anula, practic, cresterile anuntate de operatorii din bransa pentru primele sase luni. Pe termen mediu insa, in domeniul echipamentelor electrice exista semnale pozitive pentru o dezvoltare optima. Reluarea unor proiecte importante de constructii, initiate in urma cu 2-3 ani si care dispun de finantare, cum ar fi modernizarea unor fabrici, executia lucrarilor de intretinere/mentenanta a retelelor electrice, constructia de parcuri eoliene si fotovoltaice, realizarea de hale industriale si depozite finantate din fonduri europene au un aport pozitiv asupra afacerilor furnizorilor din domeniu. Cresterea interesului investitorilor pentru dezvoltarea de proiecte ce presupun productia de energie din surse regenerabile reprezinta un nou trend, ce va lua amploare in urmatorii ani (in special, investitiile in parcuri fotovoltaice). Astfel, 2012 ar putea reprezenta perioada in care iau amploare proiectele solare, dupa ce in ultimii doi ani cele eoliene au atras investitii de peste 1,5 miliarde euro, Romania trecand de la 14 MW (cat reprezenta puterea instalata din 2009) la zece parcuri eoliene de mari dimensiuni, care pot dezvolta in total peste 1.000 MW (mai mult decat reactorul nuclear de la Cernavoda). Potrivit unui document intitulat "Prognoza echilibrului energetic 2012-2020", elaborat de Comisia Nationala de Prognoza (CNP), productia de energie hidroelectrica si eoliana din Romania ar putea inregistra o crestere de 8% in 2012, pana la 1,48 milioane de tone echivalent petrol (tep), urmand a ajunge, in 2020, la 1,815 milioane tep. Cea mai mare crestere, de 7,8%, va fi consemnata, totusi, in 2013, cand productia de energie hidroelectrica si eoliana va fi de 1,595 milioane tep. In 2014, majorarea se va situa la 5,6%, pana la 1,685 milioane tep, iar in 2015 la 4,2%, respectiv 1,755 milioane tep. Pentru perioada 2016-2020 se preconizeaza o evolutie medie anuala de 0,7%. In 2011, productia de energie hidroelectrica si eoliana a scazut cu 22,6% fata de nivelul anului anterior, pana la 1,37 milioane tep.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Agenda Constructiilor la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor companiilor: Schneider Electric Romania, Euro Vial Lighting, Consolight, Legrand Romania, Gewiss Romania, ABB – subsidiara din tara noastra, Power Electric Grup, General Industry, precum si din partea corporatiilor: Eaton, Philips Lighting, ABB, Honeywell, Legrand, Nexans, Siemens etc.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de materiale pentru instalatii electrice va fi disponibila in trimestrul al treilea din 2013.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
RAWLPLUGhiltiABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :



Categoria
Domeniul
Ubitech
theda mar
ness project
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
leviatan
FRONTALE
rigips
ERBASU CONSTRUCT
concelex
strabag nivel 1
Acvatot 2019
noark
CDS
viarom
quadratum

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander