Agenda Constructiilor
Miercuri, 01 Februarie 2023
Abonare reviste
Home - Analiza pietei de materiale pentru izolatii pe anul 2011

Analiza pietei de materiale pentru izolatii pe anul 2011
Analiza pietei de materiale pentru izolatii pe anul 2011
PDF, 9 pag A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: ASCENSOARE & SCARI RULANTE
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Elena Mitea
Data actualizare: 02 sep 2011
Sumar: click aici
Potential de 500 milioane de euro in sectorul de izolatii
In 2011, piata materialelor pentru izolatii a continuat trendul descrescator consemnat in ultimii doi ani, fiind estimata, in prezent, de majoritatea companiilor din domeniu, la aproximativ 220 milioane de euro, din care sectorul materialelor termofonoizolante reprezinta circa 65%, respectiv 143 milioane de euro. Cel mai dinamic segment este reprezentat de vanzarile de polistiren expandat, avand o cota de peste 50% din total. Desi piata vatei minerale a scazut in 2010, din punct de vedere al cantitatilor comercializate, pe termen mediu si lung aceasta prezinta un potential de crestere evaluat la peste 10% pe an. In continuare, evolutia domeniului materialelor pentru izolatii va depinde de programul guvernamental de reabilitare termica a cladirilor. Primele rezultate ale implementarii acestuia au putut fi vizibile in anul 2009, insa, in 2010, fondurile alocate s-au redus la mai putin de jumatate, pana la 35 milioane de euro, tendinta de diminuare accentuandu-se si in cursul lui 2011. Potrivit studiilor unor companii furnizoare de polistiren, potentialul pietei de reabilitari termice cu ajutor guvernamental are o valoare de aproximativ 7 miliarde euro. In pofida faptului ca piata izolatiilor nu a dat semne de revigorare in primele luni ale anului in curs, managerii celor mai importante firme din domeniu estimeaza ca domeniul termo-fonoizolatiilor va inregistra un ritm anual de crestere de 10%-12% in perioada 2011 - 2012, in timp ce piata polistirenului (expandat si extrudat) se va majora cu 14%-15% pe an. Din punct de vedere al potentialului, studii provizorii indica faptul ca valoarea sectorului de vata minerala ar putea spori pana la 150 milioane de euro, in timp ce, datorita necesitatii de implementare a programului de reabilitare termica, segmentul de polistiren s-ar putea situa la 350 milioane de euro.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Agenda Constructiilor la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor companiilor: Adeplast, Austrotherm Com, Baumit, Baumix, Duraziv, Rockwool, Amvic, Arcon, Arabesque, Bico Industries, Bima Consulting, Air Flex, Saint-Gobain, Izocam, Knauf Insulation, Uralita, Recticel, Hirsch Porozell, USG Corporation, Dow si altele.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de materiale pentru izolare va fi disponibila in trimestrul al treilea din 2012.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
man and machineMESENBURGALLBIMVideoConfAC-iulTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A apărut editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 171 (Noiembrie-Decembrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
viarom
MAKITA
FRONTALE
leviatan
hilti
BMI_Icopal
CELCO 2020
BALTIC
ERBASU CONSTRUCT
rigips
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
strabag nivel 1
leviatan

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023