Agenda Constructiilor
Marti, 19 Martie 2024
Frontale
Home - ANALIZA - Analiza pietei de materiale pentru izolatii pe anul 2020

Analiza pietei de materiale pentru izolatii pe anul 2020
Analiza pietei de materiale pentru izolatii pe anul 2020
PDF, 6 pag A4
Pret: 48 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: SISTEME DE IZOLATII
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Elena Mitea
Data actualizare: 20 oct 2020
Sumar: click aici
Piata locala a sistemelor pentru izolatii depaseste 300 milioane de euro
Piata sistemelor de izolatii din Romania, termo si hidro, depaseste pragul anual de 300 de milioane de euro, potentialul de dezvoltare din domeniu fiind foarte mare, avand in vedere planurile ambitioase de renovare a cladirilor, ce vor asigura cererea de profil cel putin pana in anul 2050. Potrivit datelor Neomar Consulting, la finalul anului 2019, valoarea totala a pietei locale de termoizolatii se apropia de 250 de milioane de euro (-3%), polistirenul ramanand in topul livrarilor, in special datorita utilizarii la scara larga a acestuia in sectorul de constructii. Vata minerala (bazaltica si de sticla) se situeaza pe locul al doilea ca volum al livrarilor nationale, aceste produse fiind utilizate cu precadere pentru termoizolarea cladirilor de birouri, a celor comerciale si industriale. In ultima perioada, datorita cresterii preocuparilor pentru protectia la incendiu, produsele din vata minerala bazaltica au inceput sa fie incluse, timid, in lucrarile de reabilitare termica a blocurilor de locuinte.
Potentialul de crestere a pietei locale de termoizolatii ramane, in continuare, foarte mare. Potrivit producatorilor, in Europa capacitatile de productie a vatei bazaltice sunt limitate si marii competitori vor incerca sa castige mai mult din produsele cu valoare adaugata mare. In prezent, cea mai importanta piata pentru vata bazaltica si polistiren extrudat (XPS) o reprezinta constructiile nerezidentiale, iar pentru vata de sticla si polistiren expandat (EPS) - cladirile rezidentiale. In viitor insa, principala cerere va proveni din sectorul reabilitarii termice a locuintelor.
Avand in vedere directivele pentru constructiile eficiente energetic (obligativitatea construirii de cladiri nZEB din 2021) si atentia tot mai mare pe care dezvoltatorii, constructorii si beneficiarii o acorda crearii unor spatii sigure, confortabile si durabile cu ajutorul produselor si solutiilor inovatoare care contribuie la obtinerea diferitelor cerinte constructive (confort termic, acustic, eficienta energetica, rezistenta la foc, durabilitate etc.), perspectivele sunt optimiste la nivelul intregii piete a termoizolatiilor.
Piata materialelor pentru hidroizolatii, estimata la peste 50 de milioane de euro in 2019 este inca in formare, intrucat beneficiarii au inceput sa acorde o importanta mai mare acestora abia in ultimii ani. Pentru 2020, operatorii din domeniu estimeaza o stabilizare a pietei, dar nu exclud chiar o crestere de 5%, avand in vedere evolutia pozitiva a investitiilor in infrastructura.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Agenda Constructiilor la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor celor mai importante companii active pe piata sistemelor pentru termo- si hidroizolatii, dar si ale unor specialisti in constructii sustenabile si eficienta energetica.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de materiale pentru izolare va fi disponibila in trimestrul al patrulea din 2021.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
RAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :



Categoria
Domeniul
FRONTALE
quadratum
CDS
concelex
theda mar
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
rigips
Acvatot 2019
leviatan
noark
strabag nivel 1
Ubitech
viarom

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander