Agenda Constructiilor
Marti, 19 Martie 2024
Frontale
Home - TAMPLARIE & FATADE - Analiza pietei de paneluri si feronerie pentru usi 2021

Analiza pietei de paneluri si feronerie pentru usi 2021
Analiza pietei de paneluri si feronerie pentru usi 2021
PDF, 4 pag A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: PANELURI & FERONERIE
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Camelia Pantel
Data actualizare: 24 sep 2021
Sumar: click aici
Trend pozitiv al afacerilor principalilor furnizori de paneluri si accesorii
Pe baza unei liste initiale cu 430 de companii specializate in furnizarea de sisteme, materiale si accesorii utilizate la executia de tamplarie termoizolanta, elaborate de revista Fereastra, s-au conturat si pentru acest an cateva aspecte definitorii pentru cele mai importante societati active pe segmentul panelurilor ornamentale si accesoriilor/feroneriei destinate fabricarii de usi, care constituie baza unei analize realizate cu un oarecare grad de acuratete. In general, insa, daca se are in vedere evolutia pietei specifice in ultimii ani, chiar si in contextul actualei crize sanitare, la o prima vedere se poate observa ca schimbarile dramatice pe care le-au resimtit alte firme din bransa tamplariei termoizolante nu s-au remarcat la fel de acut la nivelul furnizorilor de paneluri sau accesorii pentru usi. Pentru multi manageri, recesiunea tehnica prelungita, urmata de solutionarea punctuala a acesteia si apoi, subit, de declansarea pandemiei de Covid-19, a constituit, de fapt, un prilej de adaptare si de a-si optimiza oferta, pe baza noilor realitati ale pietei.
Anul trecut, in concordanta cu veniturile raportate de alti furnizori din bransa, situatia a continuat sa fie relativ optima pentru sectorul livrarilor de paneluri si accesorii pentru usi, care a consemnat o crestere, in continuarea celei din 2019. In ceea ce priveste veniturile cumulate ale celor 13 societati importante implicate in fabricarea/distributia de paneluri si feronerie sau accesorii pentru usi (ce au furnizat date complete pentru exercitiul financiar anterior, dintre care se disting si unele care au dat curs analizei de fata), se constata ca acestea au sporit, la un nivel asemanator celui din precedentele 12 luni, respectiv cu aproape +3%, in conditiile in care au intervenit unele restructurari in structura acestor firme, iar din 15 societati, cate s-au analizat anul trecut, au ramas 13 companii semnificative.
O alta analiza pertinenta se poate efectua si in cazul in care se consulta unele date furnizate de biroul Eurostat, mai ales ca, la fel ca in ultimii patru ani, au fost identificate si cuantificate doua coduri PRODCOM specifice, pentru categoria de produse denumita "placi, foi, paneluri si articole similare din material plastic sau din elemente compozite cu/fara finisaje sau insertie de carton (excluzand articolele din material plastic aglomerat, ornamentale)”, care ar putea include o serie de modele de paneluri pentru usi. Astfel, in 2020, valoarea productiei tuturor acestor sortimente in UE-27 a depasit 4,72 miliarde euro, comparativ cu 2,78 miliarde euro in anul anterior (insa in majoritatea statelor membre unele date continua sa fie confidentiale, inclusiv pentru Romania), ceea ce ar corespunde unui volum de 2,24 miliarde mp in primul caz, al elementelor cu finisaje si insertie de carton si de 828,9 milioane mp in cel de-al doilea. Mai trebuie insa precizat ca aceste cifre nu se refera la operatiunile de import-export intra- si extra-comunitare, care au o pondere semnificativa pe acest segment, data fiind mobilitatea sporita a acestui gen de produse. Totusi, pentru tara noastra, potrivit Eurostat, in 2020 s-au realizat 25,99 milioane mp de sortimente cu finisaje si/sau insertie de carton, in valoare de 29,34 milioane de euro, iar in cazul celuilalt cod de produse, informatiile raman confidentiale, fiind declarate doar exporturile si importurile. In consecinta, analizand toate datele disponibile, rezulta ca piata nationala de profil poate fi evaluata la o valoare de circa 90 de milioane de euro anual.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Fereastra la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Pe segmentul panelurilor pentru usi, precum si al feroneriei sau accesoriilor destinate unor asemenea ansambluri sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor celor mai importante companii din bransa.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de paneluri, accesorii si feronerie pentru usi va fi disponibila in trimestrul al treilea al anului 2022.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
hiltiABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
FRONTALE
viarom
ERBASU CONSTRUCT
noark
strabag nivel 1
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
CDS
Ubitech
theda mar
quadratum
rigips
MAKITA

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander