Agenda Constructiilor
Luni, 25 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Analiza pietei de panouri termoizolante, structuri si profile metalice pe anul 2012

Analiza pietei de panouri termoizolante, structuri si profile metalice pe anul 2012
Analiza pietei de panouri termoizolante, structuri si profile metalice pe anul 2012
PDF, 8 pag A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: HALE & PANOURI TERMOIZOLANTE
Data actualizare: 05 oct 2012
Sumar: click aici
Circa 250 milioane de euro pe piata locala de sisteme pentru hale
Piata romaneasca de profile metalice si panouri termoizolante ar putea tinge cota de 250 milioane de euro in acest an (in usoara crestere fata de nivelul din 2011), pe termen mediu reprezentantii acestor sectoare economice preconizand o evolutie anuala dependenta de volumul investitiilor atrase de tara noastra. Potrivit datelor disponibile, segmentul de panouri termoizolante se va situa la 80 - 90 milioane de euro in acest an, valoare corespunzatoare unui volum de cel mult 5,5 milioane de metri patrati. Pentru anii urmatori, managerii furnizorilor specializati estimeaza majorari anuale de 2%-3%, atat in 2013, cat si in 2014, dupa cativa ani in care sectorul s-a prabusit sub impactul recesiunii economice. In continuare, segmentele de profile si panouri vor fi influentate de cresteri semnificative ale preturilor materiilor prime, din cauza potentialei introduceri a taxei pentru tabla fabricata in China, precum si a presiunilor exercitate de producatorii de materiale chimice utilizate la fabricarea panourilor termoizolante. Sectorul local de constructii si confectii metalice s-a restrans semnificativ in anii recesiunii economice, dupa o perioada de dezvoltare intensa inregistrata in intervalul 2004 - 2008, reprezentand unul dintre cele mai afectate domenii de criza din industria constructiilor. Majoritatea firmelor din bransa si-au redus capacitatile de fabricatie, unele ajungand chiar in insolventa, deoarece nu si-au mai putut plati furnizorii ca urmare a neincasarii creantelor pentru lucrarile efectuate sau sistemele livrate. Astfel, in termeni cantitativi, nivelul pietei romanesti de constructii metalice - in sens extins - s-a situat, in 2011, la un nivel similar perioadei 2003-2004, fiind cuprins intre 80.000 de tone si 100.000 de tone, productia autohtona fiind, evident, mai scazuta. In prezent, confectiile metalice sunt utilizate preponderent la executia lucrarilor de infrastructura sau la imobilele multietajate, ponderea structurii de rezistenta din profile metalice in costul total al obiectivului de investitii fiind de circa 25%. Desi in mare parte optimisti, reprezentantii producatorilor de profile metalice si ai antreprenorilor de hale sunt precauti in realizarea de estimari exacte in ceea ce priveste evolutia domeniului pe termen mediu, in contextul incertitudinilor actuale, la care se adauga ambiguitatea legislativa si fiscala din Romania si alte aspecte ce pot aparea in urma alegerilor parlamentare din luna noiembrie a.c.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Agenda Constructiilor la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale conducerii Asociatiei Producatorilor de Panouri si Profile din Romania (A3PR) si Asociatiei Producatorilor de Constructii Metalice din Romania (APCMR), precum si ale reprezentantilor companiilor: Coilprofil, Kingspan, Lindab Buildings, Joris Ide Group, Megaprofil Romania, Plastsistem, Ruukki Romania, Enigma, Eren Cons, Remco Romania, All Electrics '95, Electroalfa, Mea Metal Application, Icco Metal, ICSH, respectiv ale oficialilor marilor corporatii de profil, cum ar fi: Frisomat, Martifer Metallic Constructions, Polimex-Mostostal, SSAB si altele.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de materiale pentru executia de hale va fi disponibila in trimestrul al patrulea din 2013.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
VideoConfAC-iulALLBIMman and machinehiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
theda mar
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
viarom
noark
MAKITA
CDS
FRONTALE
Acvatot 2019
rigips
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
strabag nivel 1
grundfos
Ubitech
BALTIC

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
BA 2023
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica