Agenda Constructiilor
Marti, 21 Mai 2024
STIHL
Home - CONSTRUCTII & INSTALATII - Analiza pietei de sisteme de invelitori pentru acoperisuri pe anul 2022

Analiza pietei de sisteme de invelitori pentru acoperisuri pe anul 2022
Analiza pietei de sisteme de invelitori pentru acoperisuri pe anul 2022
PDF, 3 pag A4
Pret: 18 ( 48 ) EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: CONSTRUCTII & INSTALATII
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Elena Mitea
Data actualizare: 20 sep 2022
Sumar: click aici
Stabilizare pe segmentul acoperisurilor in 2022, la circa 300 milioane euro
Piata locala de invelitori pentru cladiri a ajuns, in 2021, la aproape 315 milioane de euro, potrivit datelor operatorilor din domeniu, inregistrand o crestere de 25% fata de nivelul de circa 250 milioane de euro din 2020. Contextul economic a dus la majorarea costurilor de productie in toate sectoarele de materiale de constructii, astfel ca, desi consumul de materiale pentru acoperisuri a crescut nesemnificativ, cu putin peste un procent, piata de acoperisuri a depasit in 2021 valoarea din 2020 cu peste 25%. In continuare, inflatia generalizata, criza energetica si situatia geopolitica complicata pot altera semnificativ evolutia puterii de cumparare si a cererii de sisteme pentru acoperisuri, pe plan local. Evolutia preturilor din 2022 fata de 2021 va genera, in mod cert, o crestere a valorii pietei de acoperisuri, insa, in ceea ce priveste cantitatea (mp de acoperis) producatorii estimeaza o stagnare in 2022. Invelitorile metalice s-au mentinut in preferintele beneficiarilor, cu o cota de piata de circa 70%, depasind 220 de milioane de euro anul trecut. In 2022, chiar daca s-au inregistrat majorari semnificative ale preturilor materiilor prime, cererea de sisteme de invelitori metalice se afla la un nivel similar celui din 2021, renovarile generand 60%-70% din total, in primele opt luni ale anului in curs.
Dupa o crestere generalizata a preturilor materialelor de constructii in ultimii doi ani, in luna septembrie 2022 producatorii remarca o stabilizare a acestora. Reactia populatiei la inflatie, generata de scaderea puterii de cumparare si incertitudinile legate de traversarea acestei ierni, reprezinta principalele impedimente pentru dezvoltarea pietei de acoperisuri.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Agenda Constructiilor la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor celor mai importante companii active pe piata sistemelor pentru acoperisuri si invelitori.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de sisteme pentru acoperisuri si invelitori va fi disponibila in trimestrul al treilea din 2023.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
hiltiRAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
quadratum
Ubitech
siniat
Acvatot 2019
MAKITA
CDS
concelex
konsent
ness project
EDIT-Structural
strabag nivel 1
noark
viarom
CONCEPT STRUCTURE
rigips
theda mar
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
top 500
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander