Agenda Constructiilor
Joi, 28 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Analiza pietei de sisteme de umbrire si protectie solara pe anul 2012

Analiza pietei de sisteme de umbrire si protectie solara pe anul 2012
Analiza pietei de sisteme de umbrire si protectie solara pe anul 2012
PDF, 8 pag A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul:
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Cosmin Dincu
Data actualizare: 11 iul 2012
Sumar: click aici
Sectorul elementelor parasolare, dominat de produsele economice
Chiar si in cazul unei recesiuni economice severe - cum este cea traversata in prezent - piata sistemelor de umbrire, precum si cea a ferestrelor de mansarda reprezinta sectoare economice care isi pastreaza un potential deosebit de dezvoltare, astfel incat dupa o scadere majora a cifrelor de afaceri, raportata de multi manageri din bransa in primii doi ani de recesiune, in prezent se consemneaza o stabilizare, chiar daca incasarile se afla inca la un nivel destul de scazut. Principalele caracteristici ale segmentelor respective de piata indica, insa, ca – in mod similar domeniului tamplariei termoizolante – cererea este polarizata fie spre achizitia sporadica de produse cu performante deosebite si design atragator, fie spre cumpararea de rulouri, jaluzele, obloane etc. din categoria economica, avand preturi reduse si calitate pe masura. Totusi, daca se ia in considerare un context mai larg, in cadrul caruia se pune accent pe exigentele Uniunii Europene privind termoizolarea cladirilor, vanzarile de sisteme parasolare au sansa de a se majora exponential in intervalul urmator, pe fondul implementarii obligatorii a prevederilor de economisire a energiei, prevazute in noua versiune a directivei europene EPDB. Pentru a putea indeplini cerintele impuse de factorii de decizie ai UE, pana in anul 2020 trebuie modernizate numeroase cladiri si unitati locative existente, iar la imobilele nou-construite – si nu numai – aportul de energie din surse neconventionale va fi semnificativ, consumul aferent acestora apropiindu-se de cota zero (asa-numitele cladiri nZEB). In vederea indeplinirii acestor scopuri, autoritatile europene s-au referit in mai multe randuri la impunerea utilizarii sistemelor de umbrire, ca la una din principalele metode ale realizarii de economii energetice. Asadar, in acceptiunea oficialilor europeni, a devenit clar faptul ca sistemele de protectie solara au un impact major asupra comportamentului energetic al unei cladiri, astfel incat marii furnizori din domeniu au inceput deja sa se reorienteze spre livrarea de solutii integrate, in detrimentul unei simple productii de obloane, rulouri sau jaluzele. In tara noastra, daca se analizeaza opiniile exprimate de reprezentantii celor mai importante societati implicate in productia si/sau montajul de elemente parasolare, se poate observa ca majoritatea acestora incearca sa se alinieze tendintelor internationale, insa atentia se focalizeaza acum pe rezolvarea unor probleme ce marcheaza, de altfel, intreaga bransa de tamplarie si, evident, sectorul de constructii. Astfel, in plan general, firmele respective au consemnat un declin aflat in concordanta cu diminuarea celorlalte piete, dat fiind gradul extrem de sporit de interconectare a acestora.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Fereastra la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor companiilor: Aluprof SA, Artes CTC, Eastman Impex, Euro Dan, Eurotenda Paradise, Jadex Trading, Kondor Invest, Kronlux FM, Milca (MCA Grup), Polnebo, Rollotec, SKS Stakusit, Somfy, Vanvest International, Velux, precum si opinii sustinute de presedintii/CEO ai Hunter Douglas NV, Roto Frank (divizia de tehnologie solara), VKR Holding, Warema si altele.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de sisteme de umbrire si protectie solara va fi disponibila in trimestrul al treilea din 2013.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
man and machineALLBIMALLBIMhiltiVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
FRONTALE
noark
BALTIC
CDS
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
grundfos
Acvatot 2019
MAKITA
leviatan
strabag nivel 1
Ubitech
viarom
rigips
theda mar

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
BA 2023
ef-de-n
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica