Agenda Constructiilor
Vineri, 21 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - ANALIZA - Analiza pietei de sisteme de umbrire si protectie solara pe anul 2016

Analiza pietei de sisteme de umbrire si protectie solara pe anul 2016
Analiza pietei de sisteme de umbrire si protectie solara pe anul 2016
PDF, 5 pagini A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: UMBRIRE & PROTECTIE SOLARA
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Camelia Pantel
Data actualizare: 02 aug 2016
Sumar: click aici
Schimbarile climatice influenteaza pozitiv piata elementelor parasolare
Segmentul de piata al sistemelor de umbrire, influentat pozitiv de factorul sezonier, dar mai ales de schimbarile climatice survenite in ultimul timp, se afla in stransa legatura cu fluctuatiile volumului lucrarilor de constructii, care s-au diminuat, cel putin in prima parte a anului in curs. Astfel, la fel ca in sectorul tamplariei termoizolante, din cauza faptului ca nivelul cererii pe plan intern continua sa fie relativ redus, firmele ce realizeaza elemente parasolare continua sa se orienteze tot mai vizibil spre export. Insa, nu poate fi contestata nici realitatea potrivit careia livrarile locale sunt relativ semnificative mai ales in sezonul estival, iar rata mai sporita de achizitie, din ultimul timp, a unor asemenea produse, determina functionarea - in conditii de rentabilitate - a unui numar relativ sporit de societati specializate (inclusiv producatori de tamplarie ce pot realiza si rulouri, jaluzele etc.). O asemenea situatie reflecta ca, in pofida unei restructurari ce ar fi adus cu sine o agregare a ofertei, acest domeniu ramane fragmentat, cu un numar mare de societati specializate, active pe o piata de dimensiuni valorice relativ reduse. Acestea cauta sa prezinte beneficiarilor potentiali - actualmente, tot mai informati - avantajele intrinseci ale unor asemenea produse, care, in mod evident, asigura un grad sporit de confort/ intimitate, control al radiatiei solare si, in multe cazuri, contribuie la cresterea performantelor de izolare termica sau fonica. De altfel, elementele de umbrire pot fi comercializate doar in momentul in care clientii sunt cu adevarat convinsi de necesitatea acestora, doar in putine cazuri fiind semnalat faptul ca intentia de achizitie se bazeaza, in principal, pe considerente ce tin de design. Atunci cand nu sunt competitori directi in raport cu firmele specializate, insisi producatorii de tamplarie exercita un fel de concurenta indirecta pe piata, recomandand clientilor ce dispun deja de tamplarie termoizolanta ca, pentru cresterea gradului de protectie solara, sa ia initiativa schimbarii geamului termoizolant existent cu modele reflexive, de control solar, tip oglinda etc., ce au in principiu functiuni asemanatoare, in detrimentul unor sisteme de umbrire. In consecinta, pe piata autohtona a elementelor parasolare, dependenta de puterea de cumparare a populatiei, in pofida trendului ascendent remarcat anul trecut (mai ales pentru parametrul ce consemneaza cheltuielile sau investitiile gospodariilor), cererea continua sa fie polarizata fie pe achizitia unor produse cu performante deosebite si design atragator, fie pe instalarea de rulouri, jaluzele, obloane etc. din categoria economica, avand preturi reduse si calitate pe masura. Astfel, se pare ca si in continuare sistemele din categoria medie, cu o calitate si preturi adecvate acesteia, sunt mai putin acceptate de clienti.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Fereastra la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor companiilor: Eurotenda Paradise, Comfortex, Euro Dan, Hamat Impex, Jadex Trading, Kondor Invest, MCA Grup, Sunproiect, Smart & Fast Construct, Tentrom Paradise, Pergola Lux, Vanvest International si altele. 
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de sisteme de umbrire si protectie solara va fi disponibila in trimestrul al treilea din 2017.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
SISECAMhiltiALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
leviatan
Ubitech
noark
concelex
strabag nivel 1
siniat
BogArt
konsent
EDIT-Structural
theda mar
CDS
Acvatot 2019
MAKITA
viarom
quadratum
rigips
CONCEPT STRUCTURE
ness project
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
econet
AICPS_30
ef-de-n
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander