Agenda Constructiilor
Marti, 19 Martie 2024
Frontale
Home - TAMPLARIE & FATADE - Analiza pietei de sisteme de umbrire si protectie solara pe anul 2020

Analiza pietei de sisteme de umbrire si protectie solara pe anul 2020
Analiza pietei de sisteme de umbrire si protectie solara pe anul 2020
PDF, 4 pagini A4
Pret: 36 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: UMBRIRE & PROTECTIE SOLARA
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Camelia Pantel
Data actualizare: 10 aug 2020
Sumar: click aici
Sectorul sistemelor de umbrire, influentat partial de criza sanitara
Segmentul de piata al sistemelor de umbrire, influentat, in general, pozitiv de factorul sezonier, dar mai ales de schimbarile climatice tot mai vizibile, a fost afectat numai partial de efectele pandemiei de coronavirus. Astfel, la fel ca anul trecut, dar intr-un mod ceva mai pronuntat (dat fiind gradul de acceptare a asa-numitei „noi normalitati”), livrarile locale urmeaza noile trenduri internationale, orientate spre digitalizare si spre cresterea confortului beneficiarilor, preocupati de asigurarea sigurantei si a intimitatii inclusiv prin crearea unui mediu digital, cu diverse obiecte interconectate la reteaua de internet dintr-o locuinta, determinand in consecinta cresterea drastica a competitiei intre companiile active pe piata.
O asemenea situatie concurentiala, concentrata de obicei doar in lunile din sezonul estival, reflecta ca, in pofida unei restructurari ce ar fi adus cu sine o agregare a ofertei, domeniul in sine ramane fragmentat, cu un numar mare de societati specializate, active pe o piata de dimensiuni valorice relativ reduse. Promovand avantajele intrinseci ale unor asemenea produse, care, in mod evident, asigura un grad sporit de confort/ intimitate, control al radiatiei solare si, in multe cazuri, contribuie la cresterea performantelor de izolare termica sau fonica, completate de aspectele ce tin strict de estetica, firmele din bransa incearca sa-i convinga pe clientii finali de utilitatea sistemelor parasolare, acest factor fiind decisiv in formarea deciziei de achizitie, alaturi de considerentele ce tin de design, care devin prevalente, la fel ca in statele dezvoltate din Europa de Vest. Atunci cand nu sunt competitori directi in raport cu firmele specializate, insisi producatorii de ferestre (dar si furnizorii de vitraje) exercita un fel de concurenta indirecta pe piata, recomandand clientilor ce dispun deja de tamplarie termoizolanta ca, pentru cresterea gradului de protectie solara (sau, mai nou, ca raspuns preventiv in criza sanitara), sa ia initiativa schimbarii geamului termoizolant existent cu modele reflexive, de control solar, tip oglinda, cu suprafata antibacteriana (un sortiment de sticla disponibil pe piata autohtona inca din anul 2008) etc., ce au in principiu functiuni asemanatoare, in detrimentul unor sisteme de umbrire.
Analiza succinta a pietei continua cu opinii ale managerilor unor companii specializate, precum Aluprof Systems Romania, Door-Met, Euro-Dan, Kronlux FM, Hamat Impex, Somfy Romania, Tentrom Paradise si Vanvest International.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Fereastra la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor celor mai importante companii din domeniu.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de sisteme de umbrire si protectie solara va fi disponibila in trimestrul al treilea din 2021.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
RAWLPLUGALLBIMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
leviatan
MAKITA
viarom
ERBASU CONSTRUCT
concelex
theda mar
quadratum
rigips
Ubitech
noark
FRONTALE
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander