Agenda Constructiilor
Joi, 28 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - ANALIZA - Analiza pietei de sisteme din aluminiu pe anul 2022

Analiza pietei de sisteme din aluminiu pe anul 2022
Analiza pietei de sisteme din aluminiu pe anul 2022
PDF, 5 pag A4
Pret: 48 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: TAMPLARIE ALUMINIU
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Cosmin Dincu
Data actualizare: 07 apr 2022
Sumar: click aici
Piata sistemelor din aluminiu intampina noi adversitati si oportunitati
Cele mai recente date care indica situatia actuala a segmentului de piata specific furnizorilor de profile din aluminiu folosite la fabricarea de tamplarie termoizolanta si la executia fatadelor cortina arata ca agentii economici semnificativi, care au dat curs invitatiei de a participa la conturarea analizei de fata, au raportat rezultate eterogene in ceea ce priveste dinamica afacerilor, in anul 2021 (pentru care nu exista deocamdata date financiare complete, agregate la Ministerul Finantelor Publice). Totusi, trebuie spus ca, in linii mari, a fost vorba de o crestere usoara sau de o stabilizare, ca urmare a impactului strict temporar, timp de doi ani, al efectelor pandemiei in randul agentilor economici respectivi, precum si pe fondul majorarii cotatiei materiilor prime, transpuse in pretul semifabricatelor si al produselor finite. Tendinta este oarecum normala, daca se ia in considerare faptul ca principalii indicatori macroeconomici atesta ca piata a ajuns la un nivel de baza considerat a fi relativ satisfacator.
Insa, in februarie a.c., declansarea neprevazuta a conflictului militar initiat de Federatia Rusa in Ucraina a resetat planurile de afaceri care, din aceeasi luna, puteau fi elaborate, cel putin pe termen scurt, intr-un posibil context post-pandemic (intrucat Guvernul a anuntat ca, din 9 martie 2022, starea de alerta nu va mai fi prelungita, toate restrictiile fiind ridicate, ceea ce s-a si intamplat). De asemenea, in pofida acestor fapte, actuala criza provocata de pandemia mondiala cu virusul SARS-CoV-2 nu s-a finalizat, astfel incat, in contextul actual, in care pe continentul european exista in plus si o conflagratie extrem de violenta, care ar putea escalada si este posibil sa aiba ca efect declansarea unei recesiuni, orice estimare actuala, cu privire la impactul negativ asupra sectorului national de constructii, in ansamblu, este hazardata. In cea mai pesimista varianta, se poate lua in considerare o reintrare a pietei de profil in starea de recesiune tehnica, pe fondul blocarii unor proiecte de mari dimensiuni, dar trebuie reiterat si faptul ca aceasta situatie nu s-a intamplat pana in prezent, cu toate restrictiile impuse in starea de urgenta si in cea de alerta prelungita.
Avand in vedere aspectele enuntate anterior, desi informatiile exacte cu privire la productia de tamplarie si/sau executia de pereti cortina sunt si in prezent dificil de cuantificat, este de presupus si in continuare ca orice fluctuatie cantitativa si/sau valorica a importurilor de sisteme se regaseste si in ceea ce priveste ansamblurile finite. La fel ca in anul anterior, in 2021 piata nationala de profil a fost marcata de o stagnare in ceea ce priveste lansarea noilor proiecte imobiliare importante in cadrul carora se utilizeaza profile metalice, astfel incat furnizorii considera ca si in prezent ponderea lucrarilor este detinuta de cele pentru obiectivele cu dimensiuni mici sau cel mult medii, care, la randul lor, au o rata de implementare relativ constanta. Cu toate acestea, pentru unii furnizori semnificativi de sisteme, care au participat la proiecte mai ample, rulajul a fost superior celui din precedentele 12 luni.
Analiza include si opiniile reprezentantilor unor companii specializate, precum Alumil Rom Industry, Alukönigstahl Romania, Reynaers Aluminium Romania, Cortizo, Exalco Romania, Leykom, Akzo Nobel Powder Coatings SA, Alfa Best Real Line - Ecosfera Plast, Ally-Met Technology, Alprof, grupul Cicavien - Rebyrais Star si Worm.
 
 
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Fereastra la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor celor mai importante companii furnizoare de sisteme din aluminiu.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de sisteme din aluminiu va fi disponibila in trimestrul al doilea din 2023.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
ALLBIMALLBIMman and machineVideoConfAC-iulhilti
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
BALTIC
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
FRONTALE
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
leviatan
Ubitech
rigips
CDS
leviatan
noark
grundfos
viarom
MAKITA

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
BA 2023
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica