Agenda Constructiilor
Duminica, 26 Ianuarie 2025
Home - CONSTRUCTII & INSTALATII - Analiza pietei de software pentru proiectare si arhitectura pe anul 2022

Analiza pietei de software pentru proiectare si arhitectura pe anul 2022
Analiza pietei de software pentru proiectare si arhitectura pe anul 2022
PDF, 9 pag A4
Pret: 18 ( 48 ) EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: SOFTWARE & SOLUTII DIGITALIZARE
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Elena Mitea
Data actualizare: 27 oct 2022
Sumar: click aici
Anul 2022, de referinta pentru digitalizarea sectorului de constructii
Potrivit unui studiu publicat recent de PwC, constructiile sunt una dintre cele mai putin digitalizate industrii, insa potentialul acestui sector de activitate este imens, nu numai in Romania, ci in intreaga lume. In perioada pandemiei, a devenit tot mai evidenta necesitatea de adoptare a tehnologiilor digitale, inclusiv in constructii, iar in contextul actual, in care pretul materialelor a crescut foarte mult si forta de munca tot mai dificil de gasit, digitalizarea poate contribui la optimizarea unor procese de lucru, poate eficientiza activitatea si poate genera economii substantiale de timp si de bani, deosebit de importante in aceasta perioada. Chiar daca majoritatea companiilor din domeniul constructiilor sunt, inca, slab digitalizate, numarul "early adopters" din sector a crescut considerabil in ultima perioada, in special in domeniile de arhitectura, proiectare, dar si in gestionarea resurselor si activitatilor pe santiere. Piata de aplicatii specifice este mult mai ofertanta fata de cum era in urma cu numai 3 ani, iar autoritatile par mult mai determinate in a finanta si sprijini procesele de digitalizare, inclusiv in sectorul de constructii, prin reglementarea implementarii modului de lucru colaborativ (BIM), chiar daca sub imperativul unor directive europene a caror adaptare in legislatia interna nu mai poate fi amanata.
Poate un moment "istoric" pentru implementarea BIM pe piata constructiilor din Romania, si un semnal foarte bun pentru piata, este aprobarea, la nivel guvernamental, a Foii de parcurs privind implementarea metodologiei BIM la nivel national, in proiectele de investitii finantate din fonduri publice din sectorul constructiilor, conform Planului National de Redresare si Rezilienta, Componenta 5 - Valul Renovarii, Reforma 1. Realizarea unui cadru normativ simplificat si actualizat care sa sprijine implementarea investitiilor in tranzitia catre cladiri verzi si reziliente - Jalonul 91.2. Foaia de parcurs ofera o perspectiva pe termen scurt si mediu bazata pe initiative strategice pentru a sprijini atat sectorul public, cat si pe cel privat, obiectivul sau fiind de a maximiza investitiile si de a creste productivitatea in sectorul constructiilor, cu introducerea progresiva a obligativitatii utilizarii BIM si implementarea acestei metodologii pe parcursul intregului ciclu de viata al unei constructii. Actiunile de implementare din Foaia de parcurs sunt structurate in 4 etape, cu implementare pana in 2028.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Agenda Constructiilor la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor celor mai importante companii furnizoare de software pentru proiectare si constructii.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de software pentru proiectare si constructii va fi disponibila in trimestrul al patrulea din 2023.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
SISECAMABONARE REVISTEALLBIMhiltiTotalEnergiesRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
konsent
quadratum
EDIT-Structural
noark
GEWISS
theda mar
EURO BUILD
rigips
CONCEPT STRUCTURE
Arduro
AED
SIGM
Ubitech
ELECTROGRUP
MCA
strabag nivel 1
BogArt
SSAB
CDS
Acvatot 2019
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
concelex
MAKITA
DRS
VEGO

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<