Agenda Constructiilor
Marti, 19 Ianuarie 2021
Home - Analiza pietei de spuma poliuretanica, sigilanti si adezivi pe anul 2012

Analiza pietei de spuma poliuretanica, sigilanti si adezivi pe anul 2012
Analiza pietei de spuma poliuretanica, sigilanti si adezivi pe anul 2012
PDF, 4 pag A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul:
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Ovidiu Stefanescu
Data actualizare: 04 dec 2012
Sumar: click aici
Regres al domeniului materialelor de etansare pentru ferestre
Piata locala de substante chimice pentru tamplarie si constructii a avut in ultimul timp o dinamica diferita, in functie de fiecare segment in parte, intregul domeniu fiind, de altfel, destul de eterogen, mai ales din punct de vedere al categoriilor de produse, printre care se afla: spuma poliuretanica - PU, adezivi, sigilanti speciali - pe baza de silicon - pentru fatade cortina, masticuri si altele. Cu toate acestea, fiind direct conectate la dinamica sectorului de ferestre, singura certitudine este aceea ca vanzarile de produse se situeaza pe un trend descendent, corespunzator scaderii volumului lucrarilor pe segmentul tamplariei termoizolante. Inaintea declansarii recesiunii, la nivel national, cele mai semnificative companii din bransa (According Group, Den Braven Romania, Henkel Romania, Selena Romania, Soudal si Temad-Co) detineau, impreuna, o cota de peste 80% din vanzarile totale de spuma PU. Evident, anumiti operatori ai pietei au fost mai dinamici in perioada de maxima intensitate a crizei economice, dar societatile enuntate anterior nu au fost descalificate in ceea ce priveste ponderea totala. Spre deosebire de alte segmente ale bransei de ferestre, diminuarea pietei nationale a materialelor de etansare, survenita in intervalul 2011-2012, nu poate fi cu adevarat semnificativa, cel mai probabil incadrandu-se in marje de pana la -10% pe an. Si aceasta intrucat, indiferent de conditiile specifice, spuma poliuretanica are un rol incontestabil de protectie termica si de bariera impotriva curentilor de aer, astfel incat – prin insasi natura sa – a devenit un element indispensabil montajului de tamplarie, fiind inserata in interstitiul dintre toc si zidarie.  Practic, folosirea spumei PU are ca efect obtinerea unui grad optim de etansare intre zidarie si tocul ferestrei/usii, limitand situatia nedorita a "ventilatiei naturale", specifice ferestrelor clasice (fara proprietati de termoizolare).
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Fereastra la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor companiilor: LD Edil, Pro Invest, Soudal, Temad, Dow Chemical, Henkel, Selena FM, Sika, TKK Srpenica, Wolf Group (Penosil) si altele.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de spuma poliuretanica, sigilanti si adezivi va fi disponibila in trimestrul al patrulea din 2013.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
AUTODESKALLBIMVideoConfAC-iulCOVID-19elmas_1oct
ROCKWOOL 196
A aparut editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2020!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala
CELCO 2020
hilti
strabag nivel 1
rigips
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere