Agenda Constructiilor
Marti, 19 Martie 2024
Frontale
Home - ANALIZA - Analiza pietei de sticla arhitecturala si geam termoizolant pe anul 2020

Analiza pietei de sticla arhitecturala si geam termoizolant pe anul 2020
Analiza pietei de sticla arhitecturala si geam termoizolant pe anul 2020
PDF, 5 pagini A4
Pret: 36 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: TAMPLARIE & FATADE CORTINA
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Ovidiu Stefanescu
Data actualizare: 10 aug 2020
Sumar: click aici
Trend fluctuant in industria de vitraje, pe fondul raspandirii Covid-19
O analiza pertinenta a situatiei actuale si perspectivelor ce evidentiaza caracteristicile industriei autohtone de vitraje pentru aplicatii arhitecturale, fie ca este vorba despre segmentul de sticla, fie despre cel de geam termoizolant si alte elemente transparente, releva faptul ca, spre deosebire de sectorul caruia i se adreseaza, respectiv cel de constructii (marcat in ultimul timp de recesiune statistica, dar care pare ca s-a finalizat recent), firmele specializate parcurg, in ultimii ani, o perioada de recuperare (cu unele exceptii), fiind stimulate, mai ales de exportul efectuat de fabricantii de tamplarie. Desi, in perioada marcata de restrictiile impuse ca urmare a declansarii si extinderii pandemiei globale de Covid-19, exportul a consemnat un regres sever, insa punctual (evaluat la -50%), in timp ce comenzile pe plan intern au cunoscut fluctuatii, marii operatori din industria sticlei si-au destabilizat, in multe cazuri, nesemnificativ activitatea, mai ales pentru ca aplicarea masurilor privind trecerea in somajul tehnic si a celor sanitare au coincis cu perioada unor revizii tehnice programate din timp, care presupuneau oricum oprirea temporara a liniilor tehnologice.
Totodata, cele mai recente informatii disponibile pentru domeniul fabricarii vitrajelor termoizolante arata ca, dupa ce trendul ascendent a fost intrerupt punctual, in 2017, acesta s-a consolidat destul de puternic la nivelul anului trecut, chiar si in conditiile unor fluctuatii ale volumului lucrarilor de constructii, cu scaderi secventiale in ultimele doua trimestre, care au destabilizat piata interna. In acest sens, datele actualizate partial cu privire la importurile de sticla, respectiv cele despre cei aproape 100 de producatori de geam termoizolant, cuprinsi in cadrul unei liste de firme de profil, elaborate de departamentul specializat al revistei Fereastra, contureaza o imagine adecvata a intregii branse.
Lista de firme elaborata de revista Fereastra contine informatii partial actualizate despre 95 de companii specializate in productia si furnizarea de geam termoizolant pentru executia de tamplarie, panouri vitrate destinate fatadelor cortina etc., care in intervalul 2009-2018 au consemnat fluctuatii succesive ale cifrei de afaceri cumulate de -21%, -1%, +6%, -2%, +8%, +8%, +23%, +9%, +9% si +19%. Astfe, principalii 95 de producatori de geam termoizolant au pornit de la un nivel referential de 143,4 milioane de euro, consemnat in 2008, ajungand la 214,8 milioane de euro in 2018.
Analiza este realizata pe baza datelor selectate, centralizate si analizate de redactorii revistei Fereastra intr-o lista cu 95 de firme specializate, si completata cu opinii ale managerilor unor firme reprezentative din domeniu, precum AGC Flat Glass Romania, Valras Prod, Achetrans, Brad Glass, Giba, Gip, Gridoma, Moldoglass, Ro Grup Glass, Profil Exim, TDC Glass si Tiberiu Glass.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Fereastra la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor celor mai importante companii din domeniu.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de sticla arhitecturala si geam termoizolant va fi disponibila in trimestrul al treilea din 2021.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
hiltiALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :



Categoria
Domeniul
theda mar
rigips
FRONTALE
MAKITA
concelex
Acvatot 2019
quadratum
leviatan
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
CDS
noark
ERBASU CONSTRUCT
viarom

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
top 500
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander