Agenda Constructiilor
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Analiza pietei de tubulatura si fitinguri pentru instalatii pe anul 2012

Analiza pietei de tubulatura si fitinguri pentru instalatii pe anul 2012
Analiza pietei de tubulatura si fitinguri pentru instalatii pe anul 2012
PDF, 6 pag A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: ASCENSOARE & SCARI RULANTE
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Elena Mitea
Data actualizare: 27 apr 2012
Sumar: click aici
Crestere de 10% pe segmentul de tubulatura si fitinguri
In opinia managerilor companiilor implicate pe piata de tubulatura si fitinguri din Romania, sectorul specific a inregistrat o crestere moderata (de maximum 10%) fata de nivelul celor 12 luni anterioare atat pe fondul unei revigorari usoare a activitatii din domeniu, cat si ca urmare a faptului ca, in 2010, afacerile firmelor din bransa s-au situat la un nivel minim. Perspectivele pe termen scurt sunt totusi incerte, avand in vedere blocarea multor investitii publice de alimentare cu apa, de canalizare si transport al gazelor naturale si petrolului. In ansamblu, sectorul de tubulatura din material plastic se situeaza la 100-110 milioane de euro daca se ia in considerare faptul ca acesta a consemnat o majorare in limitele pietei, respectiv de maximum 10%. Pentru ca acest segment de activitate sa reintre pe un trend ascendent sustinut, este necesara o mai buna absorbtie a fondurilor europene destinate Romaniei prin Programul Operatinal Sectorial (POS) - Mediu si o colaborare optima intre companii si autoritatile locale pentru implementarea proiectelor. Pe termen mediu si lung, atat piata de tubulatura/fitinguri, cat si cea a sistemelor de tratare a apei au perspective optime de dezvoltare, avand in vedere faptul ca, pana in 2018, valoarea totala a investitiilor necesare pentru conformarea cu exigentele directivelor europene privind apa potabila si cea uzata a fost estimata la 15,1 miliarde euro, din care fondurile alocate prin POS Mediu (finantarea din fonduri de coeziune si cofinantarea nationala) si Programul National de Dezvoltare Rurala (sustinut de Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala) reprezinta circa 17% din suma necesara. Totodata, conform negocierilor din momentul aderarii Romaniei la structurile comunitare in ceea ce priveste implementarea directivei europene privind epurarea apelor uzate urbane, la sfarsitul anului 2010 gradul de racordare a locuitorilor la sistemul de canalizare, la nivel national, trebuia sa fie de 61%, iar al celor care beneficiaza de statii de epurare de 51%, tinte neindeplinite la nivel national. Potrivit angajamentului asumat de tara noastra, pana in anul 2013, toate localitatile cu mai mult de 10.000 de locuitori trebuie sa fie racordate in proportie de 100% la sistemul centralizat de canalizare, iar pana in 2015 se impune ca acestea sa beneficieze integral de statii moderne de epurare, conform exigentelor UE. Totodata, pana in 2018, toate localitatile din Romania vor trebui racordate complet la sistemele de canalizare si la statiile de epurare a apei. Astfel, in perioada urmatoare, activitatea din sectorul specific va fi directionata tot catre proiectele din domeniul infrastructurii de mediu (retele de alimentare cu apa si de canalizare). Acesta este un segment care necesita investitii de multe miliarde de euro, intrucat Romania trebuie sa recupereze un decalaj semnificativ din punct de vedere cantitativ si calitativ fata de tarile europene dezvoltate.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Agenda Constructiilor la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor companiilor: Teraplast, Euro Business Mixt, Superlit, Viega, C & W Water Control, Sonnek Engineering, Ecotrust, Multigama Tech, Rominserv, Duyar Valve, Georg Fischer, Grundfos, ITT Lowara, Uponor, Wavin si altele. Totodata, sunt disponibile informatii furnizate de autoritatile centrale, cu privire la absorbtia fondurilor europene prin Programul Operational Sectorial (POS) – Mediu, utilizate in vederea extinderii sau modernizarii retelelor de apa si canalizare, constructia si reabilitarea statiilor de tratare a apei potabile si a celor de epurare etc. Astfel, oficiali ai factorilor guvernamentali de decizie (Ministerul Mediului si Padurilor, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, Transgaz etc.) descriu conditiile actuale si perspectivele derularii de proiecte specifice.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de tubulatura si fitinguri pentru instalatii va fi disponibila in trimestrul al doilea din 2013.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
ALLBIMRAWLPLUGhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :



Categoria
Domeniul
MAKITA
ness project
concelex
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
FRONTALE
Ubitech
CDS
viarom
noark
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
rigips
Acvatot 2019
quadratum

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500
econet
ef-de-n
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander