Agenda Constructiilor
Joi, 21 Noiembrie 2024
Home - CONSTRUCTII & INSTALATII - Analiza pietei de tubulatura si fitinguri pentru instalatii pe anul 2022

Analiza pietei de tubulatura si fitinguri pentru instalatii pe anul 2022
Analiza pietei de tubulatura si fitinguri pentru instalatii pe anul 2022
PDF, 5 pag A4
Pret: 48 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: INSTALATII DE APA
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Elena Mitea
Data actualizare: 07 apr 2022
Sumar: click aici
Implementarea proiectelor de utilitati, afectata de inflatia generalizata
Volumul de activitate de pe piata lucrarilor de constructii din domeniul infrastructurii de alimentare cu apa si canalizare a incetinit in 2021, foarte multe proiecte si lucrari fiind amanate atat din cauza scumpirilor majore din domeniul constructiilor, cat si in contextul problemelor pe care companiile le au cu forta de munca. Totusi, perspectivele sunt pozitive pentru perioada urmatoare, insa o conditie de baza pentru reluarea la un nivel optim al activitatilor din sector este reprezentata de masurile ce vor fi luate in directia actualizarii valorilor contractelor de executie a lucrarilor. Un proiect de OUG a fost lansat, recent, in acest sens, de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei (MDLPA). Conform propunerii, ajustarea se realizeaza exclusiv pentru restul ramas de executat din contracte, in baza unui nou act aditional la contract, si se va face la fiecare situatie de plata. Formula de ajustare este similara cu formula simpla din HG nr. 1/2018, foloseste indicele global in constructii ICC, diseminat de catre Institutul National de Statistica. Data de referinta va fi luna anterioara ofertei in baza careia a fost incheiat contractul de finantare. Contractantii pot depune, in primele 45 de zile dupa intrarea in vigoare a noii OUG, solicitari catre autoritatile contractante pentru ajustarea valorii contactelor de investitii publice.
Potrivit datelor furnizorilor specializati, piata romaneasca de tubulatura s-a apropiat de nivelul de 380 de milioane de euro in 2021, dupa o crestere de circa 10% fata valoarea de 350 de milioane de euro inregistrata in 2020. Evolutia s-a datorat mai degraba inflatiei, noi scumpiri fiind asteptate si in acest an, cu impact favorabil asupra evolutiei valorice a pietei. In consecinta, intreaga evolutie a sectorului va fi determinata si de capacitatea beneficiarilor de a absorbi aceste costuri suplimentare aparute in fluxul de productie, pentru ca, implicit, acestea sunt transferate in pretul final al produselor.
Romania mai are foarte mult de recuperat la capitolul infrastructura de utilitati. Tari vecine, precum Ungaria, au procente de peste 95% la acoperirea cu sisteme de alimentare cu apa, canalizare. In Romania, in schimb, doar aproximativ 55% din populatie este conectata la o retea de canalizare cu statie de epurare, doar 75% la reteaua publica de alimentare cu apa si doar 35% la reteaua de alimentare cu gaze naturale. De asemenea, o mare parte a infrastructurii existente este uzata fizic si necesita reabilitare. De exemplu, 13% din totalul retelei de apa din Romania are o vechime de peste 50 de ani si este construita cu materiale care nu mai pot asigura calitatea apei din cauza corodarii. Analiza pietei de tubulatura include date despre principalele investitii care vor sustine furnizorii si companiile din domeniu, pana in 2030, date despre cele mai mari investitii aflate in derulare si gestionate de companiile regionale de apa, precum si opinii ale reprezentantilor unor companii mari de pe piata, precum: TeraPlast, REHAU Romania, Dematek Water Management, Wilo Romania, Edwards Romania, Sonnek Engineering Sibiu, Compania Apa-Canal Ilfov SA, Apa Canal Galati, Apavital SA, Aquacaras SA, Aquatim SA, Companiei de Apa Oltenia SA si Companiei de Apa Somes SA.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Agenda Constructiilor la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor unora dintre cele mai importante companii active in sectorul de sisteme si materiale utilizate la extinderea si modernizarea retelelor de alimentare cu apa si canalizare, precum si ale conducerii principalilor operatori regionali de retele utilitare.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de tubulatura si fitinguri va fi disponibila in trimestrul al doilea din 2023.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
ALLBIMSISECAMABONARE REVISTEhiltiTotalEnergiesRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
ELECTROGRUP
quadratum
CDS
SIGM
noark
BogArt
SSAB
strabag nivel 1
rigips
DRS
ERBASU CONSTRUCT
viarom
Arduro
ness project
concelex
EDIT-Structural
VEGO
Acvatot 2019
MAKITA
konsent
Ubitech

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<