Agenda Constructiilor
Marti, 19 Martie 2024
Frontale
Home - TAMPLARIE & FATADE - Analiza pietei de utilaje pentru fabricarea de tamplarie & geam pe anul 2020

Analiza pietei de utilaje pentru fabricarea de tamplarie & geam pe anul 2020
Analiza pietei de utilaje pentru fabricarea de tamplarie & geam pe anul 2020
PDF, 4 pagini A4
Pret: 36 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: UTILAJE PENTRU FABRICAREA DE TAMPLARIE
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Camelia Pantel
Data actualizare: 10 aug 2020
Sumar: click aici
Vanzarile de utilaje, periclitate de amanarea investitiilor in noul context
Dupa cum se cunoaste, in cadrul pietei de tamplarie, domeniul cel mai afectat de anumite probleme ale perioadei post-recesiune, marcata actualmente si de pandemia de Covid-19 (care a amanat din nou investitiile), continua sa fie cel al comercializarii de utilaje destinate procesarii ansamblurilor de ferestre/usi, industriei sticlei si prelucrarii lemnului. Dupa cum se cunoaste, inca din 2009, investitiile companiilor s-au diminuat drastic si imediat, ca urmare a inaspririi conditiilor de creditare si a scaderii fluxurilor de numerar ce ar fi facut posibila achizitia de echipamente din resurse proprii. Ulterior, sincopele in absorbtia de fonduri europene si acordarea ajutoarelor de stat, pe baza carora se pot sustine si investitiile firmelor din bransa de ferestre, dar mai ales izbucnirea si extinderea infectiilor cu noul coronavirus, au dus la aparitia unor dificultati ce au intarziat procesul de recuperare din sector. Dupa un an relativ bun (2015), in intervalul 2016-2019 s-au remarcat multe nereguli in bransa, care s-au accentuat in primul semestru a.c., desi, in continuare, exista unele proiecte si programe guvernamentale, destinate IMM-urilor (cum ar fi IMM Invest), care sa permita (re)tehnologizarea.
Astfel, in mod similar anului trecut, inclusiv in 2020 investitiile din resurse proprii ale partenerilor sustin la limita vanzarile furnizorilor de utilaje, care indica si o crestere cantitativa si valorica a livrarilor de echipamente performante, automatizate, menite sa inlocuiasca in mare masura interventia factorului uman, mai ales in contextul pandemiei actuale in care masurile de protectie sanitara a personalului sunt mai costisitoare decat achizitia si functionarea unor linii CNC. Totodata, informatiile puse la dispozitie de managerii companiilor din bransa de tamplarie, care deruleaza proiecte de retehnologizare, indica faptul ca, in general, acestea se efectueaza din fonduri proprii, constituite fie prin suplimentarea cu lichiditati a bugetului de investitii, fie prin reinvestirea profitului cuantificat in 2019, in rare cazuri fiind semnalate proiecte acceptate la cofinantarea din fonduri structurale sau care au indeplinit cerintele diverselor programe guvernamentale de tip „start-up”.
De vreme ce, in ansamblu, contextul economic ramane relativ favorabil, in pofida pandemiei, iar ascensiunea din constructii reprezinta o realitate, societatile din bransa pot sa profite de noile realitati din industria tamplariei termoizolante, adaptandu-si rapid oferta de utilaje la cerintele partenerilor. Astfel, din declaratiile conducerii majoritatii furnizorilor de echipamente, rezulta faptul ca procesul de retehnologizare cu echipamente avansate a cunoscut un impuls inca din intervalul 2017-2019 (si s-a intensificat cu unele exceptii in primul semestru a.c.), intrucat, din cauza necesitatii de a livra tamplarie performanta si competitiva mai ales la export, fabricantii de ferestre se doteaza tot mai des cu linii tehnologice ultramoderne.
Datele prezentate in prima parte a analizei sunt completate cu opinii ale reprezentantilor unor firme importante ale sectorului, precum: Abitare CG, Urban C&O, Alumni, Ceneco, FOM Romania si Imroglass.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Fereastra la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor celor mai importante companii din domeniu.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de utilaje pentru fabricarea de tamplarie/ geam va fi disponibila in trimestrul al treilea din 2021.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
ABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
FRONTALE
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
noark
Ubitech
Acvatot 2019
theda mar
viarom
CDS
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
leviatan
MAKITA
rigips
concelex

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander