Agenda Constructiilor
Vineri, 01 Decembrie 2023
Liebher
Home - Analiza pietei de utilaje pentru fabricarea de tamplarie/geam pe anul 2013

Analiza pietei de utilaje pentru fabricarea de tamplarie/geam pe anul 2013
Analiza pietei de utilaje pentru fabricarea de tamplarie/geam pe anul 2013
PDF, 5 pag A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul:
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Ovidiu Stefanescu
Data actualizare: 18 iul 2013
Sumar: click aici
Suprasaturare a capacitatii de productie pe o piata in regres permanent
Livrarile de utilaje profesionale, destinate procesarii ansamblurilor de tamplarie termoizolanta, au scazut continuu de la inceputul recesiunii, estimarile curente indicand, pentru 2012, vanzari de echipamente noi in valoare de cel mult cinci milioane de euro. Daca se realizeaza o comparatie intre acest nivel si cel raportat in 2008, cand incasarile din domeniu cumulau aproape 40 milioane de euro, se poate contura o imagine realista a proportiilor declinului pe care l-a consemnat acest sector. Situatia este explicabila, avand in vedere faptul ca, aproape imediat dupa declansarea crizei economice, toate companiile au pus accent pe reducerea costurilor, iar primele cheltuieli eliminate au fost cele aferente sustinerii programelor de investitii pentru retehnologizare. O analiza realista arata insa faptul ca piata de profil din Romania a fost supradimensionata din punct de vedere al capacitatilor de productie, chiar si in momentul in care valoarea acesteia depasea cota de 1,3 miliarde euro. Un element caracteristic perioadei curente este cel de repozitionare competitionala, multe dintre companii aflandu-se in stadiul de reorganizare a activitatii sau, mai grav, in situatia de a declara falimentul. Astfel, piata utilajelor din categoria second-hand a primit un impuls considerabil, fiind alimentata cu echipamente din toate categoriile de calitate, grad de uzura, performanta tehnica etc. Practic, posibilitatile unui potential investitor care s-ar decide sa acceseze acest segment sunt multiple, acesta avand o paleta extinsa de optiuni. Mai mult, in ultimul timp au aparut oferte "la pachet", in care se propune preluarea prin inchiriere a unor unitati de productie complete. Aceasta supraoferta exercita presiuni nedorite asupra furnizorilor din toate categoriile, determinand insa reactii diferite in functie de anvergura operatiunilor din Romania.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Fereastra la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor companiilor: Urban C&O, Abitare CG, Emmegi, Alumni, Berchtold Utilaje, Elumatec, Fom, Mecanosistem, Palisander, Stürtz, Biesse, Homag, Greiner, Glaston si altele.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de utilaje pentru fabricarea de tamplarie/geam va fi disponibila in trimestrul al treilea din 2014.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
ALLBIMALLBIMhiltiVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
grundfos
BALTIC
CDS
leviatan
leviatan
noark
MAKITA
strabag nivel 1
Acvatot 2019
theda mar
Ubitech
rigips
viarom

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
BA 2023
AICPS_30
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu