Agenda Constructiilor
Joi, 25 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - ANALIZA - Analiza pietei fabricantilor de tamplarie din PVC pe anul 2021

Analiza pietei fabricantilor de tamplarie din PVC pe anul 2021
Analiza pietei fabricantilor de tamplarie din PVC pe anul 2021
PDF, 12 pag A4
Pret: 36 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: TAMPLARIE PVC
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Camelia Pantel
Data actualizare: 24 feb 2021
Sumar: click aici
Majorare de 5,4%, estimata in acest an pentru productia de tamplarie din PVC
Pe baza unor date certificate de Eurostat, cu privire la productia reala de tamplarie PVC din tara noastra (ce includ indicatori valorici si cantitativi), precum si in functie de unele previziuni ale Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza - CNSP, referitoare la evolutia volumului lucrarilor de constructii pe termen mediu (pana in anul 2024), incluse in varianta de iarna pentru proiectul de buget 2021 (elaborata la 18 ianuarie a.c.), s-au putut stabili anumite estimari, cu un anumit grad de acuratete, referitoare la dinamica productiei de tamplarie din PVC. Inca de la inceput, trebuie afirmat faptul ca evolutia acestui segment, marcata doar partial, din cate se observa, de restrictiile impuse de pandemie, o va trasa pe aceea a intregii piete de ferestre si usi termoizolante, avand in vedere ponderea majoritara a sortimentelor din PVC, care nu se va schimba prea curand. De asemenea, producatorii de profil isi diversifica permanent oferta, inclusiv la export, care a continuat sa fie foarte profitabil in ultimul timp, in pofida problemelor privind circulatia persoanelor si a marfurilor la nivelul UE.
Potrivit Eurostat, la nivelul lui 2019 (cel mai recent an pentru care exista date statistice complete), ca valoare, ansamblurile din PVC au avut o cota de peste 75% din totalul productiei vandute. La o anumita distanta, urmeaza usile din lemn, cu 8%, respectiv ansamblurile din aluminiu (tot circa 8%), ferestrele din lemn (5%) si cele din otel (4%), toate ponderile fiind rotunjite. Trebuie precizat ca, la acest capitol, nu sunt incluse operatiunile de import/export, iar codurile PRODCOM pe baza carora s-au stabilit datele referitoare la productia din Romania se refera doar la ferestre, usi, tocuri, cercevele, rame si praguri ale acestora din PVC, lemn, otel si aluminiu, fara a fi evaluate constructiile speciale, gen fatade cortina, sere si luminatoare, care, nici de aceasta data, nu au putut fi identificate. In orice caz, se poate lua in considerare ca, daca indicatorii de crestere indicati de CNSP pentru volumul lucrarilor de constructii se vor transpune in realitate pentru fiecare segment analizat al pietei de ferestre, cota majoritara a ferestrelor din PVC nu se va modifica, macar pana in 2024.
Potrivit calculelor pe baza datelor disponibile, in 2020, productia de ansambluri din PVC se pare ca s-a plasat la cel putin 6,32 milioane de unitati si circa 558,8 milioane de euro, iar in acest an se va situa la 5,66 milioane de unitati si 588,7 milioane de euro, reflectand o sporire de +5,4%. In urmatorii trei ani, se vor realiza 7,25 milioane de unitati si aproape 640,5 milioane de euro (in 2022), circa 7,98 milioane de bucati si 704,8 milioane de euro (in 2023), respectiv 8,6 milioane de unitati si 758 milioane de euro (in 2024), moment in care va avea loc si prima incercare de atingere a unor noi praguri psihologice atat din punct de vedere cantitativ, cat si ca valoare.
Analiza cuprinde date specifice centralizate de la Eurostat,pe baza codurilor PRODCOM - importuri/ exporturi, estimari generale privind evolutia sectorului de constructii, cadru general, de la CNSP, precum si opinii ale reprezentantilor principalilor producatori de ansambluri din PVC activi pe piata locala, precum Casa Noastra (QFort), Lamar, Aterm, Bucovrad, Deco Plast, Gamma Axial, Izo Concept, Izotec Group, Romserv, Tamistef, TC Construct si YTP Fenêtre.
 
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Fereastra la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor celor mai importante companii producatoare de tamplarie din PVC.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei producatorilor de tamplarie din PVC va fi disponibila in trimestrul intai din 2021.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
ALLBIMABONARE REVISTESISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
viarom
SIGM
Arduro
CONCEPT STRUCTURE
CDS
SSAB
concelex
ness project
MAKITA
Ubitech
theda mar
BogArt
rigips
strabag nivel 1
siniat
quadratum
konsent
Acvatot 2019
EDIT-Structural
noark
leviatan
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
top 500
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander