Agenda Constructiilor
Marti, 26 Ianuarie 2021
Home - ANALIZA - Analiza pietei serviciilor de dirigentie de santier pe anul 2016

Analiza pietei serviciilor de dirigentie de santier pe anul 2016
Analiza pietei serviciilor de dirigentie de santier pe anul 2016
PDF, 4 pagini A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: CONSTRUCTII & INSTALATII
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Cosmin Dincu
Data actualizare: 02 aug 2016
Sumar: click aici
Specialistii - intre limitarea libertatii de actiune si asigurarea profesionala
Impunand modificarea Legii nr. 10/1995 privind calitatea in constructii prin intermediul Legii nr. 177/2015, ce este functionala si se aplica deja de 12 luni, legiuitorul a precizat ca verificarea calitatii lucrarilor executate pentru realizarea constructiilor si a interventiilor la constructiile existente, pentru care se emit autorizatii de construire sau de desfiintare, este obligatorie si se efectueaza de catre investitori, prin intermediul unor diriginti de santier autorizati. Actualmente, datele puse la dispozitie de Inspectoratul de Stat in Constructii - ISC, ca institutie ce are rolul de a autoriza persoanele ce doresc sa devina diriginti de santier, certifica faptul ca, in registrul dirigintilor de santier, figureaza 14.010 asemenea experti (activi sau inactivi), cu diverse domenii autorizate si pentru una, mai multe sau toate clasele de importanta a constructiilor, numarul acestora fiind in crestere. Exista mai multe opinii potrivit carora, odata cu obligativitatea contractarii serviciilor unui diriginte de santier (exceptand imobilele de locuit tip parter, realizate in mediul rural), numarul acestor specialisti este fie prea mare, fie prea redus in raport cu volumul efectiv al lucrarilor executate in tara noastra. Conform procedurii de autorizare a dirigintilor de santier, aprobate prin Ordinul MDRT nr. 1496/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, exista mai multe tipuri de autorizatii, dar cel mai des intalnite sunt, potrivit specialistilor, autorizatiile cu valabilitate nelimitata, emise in baza prevederilor procedurii de autorizare a dirigintilor de santier aprobate prin Ordinul IGS nr. 154/2010 si a procedurii de autorizare a dirigintilor de santier, mentionata anterior. De altfel, din cele 14.010 persoane, ISC a luat doar in doua cazuri masura punitiva ce presupune interzicerea dreptului de a desfasura activitatea de dirigintie de santier, ca urmare a unor decizii definitive ale instantelor competente de judecata, cele mai des-intalnite sanctiuni fiind avertismentele, suspendarile temporare si un unic caz de avertisment urmat de anulare. De asemenea, tot din registru rezulta ca, in formatul actual, cele mai vechi autorizatii active au fost eliberate (reinnoite) in anul 2010.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Agenda Constructiilor la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale unor specialisti in domeniul dirigentiei de santier, membri ai Colegiului Tehnic al Dirigintilor de Santier - CTDS, care isi expun punctul de vedere cu privire la problematica acestui domeniu complex de activitate.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei serviciilor de dirigentie de santier va fi disponibila in trimestrul al treilea din 2017.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19ALLPLANelmas_1octVideoConfAC-iulAUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2020!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
Acvatot 2019
strabag nivel 1
CELCO 2020
hidroplasto
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala
rigips
hilti

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ef-de-n
AHK 2018
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere