Agenda Constructiilor
Joi, 28 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - ANALIZA - Analiza pietei sistemelor de protectie la incendiu pe anul 2015

Analiza pietei sistemelor de protectie la incendiu pe anul 2015
Analiza pietei sistemelor de protectie la incendiu pe anul 2015
PDF, 4 pag A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: TAMPLARIE & FATADE CORTINA
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Ovidiu Stefanescu
Data actualizare: 24 nov 2015
Sumar: click aici
Rezistenta la foc a materialelor componente ale fatadelor
Rezistenta la foc a materialelor ce intra in componenta anvelopantelor imobilelor, indiferent care este destinatia acestora, constituie o caracteristica de performanta de maxima importanta, riscurile generate de probabilitatea izbucnirii unui incendiu fiind reale, iar consecintele - evidente. Desi, la o prima evaluare, s-ar parea ca fatadele au un rol decisiv din acest punct de vedere doar in masura in care asigura legatura nemijlocita dintre mediul interior si cel exterior, in realitate problematica este mult mai complexa. O dovada in acest sens este data, de pilda, de dificultatea procesului de definire corecta si completa a caracteristicii de echipotentialitate a unui perete cortina de catre comisia care se ocupa de revizuirea standardului EN 13830. Realizarea incorecta a unei asemenea structuri implica asumarea unor riscuri uriase, un exemplu convingator in acest sens fiind constituit de aprinderea instantanee a unui perete cortina la o cladire din centrul Capitalei in urma cu cativa ani, tocmai din motivul neglijarii acestor aspecte si al utilizarii unor materiale neconforme (neignifugate) pentru izolarea fatadei ventilate. Exemplele nu se opresc aici, expertii din domeniu avertizand in numeroase ocazii ca, mai ales la astfel de structuri moderne, se impune aplicarea unor masuri speciale de protectie, cum ar fi, de pilda, folosirea unor sisteme speciale de sticla, instalarea unor bariere care sa impiedice transmiterea focului intre etaje etc. Din nefericire, tragediile care au marcat Romania in ultimii ani au fost deseori legate de materiale ce sunt folosite pe scara larga in industria locala de tamplarie si, printre altele, o problema ce necesita solutionarea rapida in perioada urmatoare este constituita de legislatia valabila in domeniul protectiei la incendiu a cladirilor.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Fereastra la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor companiilor si organizatiilor: AGC Flat Glass Romania, Alukönigstahl, Aluterm Group, Selena Romania, Expert Door Solution, MCA Grup, RTH Proconstruct, Soudal, VBH Romcom, respectiv ale presedintelui PPTT, ale expertului in proiectarea fatadelor cortina Cristian Bulbuc si altele, cu privire la legislatia de protectie anti-incendiu, la sistemele ce previn propagarea focului in incinte (elemente de tamplarie, usi speciale, cortine, sticla arhitecturala speciala etc.).
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de sisteme de protectie la incendiu, cu actualizari referitoare la legislatia specifica, va fi disponibila in trimestrul al patrulea din 2016.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
hiltiVideoConfAC-iulALLBIMALLBIMman and machine
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
FRONTALE
strabag nivel 1
leviatan
viarom
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
grundfos
theda mar
rigips
MAKITA
BALTIC
noark
leviatan
CDS
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
BA 2023
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica