Agenda Constructiilor
Sambata, 23 Noiembrie 2024
Home - Ancheta antitrust pe piata europeana de feronerie

Ancheta antitrust pe piata europeana de feronerie
Ancheta antitrust pe piata europeana de feronerie
PDF, 1 pagina A4
Pret: 9 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Trimite SMS la 7676 cu textul: AGENDA
Valabil in retelele: Vodafone, Orange, Cosmote.
In cateva secunde vei primi un cod de acces prin sms.

Domeniul: INSTALATII TERMICE
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Cosmin Dincu
Data actualizare: 23 iul 2010
Sumar: click aici
Noua companii suspectate de formarea unui cartel in domeniul feroneriei pentru ferestre
In prezent, Comisia Europeana se afla in plina procedura de investigare a unor activitati de tip cartel pe piata comunitara a sistemelor de feronerie folosite la executia de tamplarie termoizolanta. Ancheta a inceput in perioada 3-4 iulie 2007, cand oficiali din partea Comisiei Europene au efectuat inspectii inopinate la unitati ale unor diversi producatori de feronerie din mai multe tari membre ale Uniunii Europene. Motivatia membrilor Comisiei a constat in faptul ca fabricantii respectivi au incalcat prevederile articolului 81 din Tratatul UE. In cadrul unui document referitor la actiunile antitrust ale Comisiei Europene, publicat la Bruxelles in luna iulie 2007, se arata ca "inspectiile inopinate au fost supervizate si de omologi ai oficialilor Comisiei Europene, din partea autoritatilor nationale competente. Aratand faptul ca "modalitatea controlului inopinat reprezinta o etapa preliminara a declansarii investigatiei cu privire la formarea unui posibil cartel, autoritatile europene au declarat ca "simplul fapt pentru care Comisia Europeana deruleaza inspectii inopinate nu constituie o dovada ca firmele vizate pot fi acuzate de comportament ce implica situatii de concurenta neloiala". De asemenea, in document se mai precizeaza ca "reprezentantii Comisiei Europene respecta dreptul la aparare, ce se refera, in acest caz, la dreptul agentilor economici vizati de a participa la audierile declansate de o comisie antitrust". "Nu exista un termen-limita de finalizare a investigatiei cu privire la posibila formare a unui cartel pe piata de feronerie, durata anchetei fiind in stransa legatura cu mai multi factori, precum: gradul de complexitate a fiecarui caz in parte, modul de exercitare a dreptului la aparare, felul in care fiecare dintre partile implicate coopereaza in vederea solutionarii situatiei etc.", se mai arata in documentul publicat de oficialii Comisiei Europene. Ulterior, la data de 22 iunie 2010, a aparut raportul denumit…, care descrie stadiul actual al cercetarii antitrust derulate de Comisia Europeana pe piata de feronerie. Oficialii UE au trimis celor noua companii suspectate…
Descriere:
Constituirea de carteluri in vederea cresterii pretului la anumite sisteme/materiale de constructii sau pentru obtinerea anumitor avantaje comerciale reprezinta o activitate sanctionata de legislatia europeana in vigoare. Recent, autoritatile UE, prin intermediul oficialilor Comisiei Europene au declansat o ancheta cu privire la o posibila intelegere de tip cartel intre marii producatori de feronerie ce activeaza in tarile membre UE. Articolul prezinta stadiul actual al investigatiei si actiunile care au fost intreprinse de membrii Comisiei Europene cu privire la posibila incalcare a regulamentelor antitrust de catre firmele vizate. Totodata, sunt incluse date statistice relevante cu privire la importul de feronerie pe piata din Romania (in ultimii 5 ani), precum si o analiza a pretului mediu declarat de importatori. Informatiile respective pot contribui la conturarea unei imagini de ansamblu a pietei nationale, indicand si faptul daca sunt sau nu posibile eventualele practici anticoncurentiale si pe plan local.  
Informatii suplimentare:
Daca, dupa ce partile implicate si-au exercitat dreptul la aparare, Comisia Europeana concluzioneaza ca exista dovezi suficiente cu privire la incalcarea normelor europene antitrust, oficialii UE emit o decizie care interzice cartelul respectiv si impune o amenda de pana la 10% din cifra de afaceri anuala (obtinuta pe pietele din intreaga lume) a fiecarei companii participante la cartel. Aceasta sanctiune nu atinge dreptul oricarei companii suspectate de a primi imunitate deplina in cazul in care este prima care transmite Comisiei Europene informatii despre cartel. De asemenea, orice firma suspectata poate beneficia de o reducere a amenzii, in cazul in care pune la dispozitia oficialilor Comisiei Europene dovezi relevante despre cartel sau orice alte informatii semnificative, care sa contribuie la redactarea unui raport final cat mai corect, in conformitate cu nota privind activitatea de cooperare, transmisa de Comisia Europeana.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
SISECAMABONARE REVISTERAWLPLUGhiltiALLBIMTotalEnergies
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :



Categoria
Domeniul
ERBASU CONSTRUCT
CDS
DRS
concelex
Acvatot 2019
leviatan
BogArt
strabag nivel 1
noark
SSAB
CONCEPT STRUCTURE
VEGO
theda mar
quadratum
rigips
konsent
Arduro
AED
EDIT-Structural
SIGM
ness project
viarom
MAKITA
Ubitech
ELECTROGRUP

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<