Agenda Constructiilor
Miercuri, 25 Decembrie 2024
Home - Aparitia fenomenului de condens si metodele pentru evitarea acestuia

Aparitia fenomenului de condens si metodele pentru evitarea acestuia
Aparitia fenomenului de condens si metodele pentru evitarea acestuia
PDF, 20 A5 + 8 A4

Pret: Gratuit
Fereastra.pdf
Marime: 432 kB
Ferestre & Usi.pdf
Marime: 535 kB
Domeniul:
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Cosmin Dincu
Data actualizare: 15 nov 2008
Sumar: click aici
Condensul ramane o problema de actualitate
Chiar si in conditiile recesiunii, de obicei, apropierea sezonului rece determina o crestere a cererii de ansambluri de tamplarie, care se bazeaza mai ales pe factorul sezonier. In aceasta perioada, multi potentiali clienti nu mai sunt interesati de performanta specifica ansamblurilor si achizitioneaza tamplarie pe baza criteriului de pret, nealocand timpul necesar informarii temeinice prealabile. Ulterior, apar mai multe probleme in exploatare, dintre care cea mai importanta (si vizibila) este constituita de formarea picaturilor de apa provenita din condensare pe suprafetele "mai reci" ale ferestrelor. De regula, companiile importante nu-si permit sa erodeze imaginea de firma executand comenzi necorespunzatoare, insa, pe piata, activeaza numeroase societati care executa ferestre "foarte rapid si la un pret scazut". Unele dintre acestea au clienti numai pentru un sezon, dupa care… se restructureaza. Goana beneficiarilor dupa "cel mai bun pret pe metru patrat de tamplarie" este exploatata de executant prin "metode" specifice: reducerea numarului de deschideri, feronerie cu anduranta scazuta, sisteme uzate tehnic si moral, profile "usoare" - specifice altor zone geografice, lipsa armaturii la reperele din PVC, geam termoizolant de slaba calitate, reducerea numarului de ancore de montaj, lipsa garantiei de buna executie etc. Informarea cu privire la executant si furnizorul de sistem de profile, feronerie, geam termoizolant etc. reduce riscul specific achizitiei de ferestre si, implicit, pe cel al aparitiei unor fenomene nedorite.
Descriere:
In pofida utilizarii noilor sisteme de tamplarie/fatade cortina si a unor investitii substantiale in achizitia acestora, multi beneficiari acuza probleme legate de formarea condensului in sezonul rece. Analiza acestui fenomen presupune identificarea cauzelor care tin, in general, de proiectare, executie, montaj, exploatare, intretinere etc. Lipsa competentei in alegerea sistemelor inca din faza de proiectare face inutil efortul beneficiarului de a evita consecintele. Executia defectuoasa sau montajul incorect, completate de exploatarea necorespunzatoare, reprezinta intreaga paleta de "fenomene" des intalnite pe piata. Este suficienta prezenta uneia dintre cauzele mentionate pentru a determina aparitia condensului. In vederea identificarii si solutionarii eventualelor probleme, respectiv pentru evitarea reclamatiilor (al caror numar sporeste mai ales in sezonul rece), sunt disponibile informatii relevante in cadrul articolelor de consultanta realizate de departamentul specializat al revistei Fereastra.
Informatii suplimentare:
Ferestrele moderne asigura o etansare foarte buna, care contribuie la eliminarea risipei de energie. Ploaia, vantul si frigul nu mai patrund, insa schimbul de aer cu exteriorul se poate face controlat, pe baza de ventilatie si aerisire periodica. Aparitia condensului, ca urmare a vaporilor de apa existenti in aerul din incinta, reprezinta o problema de actualitate, cu implicatii deosebite. Din punct de vedere molecular, schimbul - la "suprafata de contact" dintre aer si apa - este continuu, realizandu-se pe baza fenomenelor de evaporare si condensare. Ïn conditii de temperatura si umiditate constante, exista un echilibru intre starea lichid-vapori a apei. Fenomenul de condens apare atunci cand aerul din interior este saturat cu vapori, cantitatea de apa ce poate fi absorbita de un volum de aer fiind dependenta de temperatura.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
SISECAMRAWLPLUGTotalEnergieshiltiABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :



Categoria
Domeniul
EDIT-Structural
SSAB
concelex
noark
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
Ubitech
strabag nivel 1
MAKITA
VEGO
ELECTROGRUP
Arduro
CONCEPT STRUCTURE
SIGM
Acvatot 2019
leviatan
rigips
AED
EURO BUILD
CDS
quadratum
GEWISS
BogArt
DRS
konsent

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<