Agenda Constructiilor
Duminica, 02 Octombrie 2022
GRUNDFOS
Home - Analiza factorilor esentiali ce definesc relatiile dintre arhitecti si antreprenori

Analiza factorilor esentiali ce definesc relatiile dintre arhitecti si antreprenori
Analiza factorilor esentiali ce definesc relatiile dintre arhitecti si antreprenori
PDF, 2 pag A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: ASCENSOARE & SCARI RULANTE
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Cosmin Dincu
Data actualizare: 05 iul 2011
Sumar: click aici
Arhitectii si antreprenorii relationeaza prin incredere si control
Relatiile de afaceri dintre arhitecti si antreprenori au constituit, pana de curand, un aspect ce nu a fost analizat in mod exhaustiv din punct de vedere al cercetarii stiintifice. Cu toate acestea, cooperarea dintre companii constituie o preocupare permanenta a specialistilor in management, modul de abordare a asa-numitelor "aliante neechitabile" fiind ilustrat mai ales pe piata constructiilor, unde factori de decizie cu interese de multe ori diferite trebuie sa conlucreze in vederea definitivarii cu succes a proiectelor complexe de investitii. Recent, doi cercetatori ce fac parte din mediul universitar din Hong Kong (prof. univ. Hang-yue Ngo, doctor in sociologie al Universitatii din Chicago – SUA, specializat in domeniul coordonarii resurselor umane si problematica organizatiilor economice si asist. univ. Steven S. Lui, doctor in management pe segmentul colaborarii dintre firme) au elaborat un studiu intitulat "Rolul increderii si clauzelor contractuale asupra cooperarii in aliantele neechitabile dintre societati". Documentul se bazeaza pe verificarea unei ipoteze teoretice de lucru cu datele furnizate de diversi agenti economici specializati (arhitecti si antreprenori) implicati in mai mult de 233 de parteneriate in Hong Kong. Intrucat partenerii de afaceri devin, de regula, oportunisti atunci cand se pune problema definirii unor aliante strategice, increderea si clauzele contractuale ce prevad asigurarea echitatii dintre cele doua parti constituie elemente fundamentale pentru succesul in afaceri. Cu toate acestea, este inca neclar pentru experti daca aceste concepte sunt complementare sau unul il include pe celalalt, fara a mai fi necesara analiza amanuntita a ambelor procese. In orice caz, bazandu-se pe teoria costului tranzactiilor, se impune fundamentarea ambelor concepte, definite ca mecanisme importante de control in ceea ce priveste colaborarea conjuncturala dintre firmele ce au interese diferite. Studiind caracteristicile celor 233 de parteneriate dintre arhitectii si antreprenorii din Hong Kong, a rezultat confirmarea ipotezei conform careia relatiile specifice de afaceri sunt guvernate, in toate cazurile, de un model ce imbina principiul general al increderii cu prevederile contractuale explicite, care poate determina crearea bazelor fundamentale pentru cooperare si in lipsa caruia colaborarea nu poate avea rezultate echitabile pentru arhitecti sau antreprenori. Practic, relatia directa dintre aplicarea specificatiilor din contract si rezultatul cooperarii depinde atat de nivelul increderii, cat si de caracteristicile acestui factor.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Prezentat in cadrul editiei iulie-august 2011, la rubrica de consultanta, articolul intitulat "Arhitectii si antreprenorii relationeaza prin incredere si control" analizeaza in mod exhaustiv, din punct de vedere al cercetarii stiintifice in domeniul managementului afacerilor, problematica organizatiilor economice specializate din industria de constructii. De obicei, desi au un obiectiv comun – si anume definitivarea proiectelor specifice in conditii de calitate si performanta –, aceste categorii de agenti economici urmaresc indeplinirea intereselor proprii, ce sunt diferite si duc la aparitia oportunismului. Chiar daca increderea si controlul constituie elemente de baza pentru sustinerea relatiilor de afaceri, comportamentul incorect al conducerii executive a birourilor de arhitectura si/sau firmelor implicate in executia de lucrari pe piata constructiilor trebuie sa fie perceput ca o conditie posibila si prezumata.  
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
VideoConfAC-iulAUTODESKTERAPLASTALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
SEPTEMBRIE
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
ERBASU CONSTRUCT
FRONTALE
Acvatot 2019
BMI_Icopal
leviatan
hilti
Ubitech
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
viarom
rigips
MAKITA
CELCO 2020

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere