Agenda Constructiilor
Joi, 01 Decembrie 2022
GRUNDFOS
Home - Analiza pietei de tamplarie din lemn stratificat pe anul 2021

Analiza pietei de tamplarie din lemn stratificat pe anul 2021
Analiza pietei de tamplarie din lemn stratificat pe anul 2021
PDF, 4 pag A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: TAMPLARIE LEMN
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Camelia Pantel
Data actualizare: 16 iul 2021
Sumar: click aici
Previziuni optimiste pentru productia de tamplarie din lemn
Dupa cum se cunoaste, in ultimul an s-a constatat un progres al pietei de constructii rezidentiale (reflectata printr-o crestere cu +17,8% a volumului lucrarilor specifice, ca serie bruta), iar trendul respectiv s-a mentinut in primele patru luni ale lui 2021 (cu o majorare de +18,1% tot pe seria bruta), astfel incat in continuare se previzioneaza o situatie asemanatoare, in pofida declansarii si extinderii foarte rapide a pandemiei de coronavirus. Totusi, contextul inca imprevizibil si impredictibil va avea ca efect o posibila destabilizare, pe plan intern, a vanzarilor de tamplarie termoizolanta, iar in domeniul ansamblurilor din lemn (considerate a fi scumpe si pretentioase din punct de vedere al intretinerii in exploatare) se consemneaza si in continuare unele dezechilibre ale cererii. Cei mai multi producatori din bransa sustin ca lucreaza in continuare doar punctual, la comanda, in conditiile in care o serie de probleme economice specifice perioadei anterioare pandemiei de coronavirus s-au mentinut, ba mai mult, au aparut si persista altele noi, cum ar fi cele care pot fi deja observate dupa traversarea intervalului de stare de urgenta (o premiera, in Romania ultimilor 32 de ani), continuata cu starea de alerta.
Insa, conturarea unei strategii - sustinute eventual de autoritatile statului - pe de-o parte, pentru mentinerea pachetului minim salarial in cadrul firmelor din bransa, iar pe de alta parte, pentru formarea profesionala si calificarea personalului care sa lucreze in unitatile de productie a tamplariei din lemn stratificat (unde specializarea riguroasa, inclusiv in digitalizare, constituie o necesitate obiectiva) reprezinta o premisa pozitiva care ar putea rezolva unele din actualele probleme ale bransei. Aceasta nu solutioneaza, insa, neregulile structurale (sau de fond), constituite si in continuare, mai ales pe fondul actualei crize sanitare prelungite, de politicile economice neunitare ale guvernantilor, respectiv de lipsa interesului autoritatilor centrale si locale pentru edificarea de locuinte finantate din fonduri publice sau pentru reabilitarea unor cladiri de patrimoniu aflate in proprietatea acestora etc. In contextul mentionat anterior, majoritatea fabricantilor din domeniu estimeaza, pentru 2021, cel mult o stabilizare a rulajului la valoarea anului trecut sau, mai probabil, recuperarea unor pierderi anterioare, indeosebi pe seama exportului.
Datele prezentate in prima parte a analizei sunt completate cu opinii ale reprezentantilor unor firme importante ale sectorului, precum: Arcer, Benati, Bucin Mob, Danprod, Dorafort General Group, Luca Global Group, Mark si Wooden Doors International.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Fereastra la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor celor mai importante companii din domeniu.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de tamplarie din lemn stratificat va fi disponibila in trimestrul al doilea din 2022.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
VideoConfAC-iulALLBIMAUTODESKTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
OCTOMBRIE
2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 170 (Octombrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
leviatan
Acvatot 2019
Ubitech
rigips
MAKITA
leviatan
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE
hilti
viarom
ERBASU CONSTRUCT
BMI_Icopal
CELCO 2020
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere tamplarie aluminiu