Agenda Constructiilor
Miercuri, 25 Decembrie 2024
Home - Recomandari pentru achizitia de tamplarie din aluminiu

Recomandari pentru achizitia de tamplarie din aluminiu
Recomandari pentru achizitia de tamplarie din aluminiu
PDF, 13 pagini A5

Pret: Gratuit
Recomandari pentru achizitia de tamplarie din aluminiu.pdf
Marime: 193 kB
Domeniul:
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Cosmin Dincu
Data actualizare: 15 mar 2007
Sumar: click aici
Informatiile despre fabricantii de tamplarie din aluminiu sunt disponibile in mass-media si cataloage de specialitate. De regula, arhitectii si antreprenorii cunosc cel putin doi sau trei furnizori importanti de tamplarie si pot efectua o analiza pertinenta asupra activitatii acestora. Alti beneficiari reprezinta inca o sursa directa, de la care se pot afla o serie de detalii. Este recomandata verificarea personala a informatiilor din alte surse. Sistemele din aluminiu sunt costisitoare, insa au o durata indelungata de utilizare. Totodata, feroneria si garniturile sunt specifice fiecarui furnizor de profile, iar diminuarea procentului de pierdere a energiei termice depinde in mod direct de calitatea tamplariei. De aceea, efectuarea unei vizite la sediul producatorului reprezinta una dintre cele mai importante aspecte, in vederea formarii deciziei de cumparare. Recomandarile pentru achizitia de tamplarie din aluminiu, cuprinse intr-o suita de articole publicate in cadrul revistei Ferestre & Usi, reprezinta informatii esentiale atat pentru producatorii de ferestre din aceasta categorie, cat mai ales pentru potentialii beneficiari. In principiu, datele se bazeaza pe informatiile cuprinse in ghidul intitulat "Indrumatorul Cumparatorului de Tamplarie din Aluminiu", elaborat de specialistii companiei Melcret Fonoterm - Iasi.
Descriere:
Specialistii considera ca pierderile de caldura prin ferestrele obisnuite reprezinta cel putin 30% din energia termica folosita pentru incalzirea unei locuinte. Diminuarea acestora este posibila prin utilizarea tamplariei din aluminiu, PVC sau lemn stratificat cu geam termoizolant, prevazute cu doua sau trei garnituri de etansare. Aparitia unui numar mare de producatori de ferestre si usi din aluminiu a avut ca rezultat diversificarea ofertei, insa, de multe ori, beneficiarul este "dezorientat" si alege cu greu furnizorul sau produsele adecvate. O singura companie poate realiza aceeasi fereastra in peste 120 de variante (combinatii de profile pentru toc si canat), la care se adauga mai multe tipuri de geam termoizolant, cu tot atatea preturi diferite. De regula, clientul doreste intotdeauna cel mai bun produs, insa la cel mai mic pret. Deoarece acest lucru nu este posibil, beneficiarul trebuie sa identifice anumite criterii optime de utilitate, fiabilitate, aspect si pret, raportate la o investitie pe termen lung (durata de exploatare a tamplariei din aluminiu fiind de cateva zeci de ani).
Informatii suplimentare:
In general, sistemele din aluminiu pentru tamplaria exterioara sunt clasificate in functie de proprietatile de termoizolare (cu sau fara bariera termica). Pentru pereti cortina, luminatoare, usi si ferestre glisante sau armonice, se utilizeaza serii speciale. La alegerea tipului de profile pentru ferestre, usi, vitrine si compartimentari se au in vedere forma arhitecturala, modalitatile de incalzire preconizate sau existente, amplasarea acestora, nivelul de izolare fonica, ventilarea, umiditatea etc. Profilele din aluminiu cu elemente de rupere a puntii termice (avand doua sau trei camere de izolare) sau cele placate cu lemn sunt recomandate pentru locuinte si birouri, fiind preferate datorita comportarii optime in conditii speciale de mediu (incalzire insuficienta a incintei, cantitate mare de vapori degajati, circulatie de aer foarte redusa). Cele mono sau bicamerale sunt utilizate la executia de tamplarie pentru spatii comerciale, holuri sau alte incinte, in care riscul aparitiei fenomenului de condens este diminuat. Pentru usi de interior se folosesc, in general, profile unicamerale. Cunoasterea tipului de profil constituie inca un aspect fundamental, care contribuie la evitarea problemelor ce ar putea sa apara in exploatare.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
TotalEnergiesABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUGSISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :



Categoria
Domeniul
ERBASU CONSTRUCT
Arduro
AED
VEGO
quadratum
ELECTROGRUP
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
strabag nivel 1
EDIT-Structural
MAKITA
theda mar
EURO BUILD
SIGM
Acvatot 2019
BogArt
GEWISS
SSAB
DRS
concelex
leviatan
CDS
konsent
rigips
noark

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<