Agenda Constructiilor
Marti, 19 Martie 2024
Frontale
Home - ANALIZA - Revista Fereastra editia nr. 152 (August 2020)

Revista Fereastra editia nr. 152 (August 2020)
Revista Fereastra editia nr. 152 (August 2020)
PDF, 48 pag A4
Pret: 48 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: TAMPLARIE & FATADE CORTINA
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra
Data actualizare: 10 aug 2020
Sumar: click aici
Sumarul revistei - conceputa intr-o structura bilingva (romana si engleza) si integrata cu publicatia Agenda Constructiilor - abordeaza, printre altele, urmatoarele teme principale:
 
EVENIMENT | EVENT
Tamplarie pentru 3.000 km de autostrada, produsa in regim digital
Joinery for 3,000 km highway, digitally manufactured
 
ANALIZA | ANALYSIS
Trend fluctuant pe piata de vitraje, pe fondul raspandirii Covid-19
Varying trend in the glazing industry, amid the spread of Covid-19
Vanzarile de utilaje, periclitate de amanarea investitiilor in noul context
Equipment sales, endangered by investments delays due to crisis
Sectorul sistemelor de umbrire, influentat partial de criza sanitara
The shading systems sector, partially influenced by the health crisis
 
PRODUSE & TEHNOLOGII | PRODUCTS & TECHNOLOGIES
Industria de ferestre - subiect al automatizarii intensive
Fenestration industry - subject of intensive automation
PROFILE speciale de etansare de la Deventer - Roto
Special gaskets for windows produced by Deventer - Roto
PENOSIL WINDOW & DOOR ELASTIC, durabilitate garantata de 10 ani
PENOSIL WINDOW & DOOR ELASTIC, 10 years warranty for durability
PERTICI P104/P107, centre de prelucrare cu comanda numerica
PERTICI P104/P107, performant CNC machining centers
 
OPINII | INTERVIEW
SAINT-GOBAIN GLASS: Tehnologii inovatoare si produse noi
SAINT-GOBAIN GLASS: Inovative technologies and new products
BITT-BAU continua proiectele de investitii demarate in 2019
BITT-BAU go further with the investments started last year
VBH ROMCOM isi sprijina partenerii, ca in cazul fiecarei crize
VBH ROMCOM supports its partners, as always during crisis
YTP FENETRE: Proiect de un milion de euro pentru retehnologizare
YTP FENÊTRE: One million euro funds for technology upgrades
PM: Parteneriat strategic cu Winkhaus la nivel international
PM: Strategical partnership with Winkhaus, at international level
G-U: Cresteri pronuntate pe segmentele cu valoare adaugata mare
G-U: Strong evolution of high added value segments
ARCER are proiecte de dezvoltare a logisticii si a productiei
ARCER: Investments in logistics and production
 
PRODUCATORI & FURNIZORI | PRODUCERS & SUPPLIERS
Afacerile cu tamplarie continua sa fie marcate de pandemia de coronavirus
The joinery business, still under the pressure of coronavirus pandemic
 
INDEX COMPANII | SUPPLIERS INDEX
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Editia August 2020 a revistei Fereastra cuprinde date si informatii referitoare la situatia actuala si perspectivele pietei nationale/ internationale de tamplarie termoizolanta si fatade cortina, avand ca tema centrala analiza activitatii firmelor din bransa importatorilor/ distribuitorilor de sticla arhitecturala, a fabricantilor de geam termoizolant, a celor din domeniul utilajelor destinate executiei de ferestre sau industriei sticlei si a celor producatoare de elemente din categoria sistemelor de umbrire. Analiza este conturata inclusiv pe baza unor date statistice referitoare la importul, exportul sau distributia de elemente vitrate. In consecinta, perspectivele acestor segmente de piata sunt reliefate intr-o maniera exhaustiva, inclusiv prin integrarea celor mai recente informatii referitoare la fabricanti si furnizori. Sunt incluse si opinii ale reprezentantilor pietei, care se refera atat la situatia actuala sau perspectivele afacerilor proprii, cat si la evolutia segmentelor de piata specifice.
Informatii suplimentare:
Primul material al revistei este reprezentat de un reportaj realizat in urma celei de-a doua editii a videoconferintei EURO-Fereastra - Industria de tamplarie, sub impactul schimbarii, ce a avut loc pe 23 iulie 2020. La eveniment au participat Valentin Petrescu (presedintele PPTT), Corneliu Frunza (Barrier Romania), Mihaela Cadere (Pinum), Paul Chipriean (Rehau Romania), Ovidiu Farcasiu (Urban C&O), Raoul Stefan Iovanut (Digital Building Solutions GmbH) si Hubert Nuckowski (Aluprof System Romania). Acestia au subliniat, pe rand, importanta finantarilor guvernamentale atat pentru companiile afectate de criza medicala, cat si pentru relansarea si dezvoltarea economiei din Romania si au analizat impactul crizei asupra afacerilor pe care le reprezinta, dar si solutiile si oportunitatile pe care le-au identificat in aceasta perioada. Au fost dezbatute subiecte de actualitate, precum finantarea economiei nationale pe termen mediu si lung, respectiv impactul intentiilor de investitii (cifrate, conform declaratiilor oficialilor guvernului de la Bucuresti la peste 100 miliarde euro in urmatorii 10 ani) asupra domeniului de ferestre, usi si fatade cortina. De asemenea, au fost analizate efectele pe care fondurile structurale alocate Romaniei pentru urmatorul interval de 6 ani le vor exercita asupra industriei. Cea de-a doua tema a fost aceea a modului practic in care companiile din bransa - in egala masura furnizori si producatori - au reusit sa gestioneze provocarile pandemiei, prin prisma aprovizionarii, productiei, distributiei, transportului, relatiei cu beneficiarii. In fine, specialistii invitati la eveniment au facut o analiza a gradului actual de digitalizare, in contextul cele de-a patra revolutii industriale, relevand accelerarea puternica a procesului respectiv, data de noile conditii operationale impuse de criza.
Prima analiza inclusa la rubrica dedicata trateaza realizarile si perspectivele companiilor cu activitati in domeniul vitrajelor pentru aplicatii arhitecturale. Analiza este realizata pe baza datelor selectate, centralizate si analizate de redactorii revistei Fereastra intr-o lista cu 95 de firme specializate, si completata cu opinii ale managerilor unor firme reprezentative din domeniu, precum AGC Flat Glass Romania, Valras Prod, Achetrans, Brad Glass, Giba, Gip, Gridoma, Moldoglass, Ro Grup Glass, Profil Exim, TDC Glass si Tiberiu Glass.
Rubrica de analiza continua cu un nou studiu realizat de redactia Fereastra, de aceasta data pe segmentul tamplariei din utilaje, sector pentru care previziunile sunt destul de pesimiste, vanzarile fiind periclitate de amanarea investitiilor in contextul pandemiei de Covid-19. Datele prezentate in prima parte a analizei sunt completate, si aici, cu opinii ale reprezentantilor unor firme importante ale sectorului, precum: Abitare CG, Urban C&O, Alumni, Ceneco, FOM Romania si Imroglass.
Cel de-al treilea articol inclus la aceasta sectiune este reprezentat de analiza sectorului de sisteme de umbrire, care a fost numai partial influentat de criza sanitara. Si in acest caz, materialul se deschide cu o analiza succinta a pietei si cateva concluzii privind posibilitatile de dezvoltare a pietei in perioada urmatoare si continua cu opinii ale managerilor unor companii specializate, precum Aluprof Systems Romania, Door-Met, Euro-Dan, Kronlux FM, Hamat Impex, Somfy Romania, Tentrom Paradise si Vanvest International.
Rubrica de Produse & Tehnologii este deschisa de un material central, referitor la automatizarea intensiva a industriei de ferestre. In text, se face referire la utilizarea echipamentelor CNC, prelucrarea sticlei si operatori motorizati pentru imbunatatirea caracteristicilor de accesibilitate. La acest capitol sunt detaliate si alte produse inovatoare, precum profilele speciale de etansare de la Deventer - Roto, spuma poliuretanica etansanta Penosil Window & Door Elastic si centrele de prelucrare cu comanda numerica Pertici P104/P107.
La rubrica opinii, Ovidiu Pascutiu (CEO Saint-Gobain Romania), Mihai Mitrea (Bitt-Bau), Daniel Gavris (VBH Romcom), Daniela Pop (YTP Fenetre), Stefan Pop (PM Technic Elements), Radu Secosan (G-U) si Dan Ofrim (Arcer) prezinta impactul pe care il are pandemia de coronavirus asupra afacerilor proprii si a pietei de profil, dar si masurile luate de companii in context si perspectivele de dezvoltare a afacerilor in noua realitate economica.
La rubrica Producatori & Furnizori sunt prezentate date referitoare la activitatea unor companii si organizatii importante din domeniul tamplariei termoizolante in contextul Covid-19, respectiv: Akzo Nobel Powder Coatings, Assa Abloy, Drupanel, Electric Plus, Geoplast Product, Izotec Group, Nicomi, RTH, Temad si Trio Nec.
 
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
ALLBIMhiltiRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :



Categoria
Domeniul
ERBASU CONSTRUCT
FRONTALE
noark
concelex
quadratum
rigips
theda mar
leviatan
MAKITA
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
viarom
Ubitech
Acvatot 2019
CDS

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
econet
top 500
ef-de-n
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander