Agenda Constructiilor
Marti, 28 Mai 2024
STIHL
Home - ANALIZA - Revista Fereastra editia nr. 162 (Octombrie 2021)

Revista Fereastra editia nr. 162 (Octombrie 2021)
Revista Fereastra editia nr. 162 (Octombrie 2021)
PDF, 63 pag A4
Pret: 48 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: TAMPLARIE & FATADE CORTINA
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra
Data actualizare: 29 oct 2021
Sumar: click aici
Sumarul revistei - conceputa intr-o structura bilingva (romana si engleza) si integrata cu publicatia Agenda Constructiilor - abordeaza, printre altele, urmatoarele teme principale:

ACTUALITATE | NEWS

PPTT contribuie la legislatia de performanta energetica a cladirilor
PPTT contributes to the modification of energy performance legislation
 
EVENIMENT | EVENT
EURO-Fereastra: Provocarile crizei materialelor ajuta acum digitalizarea
The challenges of the material crisis are now helping digitalization
 
ANALIZA | ANALYSIS
Transformarea digitala, accelerata de contextul actual al pandemiei
Digital transformation is accelerated by the pandemic
Exportul isi cauta alte repere, sub influenta noii cereri de tamplarie
Export changes, influenced by the new joinery demand
Majorare sustinuta pentru comenzile de sisteme de montaj si accesorii
Sustained increase of orders for fittings and accessory systems
 
COVER STORY
DECEUNINCK: Inovatie, sustenabilitate, fiabilitate - cei trei piloni ce sustin pozitia unui lider global
DECEUNINCK: Innovation, sustainability, reliability - the three pillars that support the position of a global leader
Dezvoltare continua sub mottoul „Building a sustainable home”
Continuous development under the motto „Building a sustainable home”
ELEGANT - Concept de ferestre fara egal
ELEGANT - Unmatched windows concept
Consolidarea marcii si majorarea cotei de piata - obiective primordiale in Romania
Consolidation of the brand and increase of market share - primary objectives in Romania
 
OPINII | INTERVIEW
TRITON: Cifra de afaceri de 40 de milioane de euro, estimata pentru 2021
TRITON: Turnover of 40 million euro, estimated for 2021
TRIONIC: Investitii pentru automatizarea productiei tamplariei din aluminiu
TRIONIC: invests in automatization of the production of aluminum joinery
EURO GLASS vizeaza mentinerea trendului ascendent al vanzarilor
EURO GLASS aims to maintain a rise in sales
 
PRODUCATORI & FURNIZORI | PRODUCERS & SUPPILIERS
Criza politica si sanitara afecteaza afacerile companiilor specializate
The political and health crisis is affecting the business
 
CONSULTANTA | TECHNICAL FEATURE
Impactul materialelor cu schimbare de faza asupra fatadelor double-skin
The impact of phase change materials on double-skin façades
Caracteristici si particularitati reale ale pachetelor vitrate structurale
Particularities of structural glazed packages
Sisteme hibride de anvelopare pentru constructii eficiente energetic
Hybrid enveloping systems for energy efficient construction
 
TOP 500
Producatori de Tamplarie si Geam Termoizolant din Romania 2021
Romanian IGU and joinery producers in 2021
 
INDEX PRODUCATORI | PRODUCERS INDEX
INDEX FURNIZORI | SUPPLIERS INDEX
 

 

Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Editia Octombrie 2021 a revistei Fereastra cuprinde date si informatii referitoare la situatia actuala si perspectivele pietei nationale/ internationale de tamplarie termoizolanta si fatade cortina, avand ca tema centrala analiza activitatii exportatorilor de sisteme si ansambluri de tamplarie termoizolanta, dar si a firmelor din bransa accesoriilor si organelor de asamblare specifice productiei de ferestre si usi, precum si a celor care livreaza software si aplicatii specifice proiectarii ansamblurilor de tamplarie termoizolanta. Analizele sunt conturate inclusiv pe baza unor date statistice referitoare la importul, exportul sau distributia de produse, iar perspectivele acestor segmente de piata sunt reliefate intr-o maniera exhaustiva, inclusiv prin integrarea celor mai recente informatii referitoare la fabricanti si furnizori. Sunt incluse si opinii ale reprezentantilor pietei, care se refera atat la situatia actuala sau perspectivele afacerilor proprii, cat si la evolutia segmentelor de piata specifice.
Informatii suplimentare:
Primul material al revistei prezinta noutatile pietei de tamplarie termoizolanta, din perspectiva legislatiei referitoare la performanta energetica a cladirilor. Materialul este realizat in parteneriat cu Patronatul Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta (PPTT), organizatie care s-a implicat activ intr-o serie de proiecte de modificare a legislatiei referitoare la domeniul sau de activitate, incercand in acest fel sa-si sprijine atat membrii proprii, cat si celelalte companii active din bransa, prin asigurarea unor conditii mai bune de desfasurare a operatiunilor curente. Eforturile membrilor comisiilor tehnice au fost sustinute, concretizandu-se prin efecte utile vizibile, indiferent de domeniul abordat. Acest succes a fost posibil gratie implicarii puternice a expertilor PPTT, care, cu sprijinul altor specialisti din industrie, au reusit sa-si impuna punctul de vedere si sa creeze astfel conditiile necesare unei dezvoltarii armonioase si pe termen lung a firmelor din domeniu. Un exemplu reprezentativ din acest punct de vedere este constituit de modificarile aduse reglementarii intitulate "Metodologie de calcul a performantei energetice a cladirilor".
Cel de-al doilea material din revista este reprezentat de un reportaj realizat in urma celei de-a treia editii a videoconferintei EURO-Fereastra - Transformare digitala, inovare si automatizare in sectorul de tamplarie si segmentele conexe, ce a avut loc pe 29 septembrie 2021. La eveniment au participat Valentin Petrescu (presedintele PPTT), Ciprian Oprea (director general MCA Grup), Hubert Nuckowski (managing director Aluprof System Romania), Daniel Gavris (director general VBH Romcom), Daniel Popa (Country Manager, Reynaers Romania), Silviu Chirmus (Business Area Manager Romania & Moldova, Cherubini) si Mihnea Baldea (business development manager, GEZE Romania). Pe langa oportunitatile si beneficiile digitalizarii, in cadrul videoconferintei s-au mai adus in discutie aspecte legate de provocarile cresterilor generalizate ale preturilor materiilor prime, de blocajele aparute in lanturile de aprovizionare, de deficitul de specialisti cu care se confrunta intreaga piata, dar si de necesitatea de retragere treptata a facilitatilor oferite sectorului de constructii prin OUG nr. 114/2018, prognozata in perioada 2025-2028.
 
Piata de ferestre si usi, sub impactul valului 4 al pandemiei
Prima analiza inclusa la rubrica dedicata trateaza impactul digitalizarii si aplicatiilor informatice asupra segmentului de proiectare de ferestre si usi, subliniaza, inca de la inceput, faptul ca perspectivele de evolutie se mentin ridicate, dar aproape exclusiv prin intermediul digitalizarii, inclusiv ca mijloc de comunicare. Este tot mai clar ca acest proces nu numai ca nu poate fi evitat, ci dimpotriva, implementarea sa este tot mai accelerata inclusiv pe termen scurt si cu precadere in perioada crizei sanitare, cand ar fi timp pentru asemenea investitii, inclusiv ca urmare a restrictiilor de deplasare. Aceasta este de fapt si opinia majoritatii managerilor companiilor care au dat curs invitatiei de a participa la analiza, care in mod traditional se refera la bilantul anului in curs si la provocarile urmatoarelor 12 luni, insa, de aceasta data, sunt marcate de posibilele efecte ale celui de-al patrulea val al pandemiei de Covid-19, peste care s-a suprapus o criza politica. Datele prezentate in prima parte a analizei sunt completate cu opinii ale reprezentantilor unor firme importante ale sectorului, precum: Alumni, Dualsoft, Elumatec Romania, Somfy Romania si Window & Façade Technology.
Rubrica de analiza continua cu un nou studiu realizat de redactia Fereastra, de aceasta data avand in prim-plan realizarile si perspectivele companiilor care deruleaza activitati de export, in contextul in care se cunoaste faptul ca acestea au fost printre cele mai afectate de restrictiile de circulatie impuse in contextul pandemiei de Covid-19. Analiza este realizata pe baza datelor Eurostat si PRODCOM selectate, centralizate si analizate de redactorii revistei Fereastra, si completata cu opinii ale managerilor unor firme reprezentative din domeniu, precum Arcom Gealan, Alcon Plus, Ecosfera Plast | Alfa Best Real Line, Frontal Production Rumanien, Izo Concept, Romalumil si Romserv Invest.
Cel de-al treilea articol inclus la aceasta sectiune este reprezentat de analiza sectorului de accesorii si organe de asamblare, domeniu asupra caruia pandemia are un impact decisiv prin prisma cererii de produse care respecta noile cerinte de siguranta sanitara, cum ar fi solutiile digitale de acces, manerele pentru usi cu protectie antibacteriana si altele. Trendul continua sa fie vizibil, companiile specializate mizand pe extinderea gamei sortimentale, prin fabricarea sau importul unor sortimente cat mai sigure si calitative, insa cu preturi suportabile pentru piata autohtona. De asemenea, extinderea retelelor de distributie si cresterea gradului de fidelitate a clientilor existenti, inclusiv prin facilitati digitale, constituie alte masuri specifice. Articolul continua cu opinii ale managerilor unor companii specializate, precum: AGB, Allianz TC Com, Ally-Met Technology, Selena Romania, Cesrom, Midica Prod, PM Technic Elements si VBH Romcom.
 
Companiile continua sa se dezvolte, in pofida crizei
Editia din Octombrie 2021 a revistei Fereastra include si un material Cover Story, realizat cu sprijinul grupului Deceuninck - unul dintre cei mai importanti producatori mondiali de sisteme din PVC pentru executia de ferestre, usi si rulouri, precum si un furnizor de top pe segmentul de accesorii pentru protectie si cel de profile pentru realizarea de pardoseli si placari interioare/exterioare pe baza de PVC. Articolul include o prezentare succinta a companiei, rezultatele financiare ale grupului si subsidiarei locale, prezentarea gamei sortimentale Elegant - profilele din PVC moderne si minimaliste, precum si un interviu cu Ovidiu Cilibiu, manager regional de vanzari in cadrul Deceuninck Romania.
La rubrica opinii, Petre Ghita (director general, Triton), Balogh Norbert (administrator, Trionic) si Virgil Ciupuliga (manager, Euroglass) isi prezinta noile proiecte de investitii, dar si reperele de activitate si prognozele privind afacerile pe 2021 si 2022, din perspectiva functiilor de top management pe care le ocupa in cadrul companiilor pe care le reprezinta.
La sectiunea Producatori & Furnizori sunt prezentate date referitoare la activitatea unor companii si organizatii importante din domeniul tamplariei termoizolante in contextul valului 4 Covid-19, al noilor riscuri si scumpirilor de pe piata, si estimarile acestora privind sezonul de varf pentru activitatea din acest domeniu. Sunt incluse date despre companiile Benati, Eco Structuri si Pinum Doors & Windows.
In continuare, in doua pagini este tratata o tema de consultanta cu privire la impactul materialelor cu schimbare de faza asupra fatadelor double-skin, un subiect central de cercetare din ultima perioada, care vizeaza determinarea potentialului de integrare in structura fatadelor cortina a materialelor organice si anorganice cu proprietati de schimbare a fazelor (PCM). Materialul, realizat pe baza informatiilor publicate in Jurnalul European de Proiectare si Inginerie a Fatadelor, include informatii referitoare la principiile de functionare a unor sisteme clasice, adaptate la noile solutii, simularea prin adaptarea sistemelor actuale de modelare si controlul individualizat al dispozitivelor automate de umbrire.
Tot la sectiunea de Consultanta, si realizate pe baza informatiilor publicate in Jurnalul European de Proiectare si Inginerie a Fatadelor, mai sunt tratate doua subiecte de actualitate in domeniul specific, precum particularitatile reale ale pachetelor vitrate structurale, respectiv sistemele hibride de anvelopare pentru constructii eficiente energetic.
In incheiere este publicata o varianta actualizata a TOP 500 Producatori de Tamplarie si Geam Termoizolant din Romania (2021), precum si un index cu datele de contact si trimiteri catre companiile despre care s-a scris in revista.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
SISECAMhiltiRAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
viarom
CONCEPT STRUCTURE
siniat
EDIT-Structural
ness project
concelex
Ubitech
leviatan
konsent
CDS
strabag nivel 1
noark
MAKITA
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
Acvatot 2019
rigips

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
ef-de-n
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander