Agenda Constructiilor
Luni, 22 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stadiul adaptarii producatorilor de ciment la normele europene de mediu

Stadiul adaptarii producatorilor de ciment la normele europene de mediu
Stadiul adaptarii producatorilor de ciment la normele europene de mediu
PDF, 3 pagini A4
Pret: 6 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Trimite SMS la 7505 cu textul: AGENDA
Valabil in retelele: Vodafone, Orange, Cosmote.
In cateva secunde vei primi un cod de acces prin sms.

Domeniul: PROIECTE & SANTIERE
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Elena Mitea
Data actualizare: 15 iul 2010
Sumar: click aici
Obiective ambitioase pentru ecologizarea fabricilor de ciment, anuntate de Lafarge, Holcim si HeidelbergCement
Tendintele pietei fabricantilor de ciment - unde se anunta implementarea si/sau continuarea unor planuri ambitioase de ecologizare a unitatilor de productie - reprezinta elemente de un real interes pentru majoritatea reprezentantilor companiilor din ramura de constructii. In general, se considera ca investitiile respective, ce se aliniaza cerintelor noii legislatii europene din domeniu, au ca scop final atingerea tintei de reducere a cheltuielilor energetice cu 20% pana in anul 2020. Pornind de la aceasta premisa, se evidentiaza faptul ca, in intervalul urmator, precum si pe termen mediu, furnizorii de instalatii si tehnologii si servicii utilizate in industria cimentului vor beneficia de oportunitatea sporirii exponentiale a livrarilor. Producatorii de ciment vor trebui sa se alinieze inclusiv noilor strategii europene referitoare la mediu, marile companii precum Holcim, Lafarge si HeidelbergCement avand deja stabilite obiective ambitioase privind consumul de energie in productie si emisiile de gaze cu efect de sera. De asemenea, se impune ca acestia sa faca eforturi importante in promovarea biodiversitatii din imediata apropiere a carierelor exploatate si sa imbunataseasca propriile standarde de siguranta a muncii. Producatorii se vor concentra, in perioada urmatoare, pe lansarea de materiale de constructii inovatoare, pentru realizarea de cladiri durabile si eficiente energetic. Pentru majoritatea companiilor din domeniu, dezvoltarea durabila inseamna mentinerea unui echilibru intre profitabilitate si protectia mediului. Totodata, in topul listelor prioritatilor grupurilor se afla sanatatea si securitatea in munca, acestea reprezentand parti integrante ale tuturor activitatilor.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Agenda Constructiilor Online, la sectiunea dedicata analizelor de piata din domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii despre situatia la zi si perspectivele sectorului de investitii in proiecte, santiere si lucrari. Studiul de piata - realizat de departamentul specializat al revistei Agenda Constructiilor - se refera la investitiile in constructii din 5 orase importante ale tarii. Sunt disponibile comentarii despre structura obiectivelor de investitii, pe categorii, precum si diagrame relevante, in cadrul carora se analizeaza mai multi indicatori, cum ar fi: ponderea investitiilor, regimul de inaltime a imobilelor, termenul de finalizare a obiectivelor, tipologia obiectivelor aflate in constructie, stadiul executiei etc. In ceea ce priveste tipul constructiei, obiectivele au fost clasificate in: rezidentiale (blocuri de locuinte, hoteluri, pensiuni, unitati de invatamant etc.), industriale (centre comerciale, hale si altele), respectiv birouri.   
Informatii suplimentare:
Obiectivele ambitioase ale Parlamentului European si Comisiei Europene privind protectia mediului au fost materializate prin adoptarea unui pachet de legi in decembrie 2008, referitor la emisia gazelor cu efect de sera. Industria cimentului nu va fi afectata de aceste prevederi, iar companiile nu vor plati taxe suplimentare pe emisii decat daca, pana in 2020, cantitatea emisiilor nu va fi redusa cu minimum 21% fata de anul 2005. Potrivit reprezentantilor companiilor producatoare de ciment si agregate, pe termen lung, acest lucru va crea dificultati suplimentare in Europa, ca urmare a cresterii costurilor de productie. Astfel, producatorii din UE vor avea un dezavantaj competitiv din punct de vedere al preturilor fata de furnizorii din tarile care nu se supun legislatiei comunitare. Se pare ca producatorii de ciment au inceput sa constientizeze rolul pe care il au in ceea ce priveste impactul asupra mediului si acorda tot mai multa atentie identificarii de solutii pentru crearea de materiale de constructii ecologice.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
hiltiALLBIMSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :



Categoria
Domeniul
rigips
quadratum
siniat
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
Arduro
strabag nivel 1
Acvatot 2019
viarom
ness project
CDS
SSAB
concelex
MAKITA
BogArt
SIGM
konsent
noark
EDIT-Structural
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
theda mar

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
top 500
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander