Agenda Constructiilor
Duminica, 17 Ianuarie 2021
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - ADR: Inregistrarea documentelor adresate institutiilor publice se poate face online
ADR: Inregistrarea documentelor adresate institutiilor publice se poate face online
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 03 Apr 2020 10:57
In contextul epidemiei de COVID-19, in sprijinul cetatenilor si al institutiilor publice, Guvernul Romaniei, prin Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei, in parteneriat cu Aurachain, Asociatia pentru Tehnologii Avansate, Bithat si Telekom lanseaza platforma digitala https://aici.gov.ro/home.
Aceasta serveste drept intermediar pentru inregistrarea documentelor adresate institutiilor publice care nu au un sistem propriu de registratura online.
Obiectivul platformei noi lansate este eficientizarea si tehnologizarea proceselor de comunicare la nivel national, astfel incat toate institutiile publice din Romania sa fie inrolate intr-un sistem digital capabil sa raspunda solicitarilor cetatenilor in format electronic, intr-un timp cat mai scurt.
Nivelul scazut de integrare si de digitalizare a institutiilor este principalul obstacol in calea functionarii si comunicarii eficiente in spatiul virtual, noul proiect dezvoltat de ADR in parteneriat cu Aurachain, Asociatia pentru tehnologii Avansate, Bithat si Telekom oferind solutia care va permite inlesnirea comunicarii dintre contribuabil si institutiile publice.
Platforma aici.gov.ro ofera, ca prima functionalitate, posibilitatea ca toate persoanele juridice din Romania sa transmita catre reprezentantele judetene ale Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortelor de Munca (ANOFM) cererea pentru solicitarea somajului tehnic potrivit OUG nr. 30/2020 modificata prin OUG nr. 32/2020. Somajul tehnic permite societatilor private sa solicite plata de la bugetul de stat a 75% din salariul mediu brut pe economie tuturor angajatilor respectivelor societati.
La inceputul saptamanii viitoare, platforma va oferi si instrumente necesare platii indemnizatiei pentru alti profesionisti, cooperatisti si structuri sportive sau persoane fizice care au obtinut venituri exclusiv din drepturi de autor si drepturi conexe, afectati prin instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei.
Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei (A.D.R.) se organizeaza si functioneaza ca structura cu personalitate juridica in cadrul aparatului de lucru al Guvernului si in coordonarea prim-ministrului, avand rolul de a realiza si coordona implementarea strategiilor si a politicilor publice in domeniul transformarii digitale si societatii informationale.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19VideoConfAC-iulelmas_1octALLBIMAUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
CELCO 2020
rigips
hilti
strabag nivel 1
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
AICPS_30
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere