Agenda Constructiilor
Joi, 30 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - ALFA Software: BI si RPA transforma productia, constructiile si transporturile
ALFA Software: BI si RPA transforma productia, constructiile si transporturile
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 11 Iul 2023 10:33
Pe masura ce afacerile din diverse sectoare adopta tot mai mult transformarea digitala, convergenta dintre BI (Business Intelligence) si RPA (Automatizarea Robotica a Proceselor) devine fundamentala in stimularea eficientei, inovatiei si cresterii.
In 2023, sectoarele de productie, constructii, transport si agricultura sunt martorele progreselor semnificative in tehnologiile BI si RPA. In continuare, listam principalele tendinte care modeleaza aceste industrii si exploram modul in care sunt revolutionate operatiunile si procesele de luare a deciziilor.
 
O mai buna si eficienta analiza a datelor, in industria de productie
Producatorii utilizeaza BI pentru a obtine informatii valoroase, din cantitati impresionante de date generate de sisteme interconectate, senzori si dispozitive IoT. In 2023, solutiile BI permit producatorilor sa optimizeze procesele de productie, sa eficientizeze lanturile de aprovizionare si sa imbunatateasca calitatea produselor. Analiza datelor in timp real permite, de asemenea, intretinerea preventiva, reducand timpul de inactivitate si sporind eficienta operationala a echipamentelor si resurselor utilizate. Algoritmii de invatare automata si analiza predictiva faciliteaza prognoza tot mai corecta a cererii, rezultand o gestionare optimizata a stocurilor si costuri considerabil reduse.
 
Automatizarea inteligenta schimba domeniul constructiilor
Industria constructiilor adopta RPA pentru a automatiza sarcinile repetitive si bazate pe reguli, transformand in bine gestionarea proiectelor si optimizand eficienta operationala. In prezent, RPA este utilizat pentru a eficientiza managementul documentelor, a automatiza introducerea datelor si a imbunatati comunicarea intre parti interesate. Sistemele robotice si dronele sunt tot mai des folosite pentru inspectii la santier, masuratori si monitorizarea progresului. Fluxurile de lucru bazate pe RPA faciliteaza colaborarea mai eficienta, reduc erorile si accelereaza termenele de finalizare a proiectelor, ducand, in cele din urma, la economii de costuri si la imbunatatirea calitatii.
 
Optimizarea logisticii, in transporturi
In aria transporturilor, BI si RPA revolutioneaza deja logistica si gestionarea lantului de aprovizionare. Prin analiza avansata si integrarea datelor in timp real, companiile de transport pot optimiza planificarea rutelor, reduce consumul de combustibil si imbunatati eficienta livrarilor. Solutiile BI permit luarea deciziilor bazate pe date si informatii exacte, ajutand la identificarea oricarui posibil blocaj si la optimizarea gestionarii flotei. RPA automatizeaza sarcinile repetitive precum procesarea comenzilor, urmarirea expedierilor si gestionarea facturilor, imbunatatind precizia si accelerand operatiunile.
 
Agricultura de precizie se axeaza tot mai mult pe date
Agricultura traieste o revolutie digitala deja de cativa ani, accelerata prin integrarea BI si RPA. In momentul de fata, instrumentele BI le permit fermierilor sa monitorizeze sanatatea culturilor, sa optimizeze irigatia si sa analizeze modelele meteorologice, pentru a lua decizii informate. RPA automatizeaza colectarea datelor prin senzori, drone si sateliti, furnizand informatii in timp real, esentiale pentru managementul culturilor. Analiza predictiva si algoritmii de invatare automata permit detectarea timpurie a daunatorilor, a bolilor si estimeaza corect randamentul, ceea ce conduce la o productivitate crescuta si un impact redus asupra mediului inconjurator.
 
Integrarea Inteligentei Artificiale cu zona de Machine Learning
Convergenta dintre BI, RPA si inteligenta artificiala (AI) este o tendinta proeminenta deja in aproape toate industriile. Algoritmii de invatare automata si analiza bazata pe AI imbunatatesc capacitatea de analiza a BI, permitand modelarea avansata a datelor, detectarea anomaliilor si analiza predictiva. RPA, combinat cu AI, poate automatiza sarcinile complexe, care implica date disparate, si contribui la luarea deciziilor, imbunatatind eficienta si precizia proceselor.
In concluzie, BI furnizeaza informatii valoroase si analize in timp real, facilitand luarea deciziilor bazate pe date si optimizarea operatiunilor. RPA automatizeaza sarcinile repetitive, simplifica fluxurile de lucru si imbunatateste productivitatea. Integrarea AI si invatarea automata consolideaza capacitatile BI si RPA, permitand analize avansate si automatizari inteligente.
Si echipa Alfa Software si-a propus ca, anul acesta, sa concentreze resurse semnificative in aria RPA, pentru a perfectiona cat mai mult aceasta tehnologie. O componenta de tip RPA este deja integrata in solutia ASiS ERP, iar tractiunea sa in randul clientilor este in crestere.
Alfa Software este o companie de IT cu capital privat romanesc, cu o vechime de 26 de ani pe piata. Compania are sediul central in Cluj-Napoca, punct de lucru in Zalau si acoperire nationala prin parteneri.
Compania este furnizor de solutii ERP simple si practice, aplicatii intuitive, usor de folosit, modulare si customizabile, care cresc randamentul business-ului prin digitalizare. Echipa de programatori care dezvolta si implementeaza sistemul ASiS ERP are experienta de peste 15 ani pe produs.
In prezent, compania are peste 600 de clienti si dezvolta sisteme ERP pentru 5 verticale majore de business: productie, constructii, servicii, transporturi si utilitati.
Printre principalii clienti ai companiei se numara Cemacon, Brikston Leier, Ortoprofil, Deltamed, Arobs, Ardealul, Tirrena Scavi, Team Montage, Nova Grup, MG Tec Industry.
 
*** Articol publicat de Alfa Software, furnizor de solutii informatice pentru companii si producatorul sistemului integrat ASiS (Alfa Software Integrated System) ERP.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEhiltiRAWLPLUGSISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
viarom
noark
leviatan
MAKITA
EDIT-Structural
theda mar
Ubitech
CDS
siniat
quadratum
konsent
strabag nivel 1
rigips
concelex
ness project

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
top 500
top 500
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander