Agenda Constructiilor
Duminica, 28 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - ALLVIEW: Crestere de 17% a cifrei de afaceri si plus 20% la profit, in 2021
ALLVIEW: Crestere de 17% a cifrei de afaceri si plus 20% la profit, in 2021
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 10 Mar 2022 13:24
Allview anunta rezultatele financiare exceptionale preliminare inregistrate pe parcursul anului 2021. Rezultatele financiare obtinute de catre compania Visual Fan SA in anul 2021 au fost in concordanta cu previziunile bugetate in Memorandumul de listare a actiunilor, astfel incat, pe activitatea recurenta, profitul net a crescut cu peste 20% fata de 2020 (de la 7 milioane de lei la aproximativ 8,5 milioane de lei) si cifra de afaceri s-a majorat cu aproape 17% in 2021 fata de anul anterior (de la 103 milioane lei la peste 121 milioane lei).
Anul 2021 a fost abundent in evenimente si provocari, care au ambitionat compania Visual Fan sa demareze noi investitii pentru dezvoltarea de competente si parteneriate in zone complementare activitatii de baza, toate acestea ducand la consolidarea business-ului intr-un mod sustenabil. Printre evenimentele emblematice care au stat la baza anului 2021, amintim:
- in luna aprilie, compania Visual Fan a emis 111.100 actiuni noi (simbol ALW), in cadrul unui plasament privat incheiat in prima zi si suprasubscris de peste 6 ori.
- in luna iulie, Visual Fan, detinatoarea brandul Allview, a debutat pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti.
- la finalul lunii iulie, compania Visual Fan a anuntat preluarea unei participatii de 12% din Headlight Solutions, companie de tehnologie specializata in cercetare-dezvoltare si integrare de solutii software complexe si hardware custom-made. In luna septembrie 2021, cele doua companii au facut public primul proiect de anvergura contractat in asociere, in valoare de 10 milioane de lei si care va avea ca finalitate implementarea unui produs ce include solutii software si hardware complete.
- la jumatatea lunii octombrie, actionarii Visual Fan (Allview) au aprobat majorarea de capital social cu 5 actiuni gratuite la fiecare actiune detinuta.
- incepand cu data de 11 octombrie 2021, actiunile ALW fac parte din componenta celui mai nou indice al BVB, BET-AeRO.
- in luna decembrie 2021, Visual Fan a primit avizul favorabil din partea Consiliului Concurentei, pentru preluarea pachetului majoritar de 51%, al unicului distribuitor din Europa de Est al renumitului brand japonez AKAI.
- tot in luna decembrie 2021, Grupului Visual Fan i s-a alaturat societatea Visual EV Distribution, al carui obiect de activitate este reprezentat de distributia masinilor electrice. Primul model lansat este Skywell ET5, un SUV full electric, cu o autonomie de 400 km mixt (WLTP) si 456 km City Drive, echipat cu sistemul automat de asistenta la conducere - L2.5 si numeroase optiuni premium.
Rezultate financiare neauditate aferente exercitiului financiar 2021 atesta evolutia excelenta a vanzarilor de produse electronice Allview. Pentru a raspunde solicitarilor pietei, compania Visual Fan si-a extins portofoliul de produse cu dispozitive care integreaza noi tehnologii. Printre cele mai importante lansari ale lui 2021, ce au dus la diversificarea categoriilor de produse si oferirea beneficiilor de utilizare a consumatorilor, amintim:
- AllBook i, cu procesor Intel® Core™ i3-1005G1, pana la 3.4GHz si sistem de racire cu heatpipes. Acesta a fost unul dintre cele mai cautate notebook-uri din portofoliul brandului Allview, fiind un produs care se potriveste foarte bine atat sistemului de lucru de acasa, cat si scolii online, conform solicitarilor si necesitatilor pietei din 2021.
- noua gama de smartphone-uri Soul X8, care impreuna cu castile wireless Soul AV1 si AVI, integreaza un sistem ce permite controlul vocal in limba romana, fara atingere. Este singurul device de acest gen din Romania.
- noua gama de Smart TV-uri ePlay 7100, care inglobeaza tehnologia Far Field Voice Control, prin care utilizatorii au intampinat o experienta complet noua, mult mai confortabila si rapida: fara a mai atinge telecomanda, ci doar prin simpla voce si comanda „OK Google", acestia pot porni sau opri televizorul, accesa continut media si divertisment, regla volumul, controla alte dispozitive interconectate cu TV-ul prin sistemul Google Home.
„Rezultatele obtinute pe parcursul anului 2021 demonstreaza performanta exceptionala inregistrata de compania noastra, desi anul trecut a fost unul plin de evenimente si provocari manifestate la nivel global pentru industria IT&C (criza de semiconductoare, cresterea continua a costurilor de transport, criza containerelor si criza energetica). Cu toate acestea, experienta de aproape 20 de ani, precum si capacitatea noastra de adaptabilitate si anticipare a tendintelor pietei, ne-au ajutat sa deschidem noi oportunitati pentru dezvoltarea business-ului intr-un mod sustenabil. Pentru anul 2022, avem in plan extinderea portofoliului de produse, patrunderea pe noi piete externe, dar si deschiderea unei noi linii de business, asa cum am anuntat recent lansarea conceptului Allview ERA Health. Noua linie de business vizeaza intrarea pe piata serviciilor, iar intregul concept Allview ERA Health urmareste atat dezvoltarea de servicii pentru clienti, cat si produse hardware integrate in acest sistem.", a declarat Lucian Peticila, CEO Visual Fan SA (Allview).
Anul 2022 marcheaza 20 de ani de activitate pentru compania Visual Fan, iar pentru a demonstra succesul pe piata, compania are planuri importante de dezvoltare, ce vor duce la cresterea cifrei de afaceri si a profitabilitatii, directie in care s-au creat foarte bune premise prin investitiile realizate in 2021 si demararea de noi proiecte si linii de business.
„Chiar daca anul 2022 a debutat sub semnul impredictibilitatii din cauza valului cinci pandemic, contextului geopolitic actual si situatiei de securitate incerte, Visual Fan are incredere in capacitatea echipei de adaptabilitate, demonstrata in cei 20 de ani de activitate. De-a lungul timpului, am reusit sa trecem cu bine peste crizele economice, sanitare, globale, pe care nu doar ca le-am depasit si chiar le-am transformat in oportunitati generatoare de profitabilitate. Cu aceeasi incredere si speranta pornim si in acest nou episod, la care istoria umanitatii ne face martori.", a completat Lucian Peticila, CEO Visual Fan SA (Allview).
 
RAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
ness project
leviatan
MAKITA
strabag nivel 1
EDIT-Structural
Ubitech
concelex
ERBASU CONSTRUCT
noark
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
viarom
CDS
rigips
Acvatot 2019
siniat

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
econet
top 500
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander