Agenda Constructiilor
Sambata, 16 Octombrie 2021
PlanRadar
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - BENTO: Crestere de 88% a cifrei de afaceri din primul semestru al acestui an
BENTO: Crestere de 88% a cifrei de afaceri din primul semestru al acestui an
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 21 Sep 2021 12:48
Bento, Intellectually Curious, companie antreprenoriala romaneasca, specializata in dezvoltarea si implementarea de solutii software si furnizarea de servicii de infrastructura IT si Cloud, raporteaza o cifra de afaceri de 11,9 milioane de lei in primele sase luni ale anului 2021, o crestere record de 88% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Compania estimeaza o cifra de afaceri de 26,3 milioane de lei pentru intreg anul 2021 si are in vedere continuarea dezvoltarii produselor software proprii si extinderea portofoliului de clienti.
„In primul semestru din 2021 am avut parte de o activitate intensa atat din punct de vedere al contractelor recurente cat si al proiectelor noi castigate, acestea avand o contributie de 72% din cifra de afaceri. Unul dintre atuurile noastre este legat de faptul ca majoritatea clientilor nostri sunt companii blue-chips active in industrii solide, precum energie sau telecomunicatii. Acestea genereaza o cerere semnificativa in ceea ce priveste implementarea de solutii pentru digitalizare si automatizare care sa le imbunatateasca productivitatea. De asemenea, industria de IT se afla intr-o etapa de crestere accelerata la nivel global si observam ca din ce in ce mai multe companii de toate dimensiunile au decis sa sporeasca investitiile in servicii software si IT,” a declarat Vlad Bodea, cofondator si Executive Managing Partner al Bento.
Bento a fost infiintata in anul 2004 de Adrian, Corneliu si Vlad Bodea sub numele de 2B Inteligent Soft. In anul 2006, Radu Scarlat, coleg cu Vlad Bodea la Facultatea de Automatica si Calculatoare, Universitatea Politehnica din Bucuresti, se alatura 2B Inteligent Soft si impreuna cu Vlad transforma compania in conceptul Bento. Astazi, compania detine o experienta de peste 15 ani in dezvoltarea de solutii software si furnizare de servicii de infrastructura IT si Cloud pentru companii multinationale din Romania, SUA si Elvetia.
Bento are in acest moment peste 70 de angajati, specializati in project management, analiza, prototipare, dezvoltare, testare, implementare, integrare si mentenanta, care au capacitatea de a dezvolta produse software personalizate pentru clienti. Compania detine un portofoliu diversificat de clienti, iar majoritatea veniturilor obtinute in prima jumatate a anului au provenit de la companii active in energie, FMCG si utilitati, respectiv 36%, 19% si 16%. Industriile in care activeaza celelalte companii care au contribuit la cifra de afaceri record a Bento din primul semestru al anului sunt telecomunicatii, sanatate, agricultura, IT, media, industrie alimentara, distributie, transporturi si servicii. E.ON, Apa Nova – Veolia, British American Tobacco, McCann, Vodafone, Grupul Adrem, Zentiva sau Agricover sunt cateva dintre companiile care utilizeaza solutiile si serviciile Bento. De asemenea, compania este partener cu furnizori de renume precum Microsoft, HPE si CISCO.
Serviciile si solutiile companiei sunt furnizate prin intermediul a doua linii de business, „Dezvoltare Software” si „IT, Infrastructura si Cloud”. In cadrul diviziei de dezvoltare software, Bento dezvolta si implementeaza proiecte complete si asigura mentenanta si evolutia continua a produselor proprii dezvoltate de companie. In prima jumatate a anului, divizia Dezvoltare Software a inregistrat venituri de 3,3 milioane de lei, in crestere cu 53% fata de primul semestru din 2021. In ceea ce priveste divizia de IT, Infrastructura si Cloud, activitatea este impartita in derularea de proiecte bazate pe servicii si revanzarea de echipamente si software ale tertilor. Veniturile obtinute in cadrul acestei divizii in prima parte a anului au fost de 8,5 milioane de lei, cu 106% mai mult comparativ cu aceeasi perioada din 2020.
„Rezultate inregistrate in primele sase luni ale anului sunt conforme cu bugetul de venituri si cheltuieli pentru 2021. Estimam ca pentru intreg anul sa atingem venituri totale de 26,3 milioane de lei, in crestere cu 72% fata de 2020 si sa raportam astfel cele mai bune rezultate financiare de la infiintarea companiei. Obiectivul nostru este sa continuam sa investim in dezvoltarea de produse software proprii si in cresterea prezentei solutiilor si serviciilor noastre la nivel regional. In acest scop, avem in vedere diverse scenarii de dezvoltare, inclusiv realizarea de parteneriate cu investitori din domeniu sau listarea la bursa din Bucuresti,” a declarat Radu Scarlat, Partener si General Manager al Bento.
Echipa executiva a Bento este formata din partenerii Vlad Bodea, Executive Managing Partner, Radu Scarlat, General Manager, Dan Giusca, Chief Software Architect si Andrei Cupaciu, Director IT, Infrastructue & Cloud Unit.
 
VideoConfAC-iuljungheinrichAUTODESKgamma_2021ALLBIMTERAPLAST
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2021!
 
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
romania fara hospice
cv water 2021
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
hidroplasto
leviatan
rigips
hilti
CELCO 2020
strabag nivel 1
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
bienala
econet
AHK 2018
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere