Agenda Constructiilor
Miercuri, 08 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - Bitdefender: Utilizatorii prefera sa memoreze parolele si tind sa le refoloseasca
Bitdefender: Utilizatorii prefera sa memoreze parolele si tind sa le refoloseasca
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 20 Oct 2021 09:56
69% dintre utlizatorii de internet din Romania prefera sa tina minte parolele la conturile online, in timp ce doar unul din trei opteaza pentru completarea automata, iar un sfert si le scriu pe hartie, arata un nou studiu Bitdefender.
Doar 18% prefera sa foloseasca o aplicatie care administreaza parole, in timp ce unul din sase le stocheaza intr-un fisier text de pe dispozitiv.
Studiul mai arata ca un utilizator are in medie opt conturi online, cele mai folosite fiind Facebook, Whatsapp si Yahoo. Doar 43% dintre respondenti au declarat ca folosesc cate o parola diferita pentru fiecare cont detinut, o treime refolosesc anumite parole de la un cont la altul, iar 21% declara ca au aceeasi parola indiferent de platforma online.
„Faptul ca majoritatea oamenilor prefera sa memoreze parolele indica de fapt ca cel mai probabil au un numar mic de parole, daca nu chiar una singura, pe care le ruleaza pe toate conturile. Cum numarul mediu de conturi pe care le folosim zilnic este tot mai mare, memorarea unor parole complexe si diferite pentru fiecare cont este dificil de facut, daca nu imposibil”, spune Silviu Stahie, specialist in securitate informatica la Bitdefender.
Ca masuri minime de siguranta, specialistii in securitate informatica recomanda folosirea functionalitatilor de generare automata de parole pe care le ofera browserele de internet, alaturi de optiunea de memorare automata a acestora. In cazul celor care folosesc preponderent dispozitive mobile si doresc o experienta de utilizare mai simpla, parolele complexe pot fi usor inlocuite de autentificarea prin elemente biometrice, precum amprenta digitala sau recunoasterea faciala.
 
Recomandari pentru a crea o parola puternica:
- Are un numar ridicat de caractere.
- Nu contine numele de utilizator al contului, numele si prenumele real sau numele companiei.
- Nu contine un singur cuvant.
- Difera semnificativ fata de parolele altor conturi.
- Contine majuscule, cifre si simboluri gasite pe tastatura.
 
Puteti tine minte mai usor parola urmand urmatorii pasi:
- Folositi propozitii astfel incat sa va puteti aminti parola mai usor. De exemplu, puteti stabili un trunchi comun pentru parole, iar ultimul cuvant din propozitie sa fie numele platformei la care va logati.
- Inlocuiti literele cu cifre asemanatoare. De exemplu, parola poate avea o structura de genului AnaAr3mer3facebOOk!, AnaAr3mer3googl3!, etc.
- Actualizati-va parola regulat, mai ales in situatia in care aceasta a fost compromisa.
 
SISECAMABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
rigips
Ubitech
ness project
MAKITA
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
leviatan
viarom
siniat
EDIT-Structural
CDS
concelex
noark
theda mar

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
top 500
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander