Agenda Constructiilor
Miercuri, 25 Decembrie 2024
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - GARTNER: 10 greseli comune in strategiile pentru cloud ale organizatiilor
GARTNER: 10 greseli comune in strategiile pentru cloud ale organizatiilor
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 09 Dec 2022 13:29
O strategie pentru cloud este un punct de vedere concis asupra rolului pe care cloud computing-ul il are in organizatie. Cu toate acestea, liderii de afaceri si cei de IT continua sa comita 10 greseli comune atunci cand isi elaboreaza strategia pentru cloud, dupa cum arata analistii Gartner.
„O strategie buna pentru cloud ar trebui sa fie un document scurt si usor de parcurs, constand din 10 pana la 20 de pagini sau slide-uri”, a declarat Marco Meinardi, Vice President Analyst la Gartner. „In plus, strategia de afaceri ar trebui sa influenteze strategia cloud si sa ofere indrumari celor care o vor implementa. Trebuie sa coexiste cu alte eforturi strategice, nu sa incerce sa le refaca”, a adaugat Meinardi.
Analistii Gartner au discutat despre modul de adoptare si utilizare a beneficiilor oferite de cloud si au demonstrat valoarea adusa de acesta in cadrul Gartner IT Infrastructure, Operations & Cloud Strategies Conference 2022 desfasurat la Londra.
Liderii de afaceri si cei din IT ar trebui sa colaboreze pentru a stabili o strategie pentru cloud si sa evite urmatoarele 10 greseli atunci cand o construiesc:
 
1. Presupunerea ca este o strategie (numai) de IT
Cloud computing nu este doar legat de tehnologie. Cei din afara mediului IT au abilitati si cunostinte esentiale pentru succesul strategiei cloud. „Liderii de afaceri si cei de IT ar trebui sa evite greseala de a concepe o strategie centrata pe IT si apoi sa incerce sa o „vanda” restului organizatiei”, a spus Meinardi. „Departamentele de afaceri si cel de IT ar trebui sa fie parteneri egali in definirea strategiei cloud”, a adaugat el.
 
2. Inexistenta unei strategii de iesire
Elaborarea unei strategii de iesire din relatia cu furnizorii de cloud este dificila, acesta fiind unul dintre motivele pentru care multi lideri nu creeaza una. Multe organizatii cred ca nu au nevoie de o strategie de iesire, deoarece nu se asteapta sa aduca nimic inapoi din cloud in propriile centre de date. Cu toate acestea, o strategie de iesire este vitala pentru succesul strategiei de cloud a unei organizatii. „Este ca si cum ai avea o polita de asigurare in sertar, pe care speri ca nu va trebui sa o folosesti niciodata”, a spus Meinardi.
 
3. Combinarea sau confundarea unei strategii pentru cloud cu un plan de implementare a cloud-ului
O strategie pentru cloud este diferita de un plan de implementare a cloud-ului, iar o strategie pentru cloud trebuie sa fie pe primul loc. Este faza de decizie in care liderii de afaceri si cei de IT decid rolul pe care cloud computing-ul il va juca in organizatie. Este urmata de un plan de implementare a cloud-ului, punand in aplicare strategia cloud.
 
4. Convingerea ca este prea tarziu pentru a concepe o strategie pentru cloud
Niciodata nu este prea tarziu pentru a incepe o strategie pentru cloud. „Daca organizatiile promoveaza adoptarea cloud-ului fara o strategie, acest lucru va provoca in cele din urma rezistenta din partea persoanelor care nu sunt aliniate la factorii si principiile cheie ale strategiei. Ca urmare, aceasta rezistenta va incetini adoptarea cloud-ului si va pune in pericol intregul proiect cloud”, a spus Meinardi.
 
5. Echivalarea unei strategii pentru cloud cu „Mutam totul in cloud”
Multe organizatii presupun ca a avea o strategie pentru cloud implica mutarea integrala in cloud. „Aceasta abordare descurajeaza multi lideri de afaceri si de IT sa elaboreze o strategie, deoarece cred ca aceasta inseamna ca vor fi fortati sa inceapa sa foloseasca cloud computing pentru orice”, a spus Meinardi. „Organizatiile ar trebui sa pastreze o abordare deschisa si sa colaboreze cu un expert in tehnologie non-cloud, cum ar fi un arhitect enterprise, care poate aduce o viziune mai ampla in definirea strategiei dumneavoastra cloud”, a completat Meinardi.
 
6. „Strategia noastra in cloud este strategia noastra pentru centrul de date”
Multe organizatii isi confunda strategia in cloud cu strategia pentru centrele de date. In timp ce organizatiile trebuie sa le separe, trebuie sa se asigure ca acestea sunt aliniate, deoarece asta afecteaza rolul pe care cloud computing-ul il va juca in organizatia lor. „Deciziile privind strategia cloud sunt legate de sarcinile de lucru, nu decizii privind centrele de date”, a spus Meinardi.
 
7. Convingerea ca o decizie executiva este o strategie
O alta greseala comuna pe care o fac organizatiile este sa adopte cloud computing, deoarece CEO-ul, CIO sau seful unei departament considera ca acest lucru va duce la economii de costuri. Analistii Gartner recomanda tratarea deciziilor executive ca o sustinere a procesului de concepere a unei strategii pentru cloud si nu ca o strategie pentru cloud in sine. Strategia pentru cloud ar trebui, de asemenea, sa pastreze legatura cu procesele de afaceri, asigurandu-se ca organizatiile stiu de ce se pun in miscare diverse sarcini de lucru si care este scopul acestora.
 
8. Convingerea ca adoptarea unui furnizor inseamna ca aceasta este strategia cloud
Organizatiile vor folosi probabil mai multe servicii cloud diferite de-a lungul timpului. Pe masura ce utilizarea serviciilor cloud ar putea deveni din ce in ce mai larga si mai diversa, liderii de afaceri si cei de IT ar trebui sa elaboreze o strategie ampla prin adaptarea mai multor tipuri de scenarii, servicii cloud, furnizori si medii non-cloud.
 
9. Externalizarea dezvoltarii strategiei de cloud
Externalizarea strategiei de cloud a unei organizatii poate parea o solutie atractiva, dar nu ar trebui facuta – este mult prea important sa externalizati. In schimb, analistii Gartner recomanda liderilor de afaceri si celor de IT sa foloseasca terte organizatii – chiar si furnizorul de cloud – pentru implementare. Aceasta poate fi o modalitate eficienta de a-si dobandi competentele limitate de cloud de care organizatia lor are nevoie.
 
10. A spune „Strategia noastra este cloud-ul ca prima optiune” este intreaga strategie pentru cloud
O abordare bazata pe cloud inseamna ca daca cineva solicita o investitie, locul implicit pentru a construi sau a plasa noul activ este in cloudul public. „Dar cloud-ul ca prima optiune nu inseamna doar cloud. Daca liderii de afaceri si cei de IT adopta principiul cloud-ul ca prima optiune, strategia lor ar trebui sa stabileasca exceptiile de la alegerea implicita care va duce aplicatiile in alta parte decat in cloud”, a spus Meinardi.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGhiltiABONARE REVISTEALLBIMTotalEnergiesSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
AED
VEGO
DRS
BogArt
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
noark
quadratum
EURO BUILD
GEWISS
Ubitech
SSAB
CDS
rigips
Acvatot 2019
SIGM
concelex
Arduro
ELECTROGRUP
EDIT-Structural
theda mar
konsent
CONCEPT STRUCTURE
leviatan

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<