Agenda Constructiilor
Duminica, 03 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - GISCAD: Crestere semnificativa a afacerilor in 2022 si noi planuri de dezvoltare
GISCAD: Crestere semnificativa a afacerilor in 2022 si noi planuri de dezvoltare
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 21 Nov 2022 06:20
Giscad, furnizor de aparatura pentru masurare topografica, fotogrametrie, scanare 3D si mobile mapping, traverseaza o perioada favorabila a activitatii, cu afaceri in crestere semnificativa in 2022 si noi obiective de dezvoltare. Evolutia este consemnata pe fondul unei piete ce se inscrie pe o traiectorie ascendenta, dar si a notorietatii castigate in domeniu de catre brandurile din portofoliu, Giscad fiind furnizorul echipamentelor Trimble.
"Rezultatele prognozate pentru anul in curs sunt optimiste si gata sa reflecte decizii de ordin financiar pe care le-am luat cu atentia, cumpatarea si luciditatea antreprenorului experimentat. Dupa o perioada in care efectele pandemiei s-au resimtit si in domeniul nostru de activitate, vanzarile de aparatura de scanare laser 3D fiind mai mici in anul 2020, o usoara redresare s-a inregistrat in anul urmator, firmele de topografie si cele de proiectare raspunzand pozitiv la ideea de a implementa un scanner laser 3D in activitatea lor, atat in sfera proiectarii cat si a executiei lucrarilor de constructii. Sfarsitul anului ne-a gasit cu mult mai multe aparaturi vandute si o strategie de viitor regandita in noile conditii. In 2022, trendul a fost pastrat, ba chiar accentuat. Pana in luna octombrie, numarul de astfel de sisteme laser 3D vandute echivala cu cel din tot anul 2021, cu perspective pentru inca patru livrari pana la sfarsitul anului", a declarat Sergiu Ceausu, Manager Departament Scanare in cadrul Giscad.
 
 
Potrivit managerului, mega-trendurile privind digitalizarea au deschis pentru companii multiple oportunitati de dezvoltare, cresterea veniturilor si fluidizarea fluxurilor de lucru fiind dintre beneficiile resimtite imediat dupa implementare. Gasirea strategiei potrivite si adaptarea unei structuri organizationale care sa functioneze digital pentru a se pozitiona corect in piata au devenit obiective de importanta ridicata pentru oricine intelege trendul ascendent de crestere al unei companii. 
"In domeniul in care activam noi, pot spune ca tehnologiile digitale sunt adoptate cu succes si, cu siguranta, tendinta se va mentine si in viitor. In acest context, vom continua eforturile pentru cresterea si dezvoltarea companiei, in perioada urmatoare avand in plan sa ne imbunatatim cota de piata atat pe segmentul de scanare laser 3D, precum si pe cel a dronelor cu decolare verticala. Pe termen lung, tinand cont de rezultatele obtinute, ne vom concentra pe cresterea portofoliului nostru prin noi lansari de echipamente ale producatorilor cu care lucram", a precizat reprezentantul Giscad.
 
Provocarea momentului: reticenta utilizatorilor in a investi in echipamente de calitate
Potrivit lui Sergiu Ceausu, una dintre dificultatile cu care se confruntam Giscad, ca furnizor de echipamente premium, este reprezentata de mentinerea retinerilor privind siguranta pe termen mediu sau lung a investitiilor in instrumente profesionale de inalta calitate.
 
 
"Oamenii sunt dispusi sa cumpere insa sunt ceva mai precauti cand bugetul alocat unor astfel de investitii este unul ridicat. Reticenta clientilor este justificata in contextul economic actual si incercam sa o inglobam in prognoza pentru etapele urmatoare de dezvoltare a companiei. Fluctuatia pietei financiare este, de asemenea, un aspect care ne afecteaza pe toti, dar suntem decisi sa cantarim obiectiv fiecare decizie la nivel de companie si sa oferim clientilor nostri aceeasi calitate cu care i-am obisnuit. In ceea ce priveste inflatia, momentan, datorita unor decizii potrivite luate la momentul oportun, curba scumpirilor impuse a fost destul de lina. Nu am fost nevoiti sa majoram brusc niciunul dintre preturile instrumentelor de masurare pe care le comercializam si asta a contat in relatia cu clientii nostri. Facem eforturi sustinute pentru a veni in intampinarea fiecarui client cu oferte cat mai potrivite astfel incat gradul de satisfactie sa fie ridicat de ambele parti ale tranzactiei iar piata sa isi urmeze bunul curs, constructiile sa fie masurate cu instrumente de inalta precizie si clientii nostri sa finalizeze cu succes toate lucrarile in care sunt antrenati", a precizat managerul.
***
GISCAD acopera o serie de servicii pe piata de scanare 3D si masurare topografica, precum sunt asistenta online si on-site pentru aparatura livrata, suport tehnic, training si inchirieri de echipamente. Specialistii Giscad ofera si consultanta in alegerea celor mai bune optiuni pentru lucrarile specifice, dar si consiliere in realizarea scanarilor 3D pentru masuratori de inalta precizie.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulhiltiALLBIMALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
viarom
grundfos
Acvatot 2019
FRONTALE
BALTIC
leviatan
leviatan
MAKITA
rigips
noark
CDS
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
theda mar

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
econet
BA 2023
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu