Agenda Constructiilor
Sambata, 15 August 2020
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - HORVATH: 60% dintre firmele autohtone considera transformarea digitala o prioritate
HORVATH: 60% dintre firmele autohtone considera transformarea digitala o prioritate
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 05 Feb 2020 14:58
Horvath & Partners, unul dintre cei mai importanti jucatori locali si internationali pe piata consultantei in management, apreciaza ca intre 15% - 25% din bugetele de marketing ale companiilor din Romania sunt irosite. Astfel, raportul dintre investitiile in campanii de vanzari si profitul generat de acestea este de multe ori nesatisfactor. Potrivit estimarilor Horvath & Partners, cheltuielile de marketing ale companiilor din Romania pentru promovarea pe canalele TV, radio, in ziare si reviste online au fost de circa 490 milioane euro in 2019, in crestere cu 12% fata de 2018. Utilizarea unor solutii de Big Data, care optimizeaza bugetele de marketing si vanzari, selectand mult mai bine publicurile tinta si maximizand rezultatele campaniilor, poate duce la economii de costuri de peste 100 milioane euro.
“Conform estimarilor noastre, companiile au pierdut peste 100 milioane euro in 2019, prin campaniile de marketing si publicitate care nu au fost adaptate suficient de bine publicurilor tinta. Acest lucru se intampla cu precadere in perioada sarbatorilor, cand creste numarul campaniilor de promovare a diferitelor servicii si produse. Rezolvarea sta in reducerea considerabila a costurilor si cresterea profitabilitatii, prin adoptarea unor solutii informatice de Big Data. Acestea colecteaza si utilizeaza atat datele interne ale clientului cat si date externe, cum ar fi diversi indicatori de piata, si creeaza modele statistice si motoare de optimizare. Prin intermediul acestora se obtine cea mai buna alocare a bugetelor de marketing si de publicitate, pentru atingerea obiectivelor de business dorite. Mai mult, din experienta noastra rezulta ca vanzarile unei companii pot creste cu 5% - 10% intr-un an, daca sunt folosite solutii de Big Data pentru eficientizarea cheltuielilor”, a explicat Kurt Weber, Director General al Horvath & Partners Romania.
Cea mai mare cerere de consultanta pentru implementarea unor solutii informatice de Analitica Avansata care optimizeaza initiativele de marketing vine din partea companiilor mari din industria bancara, telecomunicatii, retail si FMCG. Investitia in acest tip de proiecte este amortizata in trei, pana la sase luni. Principalele beneficii aduse de astfel de proiecte constau in cresterea eficientei campaniilor de marketing printr-o mai buna alocare a resurselor, cresterea profitabilitatii prin majorarea vanzarilor, precum si scaderea cheltuielilor de marketing.
Intr-un astfel de proiect sunt adunate si pregatite date relevante, interne si externe, despre publicul tinta. Expertii Horvath & Partners creeaza modelul optim, utilizand cei mai buni algoritmi, si il implementeaza printr-o aplicatie personalizata. Acest serviciu genereaza valoare adaugata pe termen lung, din datele pe care le detin companiile.
Optimizarea actiunilor si a tacticilor de marketing este una dintre solutiile de Analitica Avansata pentru marketing si vanzari, din portofoliul Horvath & Partners. Printre celelalte solutii se numara: segmentarea si micro-segmentarea algoritmica a clientilor, motoare de recomandari, predictia si prevenirea plecarii clientilor, predictia valorii clientului pe durata de viata a relatiei cu compania, optimizarea promotiilor si stabilirea dinamica a preturilor. Solutiile au la baza procesarea si analiza unor seturi mari de date (Big Data) si utilizarea unor modele de Machine Learning si Inteligenta Artificiala cu scopul cresterii directe a vanzarilor si imbunatatirii marjelor.
Inca din anul 2014, Steering Lab-ul Horvath & Partners dezvolta solutii care au la baza algoritmi si Big Data pentru toate industriile si functiile. Serviciile de Analitica Avansata, din care face parte optimizarea initiativelor de marketing si vanzari, sunt o directie importanta din oferta de servicii digitale a Horvath & Partners atat la nivel mondial, cat si pe piata din Romania. “Managerii romani sunt tot mai preocupati de transformarea digitala, iar noi, in calitate de consultanti, am inteles aceasta nevoie legitima. Suntem intr-o economie globala, in care alinierea la noile tendinte este cruciala pentru cresterea competitivitatii si este important pentru companiile romanesti sa se sincronizeze acestor directii. Peste 60% dintre companiile romanesti apreciaza ca transformarea digitala este o prioritate pentru ele, iar noi suntem aici ca sa ajutam!”, a adaugat Kurt Weber.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKallbimVideoConfAC-iulCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
AUGUST 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
rigips
hilti
strabag nivel 1
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
econet
AHK 2018
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere