Agenda Constructiilor
Duminica, 29 Martie 2020
 
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - NETCITY Telecom: Reteaua subterana a avut un numar redus de incidente in 2019
NETCITY Telecom: Reteaua subterana a avut un numar redus de incidente in 2019
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 05 Nov 2019 09:32
Reprezentantii Netcity Telecom SRL anunta ca tehnologiile moderne de constructie a retelei metropolitane de fibra optica Netcity si-au demonstrat stabilitatea, siguranta si eficienta si pe parcursul acestui an si, la nivelul intregului Bucuresti, au fost inregistrate doar 60 de incidente care au afectat, pe termen scurt, serviciile furnizate de operatori catre clientii finali, pe 46 de strazi ale Capitalei.
De altfel, raportat la totalul celor 60 de incidente, 23 au fost cauzate de lucrari edilitare de modernizare ale Capitalei, care au impus relocarea segmentelor de infrastructura prezente in zonele respective. Alte cauze ale incidentelor inregistrate pe parcursul acestui an includ lucrarile unor furnizori de utilitati, plantarile de copaci, reamenajarile prin asfaltare sau betonare, dar si actele de vandalism.
Cu toate acestea, timpul mediu de reactie a fost rapid, iar acolo unde au fost necesare lucrari civile de anvergura, au fost oferite operatorilor solutii temporare pentru ca serviciile oferite catre clientii finali sa fie restabilite in cel mai scurt interval.
„Modernitatea si stabilitatea retelei Netcity, atentia fata de mediu si oameni au devenit realitati concrete prin standardul de constructie de tip mini-sant (mini-trenching), adoptat si promovat la nivel european si international drept solutia recomandata, sigura, minim invaziva si cu grad ridicat de siguranta operationala. Reteaua Netcity nu este doar o alternativa legala pentru cablurile aeriene instalate fara autorizatie pe stalpi, ci este si o infrastructura care contribuie la modernizarea Capitalei, atat tehnologic cat si la nivelul infrastructurilor de utilitati. Eforturile sustinute de extindere a retelei ne permit sa oferim servicii de telecomunicatii mai stabile ca niciodata in Capitala, astfel incat bucurestenii care beneficiaza de racord Netcity au toate sansele sa treaca peste iarna grea anuntata cu zero impact asupra functionalitatii serviciilor TV, internet sau telefonie”, declara Adrian Racasan, CEO Netcity Telecom.
Raportat la numarul estimat de circa un sfert de milion de locuinte racordate, Netcity inregistreaza o medie de doar 0,3 incidente per mia de locuinte, pe an, considerabil sub nivelul raportat de Consiliul Europei ca standard de industrie. Conform raportarilor europene, in Olanda, punct de reper ca avans tehnologic, numarul de incidente aduse retelelor telecom de catre lucrarile publice este de 5,5 per mia de locuinte, pe an.
Pentru alinierea la cele mai noi practice in industie, Netcity utilizeaza standardul de executie de tip mini-sant (mini-trenching), standard de referinta internationala, utilizat la scara extinsa in Europa si recomandat de ASRO, ONU – International Telecommunication Union, Comisia Europeana sau FTTH Council. Mini-santul a fost adoptat de Netcity in premiera in Romania si certificat de autoritatile nationale de standardizare, ca alternativa viabila la vechile standarde ale decadelor anterioare, pretabile pentru retelele de comunicatii traditonale, dar neoptimizate pentru cerintele unei dezvoltari moderne.
Reteaua Netcity este construita din fonduri 100% private si este disponibila tuturor operatorilor de telecomunicatii, care isi pot reloca retelele aeriene in subteran. Infrastructura acopera, deja, bulevardele si zonele turistice principale ale Capitalei, iar lucrarile continua sa avanseze, cu preponderenta pe strazile secundare.
 
COVID-19TeraSteelALLBIMACAD
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
EURO-Constructii 2020
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere