Agenda Constructiilor
Miercuri, 25 Decembrie 2024
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - NEXTUP a intrat intr-o noua etapa de dezvoltare si mizeaza pe un plus de 30%
NEXTUP a intrat intr-o noua etapa de dezvoltare si mizeaza pe un plus de 30%
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 04 Aug 2022 06:25
NextUp, unul dintre cei mai im­­­portanti furnizori de solutii software pentru companii, aplicabile inclusiv in sectorul de constructii, are planuri mari pentru dezvoltarea businessului, dupa procesul de rebranding pe care l-a demarat in primavara acestui an. Compania are planificate investitii de peste un milion de euro in dezvoltarea de tehnologii noi, precum si o crestere de peste 30% a cifrei de afaceri din 2022. De asemenea, printre obiectivele NextUp se afla consolidarea relatiilor cu clientii si diversificarea permanenta a serviciilor, pentru a le oferi suport in a gasi cele mai bune solutii pentru organizatiile lor. Compania investeste continuu in automatizari si functionalitati practice, care sa salveze timp si resurse, dar si in produse pe tehnologii noi, moderne, care sa inlocuiasca partial munca manuala. Pentru industria constructiilor, cel mai util si apreciat produs este cel de Salarizare, care acopera legislativ toate nevoile specifice: plata la ora, pontaje sub orice norma ar lucra angajatii, contracte si acte default specifice industriei si multe altele.
NextUp are o experienta de 3 decenii pe piata locala de IT&C si are, in prezent, peste 30.000 de useri. Compania a incheiat anul 2021 cu o cifra de afaceri de 1,6 milioane de euro, in crestere cu 15% fata de nivelul din 2020.
Interviu cu Roxana Epure, Managing Partner, NextUp, specialist cu o experienta profesionala de 15 de ani in industria de IT&C.
 
- Care sunt principalele tendinte pe piata locala de software pentru companii?
- Trendul de digitalizare e pe buzele tuturor, insa nu si in practica tuturor afacerilor active din Romania. Inca lucram cu tabele facute pe genunchi si ne uitam cu teama la competitori, asteptand sa se digitalizeze ei mai intai. Pentru antreprenorii cu apetit pentru implementarea softurilor in organizatiile lor, tendinta este sa automatizeze operatiunile si procesele repetitive, pentru a diminua consumul de resurse umane. Daca vrem sa crestem cifrele, crestem productivitatea, iar asta nu se poate intampla facand lucrurile cum se faceau inainte.
In ultima perioada, in contextul conflictului din Ucraina, antreprenorii au devenit mult mai precauti si iau decizii mai calculate in business, cu ajutorul sistemelor de tip ERP care ofera date in timp real privind evolutia afacerii, si planuiesc sa automatizeze mai multe procese in activitate pentru a reduce cheltuielile cu pana la 50%. Potrivit unei analize realizate recent printre clientii nostri, aproape jumatate dintre antreprenori spun ca momentan prefera sa astepte pentru a lua decizii de afaceri cu miza pe termen lung, cum ar fi deschiderea de noi puncte de lucru, 30% dintre respondenti afirma ca simt anxietate si incertitudine privind evolutia businessului, iar 22% sunt optimisti si cred ca orice schimbare negativa poate deveni o oportunitate de business.
 
 
Tot pe fondul conflictului din Ucraina, antreprenorii se responsabilizeaza sa reduca si sa controleze cheltuielile. De aceea, ei simt nevoia sa aiba vizibilitate crescuta in business si masuratori in cifre ale indicatorilor specifici afacerilor lor, pentru a lua decizii corecte, care sa le puna organizatiile la adapost pe termen mediu. O solutie la indemana este automatizarea, care reduce costurile unei companii cu pana la 50% in medie si tine sub control intregul buget al unei afaceri.
 
- Care sunt cele mai apreciate solutii de catre companii, in acest moment?
- Solutiile care te scutesc de timpi aruncati pe geam sunt cele mai cerute si apreciate. Echipam doar afaceri, din aproape toate domeniile: constructii, servicii, medical, productie, retail. Pentru industria constructiilor, de exemplu, cel mai util si apreciat produs este cel de Salarizare, care acopera legislativ toate nevoile specifice: plata la ora, pontaje sub orice norma ar lucra angajatii, contracte si acte default, specifice industriei lor, pe care nu mai trebuie sa le faca de la zero, ci le au la indemana. De exemplu, pot trimite fluturasii la fiecare angajat cu cateva click-uri, prin SMS.
 
 
- Ce clienti aveti in sectorul de constructii si pentru ce versiuni au optat?
- Sunt dezvoltatori imobiliari, precum Hils sau Apartamente Pallady, dar si constructori de drumuri sau structuri metalice, ca Unimec. Acestia isi gestioneaza salariatii pe proiecte de constructii, apoi au multe date financiare, indicatori despre business­urile lor, ca sa poata evalua profitabilitatea proiectelor. Au optat pentru variantele complete ale softurilor noastre, pentru a avea date care sa duca la decizii rapide si sigure, nu bazate pe intuitie.
Softurile noastre pun la dispozitia companiilor, in timp real, indicatori despre profitabilitatea proiectelor prezente sau incheiate, gestioneaza personalul angajat si, la nevoie, preiau date din softuri sau tabele specifice proiectelor de constructie. Asta le si recomandam ownerilor, sa gaseasca solutii pentru a avea date unitare, la indemana, disponibile oricand, de oriunde ar fi. Caci, ca in orice afacere, daca descoperi ca ai incheiat proiectul si ai si livrat, dar nu ai facut profit, e deja prea tarziu. Dar acest lucru poate fi evitat usor, cu un soft care sa ofere toate aceste informatii in timp real, ca sa poti actiona la timp. Adica sa gestionezi proiectele cu preventie, nu paleativ.
 
 
- Care sunt cele mai noi pachete si servicii lansate pe piata, pentru companii? Aveti in plan noi lansari in 2022-2023?
- Cele mai recente sunt implementarile legislative SAF-T si e-factura. Sunt modificari legislative care incarca antreprenorul cu raportari suplimentare catre institutiile statului. Sunt obligatorii date despre activitatea lor, formulare care se pot face si manual, insa sunt consumatoare de timpi imensi la operarea datelor. Diferenta intre a le face de pe site-ul ANAF sau din softul nostru este de la ore, la secunde.
Cat despre lansari, clientii nostri deja beneficiaza de functionalitati noi, practice, in fiecare luna, fara costuri aditionale. Focusul nostru este pe a automatiza cat mai mult din taskurile repetitive, pentru a ajuta antreprenorul sa creasca productivitatea echipelor lui.
 
- Care sunt cele mai mari provocari pe cale le intampinati in activitate in prezent? Dar oportunitatile perioadei?
- Provocarile sunt legate de resursele umane si managementul echipelor in contextul lucrului de la distanta. Caci nu e chiar simplu sa gestionam colaborarea echipelor inspre rezultatul tinta de la distanta, cand ponderea factorului uman si colaborarea nemijlocita sunt la minim.
Marea oportunitate din aceasta perioada este legata de faptul ca mediul privat este cu ochii pe tot ceea ce inseamna digitalizare. Intelegem mai bine avantajele. Le recomand, totusi, antreprenorilor locali sa si actioneze in directia asta, sa nu stea dupa fonduri externe, daca vor ca businessurile lor sa nu stea nici ele pe loc. 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMTotalEnergieshiltiSISECAMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
SIGM
theda mar
DRS
konsent
concelex
GEWISS
ELECTROGRUP
CDS
rigips
Ubitech
noark
EURO BUILD
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
EDIT-Structural
MAKITA
BogArt
quadratum
AED
Arduro
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
VEGO
leviatan
SSAB

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<