Agenda Constructiilor
Joi, 25 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - TARA Interactive: 40% din angajatii din IT si-au schimbat locul de munca in 2022
TARA Interactive: 40% din angajatii din IT si-au schimbat locul de munca in 2022
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 12 Dec 2022 15:16
Aproximativ 40% dintre angajatii din industria IT din Romania si-au schimbat locul de munca in 2022, ca urmare a deficitului mare de profesionisti IT, intr-un moment cu cerere mare de forta de munca, dar si prin prisma accesului mult mai facil la ofertele companiilor din strainatate, odata cu extinderea posibilitatii de munca remote, potrivit unei analize TARA Interactive, companie romaneasca de dezvoltare de software. Industria IT este afectata de una dintre cele mai mari fluctuatii de personal din istorie, de doua ori mai multi angajati in IT optand pentru schimbarea locului de munca in 2022 fata de anul trecut. Potrivit Institutului National de Statistica (INS), in luna septembrie a acestui an, numarul de angajati din acest sector era de 137.500, cu 44% mai mare decat in septembrie 2019. 
"Atragerea de talente, impreuna cu pastrarea angajatilor existenti au fost unele dintre cele mai mari provocari din industrie in 2022. Semnale au existat inca de la inceputul anului si, anticipand situatia, am crescut investitiile in angajatii TARA Interactive si in instrumentele de retentie, crescand si numarul de traininguri pentru dezvoltarea sau aprofundarea de aptitudini necesare desfasurarii activitatii, de relationare si de integrare in echipa", a declarat Vlad Lepadatu, Managing Partner la TARA Interactive, mentionand ca investitiile in personal au totalizat anul acesta 60.000 de euro. 
In acest context, cu presiune mare pe angajatori, cu un numar mare de demisii in piata si o oferta crescuta de locuri de munca, TARA Interactive si-a pastrat peste 80% dintre angajati, implementand un mix de instrumente de retentie menite sa creasca motivarea angajatilor si sa cultive increderea acestora in echipa, in companie, in proiectele din care fac parte. Intr-o piata competitiva, TARA Interactive a abordat proactiv majorarile salariale in echipa, in functie de performante, oferind si beneficii flexibile si creand un mediu de lucru prietenos.
"In doi ani de pandemie, a avut loc o instrainare a oamenilor, iar pe masura ce ne obisnuim cu noul normal, avem nevoie de validare mai mare, atat pe plan profesional, cat si personal, de apartenenta la un grup de oameni, la o companie, la valorile acesteia, ne dorim sa simtim ca munca noastra este importanta si ca schimba in bine alti oameni si societatea in care traim", a mai precizat Vlad Lepadatu.
TARA Interactive este o companie romneasca inovativa, care contribuie la transformarea digitala a clientilor sai prin furnizarea de servicii de dezvoltare software si consultanta care stimuleaza competitivitatea si inovatia. 
 
RAWLPLUGABONARE REVISTESISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
CDS
quadratum
rigips
ness project
noark
EDIT-Structural
Ubitech
leviatan
MAKITA
concelex
viarom
siniat
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
Acvatot 2019

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
econet
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander