Agenda Constructiilor
Miercuri, 17 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - TEC: Este necesara adoptarea BIM la scara larga, cu accent pe firmele de executie
TEC: Este necesara adoptarea BIM la scara larga, cu accent pe firmele de executie
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 20 Sep 2021 06:29
Finalizarea procesului de pregatire pentru adoptarea BIM la scara laga, cu accent pe firmele de executie care nu au inca o practica in acest sens, cu foarte putine exceptii, este un pas deosebit de important in urmatoarea etapa a procesului de implementare a modului de lucru colaborativ, a subliniat Cristian Erbasu (foto), presedintele Clusterului TEC (Technology Enabled Construction), grup fondat pentru a stimula si sustine digitalizarea si inovatia in industria constructiilor din Romania. Cel de-al doilea eveniment de networking marca TEC a fost organizat recent de OVI Group, unul dintre membrii fondatori ai clusterului.
"Pe durata evenimentului, reprezentantii companiilor membre ale Clusterului TEC au schimbat idei si informatii despre problemele cu care se confrunta si cum ar putea fi rezolvate acestea. Au reusit sa creeze legaturi in scop profesional, exact ceea ce ne dorim din partea fiecarei companii din constructii, sa lucram impreuna pentru o dezvoltare concreta si durabila", spun spun reprezentantii TEC.
In cadrul evenimentului, Cristian Onofrei, reprezentat al SAIDEL Engineering si membru in bordul Clusterului TEC, si-a asumat responsabilitatea prezentarii subiectului principal al serii, anume metodologia BIM (Business Information Modeling) care permite colectarea, modelarea si generarea de informatii de la proiectare la executie si apoi managementul investitiilor. El a subliniat faptul ca exista softuri open-source care pot fi utilizate pentru formare, dar si pentru a opera cu BIM. De asemenea, BIM presupune operare in cloud, ceea ce ofera posibilitatea tuturor actorilor, inclusiv beneficiarului, sa comunice, sa incarce sau sa descarce informatii intr-un mod securizat, rezultand intr-o colaborare digitala coordonata.
Pentru a utiliza BIM este nevoie de formare, aspect subliniat de Ramona Veleanu, Vicepresedinte - FGS Familia si Brandusa Parlog, Managing Partner la Cadware Engineering, care au prezentat o parte dintre rezultatele obtinute de grupul de lucru dedicat formarii, grup ce isi propune generarea unei curricule complete pentru competente digitale in constructii, necesare pentru a putea lua in folosinta BIM-ul.
La eveniment au mai participat rerpezentanti ai organizatiilor Avitech Romania, Cadware Engineering, CSC, Exenne, FGS, FPSC, Loop Operations, MIT Clima, MOVI Construct, OVI Group, Popaescu&Co., SAIDEL Engineering, SCC Erbasu, Solaron Construct, Triptic Studio, UTCB si Vialis Engineering.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTVideoConfAC-iulAUTODESKALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CELCO 2020
hidroplasto
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
rigips
MAKITA
viarom
Acvatot 2019
hilti
strabag nivel 1
leviatan
BMI_Icopal
FRONTALE
leviatan

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere