Agenda Constructiilor
Vineri, 04 Decembrie 2020
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - UE acorda 38 milioane euro pentru protejarea infrastructurii critice
UE acorda 38 milioane euro pentru protejarea infrastructurii critice
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 17 Iun 2020 16:46
Comisia Europeana a anuntat ca angajeaza peste 38 milioane de euro prin intermediul programului de cercetare si inovare al UE, Orizont 2020, pentru a sprijini mai multe proiecte inovatoare in domeniul protectiei infrastructurii critice impotriva amenintarilor cibernetice si fizice si pentru a face orasele mai inteligente si mai sigure.
"In ultimii ani, am sprijinit actiunile de cercetare si inovare in domeniul securitatii cibernetice care contribuie la o mai buna protectie a infrastructurilor-cheie si a persoanelor care traiesc in orasele inteligente din Europa. Sunt incantata de faptul ca, astazi, suntem in masura sa oferim finantare suplimentara semnificativa, prin intermediul programului Orizont 2020, pentru solutii in materie de securitate, de confidentialitate si de diminuare a amenintarilor", a declarat Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultura, educatie si tineret.
La randul sau, Thierry Breton, comisarul pentru piata interna, a adaugat: "Asigurarea retelelor si a sistemelor informatice si sporirea rezilientei cibernetice sunt esentiale pentru conturarea viitorului digital al Europei. Intrucat ne confruntam cu o gama diversa de amenintari la adresa securitatii cibernetice, UE ia masuri concrete de protectie a infrastructurilor critice, a oraselor si a cetatenilor. Mai multe investitii, atat la nivelul UE, cat si la nivel national, in tehnologii si solutii inovatoare in materie de securitate cibernetica sunt de o importanta capitala pentru intarirea rezistentei UE la atacurile cibernetice".
In cadrul a trei proiecte (SAFETY4RAILS, 7SHIELD si ENSURESEC) se vor depune eforturi pentru a imbunatati prevenirea, detectarea, raspunsul si reducerea amenintarilor cibernetice si fizice la adresa retelelor de metrou si de cale ferata, a infrastructurii spatiale terestre si a satelitilor, precum si a comertului electronic si a serviciilor de livrare.
Alte doua proiecte (IMPETUS si S4ALLCITIES) vizeaza sporirea rezilientei infrastructurilor si serviciilor oraselor si protejarea cetatenilor in cazul unor incidente de securitate in spatiile publice. Se preconizeaza ca proiectele vor incepe intre iunie si octombrie 2020 si ca vor dura doi ani. Sprijinul face parte din angajamentul UE de a construi o cultura solida a securitatii cibernetice si de a consolida capacitatile de rezistenta si de raspuns eficient la potentialele amenintari si atacuri cibernetice.
Noile oportunitati de finantare din cadrul programului Orizont 2020 sunt disponibile aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMCOVID-19VideoConfAC-iulAUTODESKelmas_1oct
ROCKWOOL 196
A aparut editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
strabag nivel 1
ssab ag antrepriza generala
CELCO 2020
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
rigips

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere