Agenda Constructiilor
Marti, 23 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - VEGO a elaborat Reglementarile tehnice pentru implementarea BIM in Romania
VEGO a elaborat Reglementarile tehnice pentru implementarea BIM in Romania
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 20 Nov 2023 14:39
Compania romaneasca Vego, lider in domeniul proiectarii si dezvoltarii de sisteme de inteligenta artificiala, a elaborat Reglementarile tehnice pentru implementarea BIM in Romania, respectiv RTC 8 - Ghid privind managementul si monitorizarea informatiilor generate in sistem BIM si RTC 9 - Ghid privind utilizarea instrumentelor BIM in generarea si gestionarea datelor digitale aferente constructiilor. Documentele au fost realizate de echipa de experti VEGO in cadrul proiectului "Cresterea coerentei cadrului normativ si a eficientei reglementarilor tehnice in domeniul constructiilor", cod SIPOCA 731, pentru Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei (MDLPA).
"Avem placerea de a va informa ca, in data de 20 octombrie 2023, a fost oficializat prin publicarea in Monitorul Oficial, partea I nr. 950, respectiv 950 bis, Ordinul pentru aprobarea primului document - RTC 8 - 2022 «Ghid privind managementul si monitorizarea informatiilor generate in sistem BIM». Ghidul se aplica proiectelor pilot din sectorul public, conform Foii de parcurs privind implementarea metodologiei BIM (Building Information Modelling) la nivel national, etapa 3 - demararea introducerii BIM la nivel national si implementarea de proiecte-pilot. Ghidul are caracter de recomandare pentru toate proiectele de investitii publice si se aplica proiectelor de investitii private, in cazul in care initiatorul opteaza pentru realizarea acestora cu ajutorul metodologiei BIM", au anuntat reprezentantii VEGO.
Implementarea in BIM a proiectelor pilot se va efectua pana la finalul trimestrului al III-lea al anului 2026, conform Foii de parcurs, urmand ca, incepand cu ultimul trimestru al anului 2026 sa fie demarata Etapa 4 de implementare BIM in Romania - dezvoltarea si extinderea BIM la scara larga.
Forma RTC 8 publicata in Monitorul oficial 950 Bis poate fi descarcata de aici
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
konsent
CDS
BogArt
EDIT-Structural
Arduro
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
viarom
leviatan
SSAB
noark
theda mar
siniat
ERBASU CONSTRUCT
concelex
quadratum
strabag nivel 1
Acvatot 2019
ness project
SIGM
rigips
Ubitech

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander